Iloisia uutisia Grand Theft Auto -pelien ystäville. Tuoreet huhut nimittäin kertovat, että sarjan kolme aiempaa osaa remasteroidaan lähes jokaiselle mahdolliselle alustalle.

Internetin ihmeellisessä maailmassa on kiertänyt jo jonkin aikaa huhuja siitä, että Rockstar-studio päivittäisi aiempia GTA-nimikkeitä nykyraudalle. Kotaku-sivuston tietojen mukaan puheet uusioversioista pitävät paikkansa ja kyseiset nimikkeet ovat kuulemma kehitystyön viimeisissä vaiheissa.

Kotaku ei voi täysin varmasti vahvistaa mitkä GTA-pelit ovat päätymässä uusiokäsittelyyn, mutta sivuston lähteiden mukaan kyseessä olisi Grand Theft Auto III:sta, Grand Theft Auto: Vice Citystä ja Grand Theft Auto: San Andreasista koostuva kolmikko.

Samojen lähteiden mukaan kyseiset nimikkeet uudistetaan Unreal Engine -pelimoottoria käyttäen ja päivitettyjen versioiden ulkoasun kerrotaan olevan yhdistelmä vanhaa ja uutta. Kotakun tietojen mukaan itse pelituntuma pyritään pitämään samanlaisena kuin alkuperäisjulkaisuissa.

Skotlantilaisen Rockstar Dundeen kerrotaan olevan remasterointien vetovastuussa, minkä lisäksi studion kerrotaan myös avittavan Grand Theft Auto V:n tuomisessa PlayStation 5:lle ja Xbox Series -konsoleille.

Kotakun käsityksen mukaan remasteroidut pelit oli alun alkaen tarjota bonuksena PlayStation 5- ja Xbox Series X|S -versioiden ostajille, mutta uusien suunnitelmien mukaan nimikkeet tuodaan myyntiin lokakuun lopulla tai marraskuun alussa.

Alustana vain digitaalisesti myytävälle kokoelmalle toimivat sivuston tietojen mukaan PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S, Nintendo Switch, Stadia, PC sekä mobiililaitteet. Mobiililaitteiden ja PC:n versiot saattavat siirtyä ensi vuoden puolelle konsoliversioiden ollessa ykkösprioriteettina.

Ennen kuin heittää rahaa kohti näyttöä, kannattaa pitää mielessä, että näille tiedoille ei ole vielä virallista vahvistusta. Lisää uskoa huhujen paikkansapitävyyteen voi kuitenkin hakea siitä, että Rockstarin omistava Take-Two-julkaisija on kertonut kolmen männävuosien pelin uusioversion olevan tekeillä. Palaset loksahtaisivat paikallensa, jos nämä kaksi asiaa sovittaa yhteen.

Lue myös:

Kirjaudu kommentoidaksesi

Studiot: 
Julkaisijat: 
Lähde: