Microsoft haluaa haastaa PlayStation 3:n

Microsoft on varmasti tyytyväinen uuden sukupolvensa toiseen jouluun ilman Sonyn antamaa vastusta, mutta toisaalta se haluaa mennä napit vastakkain kilpailijansa kanssa, jotta kuluttajilla olisi selkeästi konsolit verrattavina.

GamesIndustry.bizille puhunut Xbox-pomo Neil Thompson kertoi, että ainoastaan Nintendon Wii kilpailee kuluttajien rahoista tänä jouluna.

Kysyttäessä PlayStation 3 Euroopan julkaisun joulun jälkeiseksi myöhästymisen vaikutuksista, Thompson vastasi: ”Tietyllä tapaa olisi ollut hyvä, jos se olisi [julkaistu], sillä silloin ihmiset olisivat voineet todella vertailla. Joskus on vaikeampaa taistella myyttiä kuin todellisuutta vastaan.”

- Monella tapaa haluaisimme ihmisten laittavan konsolit vierekkäin ja nähdä, haluavatko he alustan, jossa maksavat suoraan Blu-raystä. Onko Blu-ray niin tärkeä sinulle, että haluaisit sen suoraan alustaan ja maksaisit siitä 500 puntaa? Vai haluatko pelikonsolin, jolle on enemmän teräväpiirtoista pelisisältöä tänään, sisältää paremman online-tuen ja tarjoaa sinulle mahdollisuuden päivittää seuraavaan sukupolven DVD-formaattiin tulevaisuudessa?

- Olisimme mielellämme menneet napit vastakkain näiden aiheiden kanssa, sillä uskomme vahvasti, että meillä on hyvin houkutteleva tarjous, hän lisäsi.

Vaikka Nintendo varoitti jälleenmyyjiään Wiin mahdollisesta loppuunmyynnistä Euroopassa tänä jouluna, Thompson ei usko uuden konsolin horjuuttavan Microsoftin myyntialueita.

-Sillä on potentiaalia saada kuluttajat tuhlaamaan ja viemään rahaa meiltä yleisesti, mutta tuotevertailun tasolla se ei kilpaile meidän kanssa laisinkaan. Se on innovatiivinen matalaresoluutiotuote, Thompson kiteytti.

- Ihmiset tekevät selvän päätöksen, joko he haluavat sen luokan tuotteen – lasten lelun – tai korkearesoluutioista pelaamista, viihdettä ja kaikkea mitä se tuo mukanaan.

- He ovat kilpailijoita vain niin paljon, kuin saavat kuluttajien rahoja, ja minä haluaisin niin paljon kuin mahdollista, Thompson päätti.

Galleria: 

Kommentit

"- Ihmiset tekevät selvän päätöksen, joko he haluavat sen luokan tuotteen lasten lelun tai korkearesoluutioista pelaamista, viihdettä ja kaikkea mitä se tuo mukanaan."

Muutaman vuoden päästä nähdään, haluavatko ihmiset uutta grafiikkaa vaiko uuden pelitavan.

"joko he haluavat sen luokan tuotteen lasten lelun tai korkearesoluutioista pelaamista"

Fiksu kommentti, todella, todella fiksu kommentti...

"- Ihmiset tekevät selvän päätöksen, joko he haluavat sen luokan tuotteen lasten lelun tai korkearesoluutioista pelaamista, viihdettä ja kaikkea mitä se tuo mukanaan."

Hahaa, joku on samaa mieltä kuin minä. Ei sillä että X0 olisi ylivoimaisen hyvä vaan että Wii on ylivoimaisen cacca.

''- Monella tapaa haluaisimme ihmisten laittavan konsolit vierekkäin ja nähdä, haluavatko he alustan, jossa maksavat suoraan Blu-raystä. Onko Blu-ray niin tärkeä sinulle, että haluaisit sen suoraan alustaan ja maksaisit siitä 500 puntaa? Vai haluatko pelikonsolin, jolle on enemmän teräväpiirtoista pelisisältöä tänään, sisältää paremman online-tuen ja tarjoaa sinulle mahdollisuuden päivittää seuraavaan sukupolven DVD-formaattiin tulevaisuudessa?''

Tosta seuraavan sukupolven DVD-foormaateista sen verran että kuinka monella on enää hetkeen ollut PS2:nen DVD soittimena???

Ja eiköhän ihmiset halua sellasia konsolia mille on hyviä ja heitä kiinnostavia pelejä, oo paljoa teräväpiirrolla merkitystä jos ei oo graffahoro.
Nintendo FTW! :)

Kunhan nyt ensi haastaisivat PS2:n. ;-)

Lasten lelu? Ei lähtenyt tänäänkään Thompson.

kyllä se PS3 tulee noist hankittua

Palataan asiaan 4v kuluttua, kun Wiillä on noin 10%-yksikköä enemmän markkinaosuutta kuin X0:lla..

Älykäs kommentti silti. Olen samaa mieltä X0 vs. PS3 -kamppailun osalla, mutta että Wii olisi "lasten lelu". MS:ää vain ärsyttää, että julkaisivat X0:n vuosi ennen kilpailijoidensa tuloa, eivätkä voineet olla heti Sonyn perässä tuleva osapuoli, joka muisti mainita liikkeentunnistimestaan vähän Nintendon jälkeen..

"Kunhan nyt ensi haastaisivat PS2:n. ;-)"

Tuossa taitaa olla ongelmia Sonyn uudella ihmemasiinallakin hyväsen aikaa ;)

Ymmärrän kyllä kommentin "lasten lelu". Tähän asti esim. Wii Sportsia nähneenä sen yliyksinkertaisen graffan kanssa ja pastelliväreillä... Ja muutenkin, kaikki ne screenit mitä tähän asti on nähnyt ja videot (Zeldaa lukuunottamatta), ne hieman enemmän luo Wiistä lapsenomaisen kuvan. Söpöt Mariot pomppimassa pilvilinnassa yms.

Ei siinä, ei ehkä paras kommentti, mutta perää siinä on myöskin. Se oli mielestäni positiivista, et MS kumminkin sanoi olevan Wiin innovatiivinen. Plussaa siitä :).

no joo eikös KAIKKI konsolit voi luokitella leluiksi jos niin haluaa. Tai ainakin vanhempani ovat niin tehneet C64:stäni lähtien.

Jaahas. MS:n pomo tekee taas sitä, mitä MS ja sen tiedottajat tekevät parhaiten. Eli haukkuu kilpailijoitaan.

Wii on ihan lelu, ei ole tehoja. Siinä on niin paskat resoluutoitkin, että Da Vinci kääntyilee haudassaan ja Nintendo-pelaajilla(voi raukkoja) valuu verta silmistä. PS3 Taasen on ihan liian tehokas ja täynnä turhia ominaisuukisa. Eihän sillä HD-kuvantoistollakaan oikeasti mitään tee. MS julkaisi oman HD-asemansa ihan vaan piruuttaan. Kyllä mekin osataan. Siis ainoa järkevä valintahan on X360! Se on niin hyvä ja se on niin keskinkertainen, että kaikki tykkää! Se ei ole liian tehokas, eikä liian heikko. Siinä ei ole turhia osia, eikä ominaisuuksia. Kaikki parhaat pelitkin ikinä, on tulossa Xbox 360:lle. Ja jos ei muka ole tulossa, niin setä-Moore tatuoi sen käteensä ja näyttää kaikille, sitten se varmasti tulee. Näin siellä ihan oikean, aikuisten-konsolin puolella toimitaan. Ollaan niin kypsiä, että oikein pelottaa. Kyllä se Xbox 360:tä on niin varma toiminenkin.

Voi morjens! Alkaa kaikki hohto kadota mun silmistä MS:n pinnasta. Tosi säälittävää tekstiä taas kerran sieltä suunnasta. HP!

No itse en ensimmäistä xboksia omistanut. Nyt omista Xbox 360, mutta olen sen jo laittanut myyntiin. En oikein uskoa, että seuraavaa Microsoftin konsolia edes aion ostaa koska en pahemmin pidä tästä ''aikuisten (???)'' koneesta kun pelivalikoima on pääasiassa ammuskelu pelejä jossa ei mikään muu toimi kuin online pelaaminen.

Sitten kun konsolin julkaisijalta tulee vielä tälläistä tekstiä niin jes.

Hahhah mitä sakkia täällä! :D Olisi Thompson voinut jättää tuon leluvertauksen Wiistä laittamatta, muuten ihan täyttä asiaa puhuu.

Mitä pahaa leluissa on?

Minä ainakin näen 50% omistamastani elektroniikasta leluina, ja eikös nimenomaan tämmöistä hauskuusarvoa Wii hae?

"Kunhan nyt ensi haastaisivat PS2:n. ;-)"

PS mikä? Ai onks se toi vehje jolla voi laulaa karaokee? ;)

Haastaminen on hyvää, kovassa kilpailussa tulee yleensä parhaat suoritukset... tosin tää "mun konsoli on parempi kun sun konsoli" uhittelu puolin ja toisin ei ole oikein mitään kilpailemista.

Itse yllätyin siitä, kuinka hieno Call of Duty 3 näyttää ja tuntuu Xbox360:llä, puhumattakaan Gears of Warista. Myöskin tuleva Lost Planet vaikuttaa hauskalta kuten monet muutkin tämän vuoden ja ensivuoden alun Xbox360 pelit, kuten Forza 2 ja Bioshock. Pelit ratkaisevat ja Microsoft ainakin tällä hetkellä tarjoaa pelien osalta täyteläisemmän kokonaisuuden. Muutoinkin Microsoftin halu tehdä päivityksillä tuotteesta yhä parempi on melkein ihailtavaa. Eipä Sonysta voi hirveästi sanoa, kun sen julkaisuun täällä on vielä jonkin aikaa - hyvä vaanm antaa japanilaisten ja yhdysvaltalaisten testata laite käyttökuntoon :) .

Itsekin olen saanut Wiistä vähän "lelumaisen" kuvan, en pahalla vaan hyvällä. Siksi harkitsenkin sen ostoa toiseksi konsoliksi 360:n rinnalle.

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi