Miyamoto: Wii U ihanteellinen alusta uusille pelihahmoille

Monien Nintendon hahmojen ja pelien isänä tunnettu Shigeru Miyamoto pitää tulevaa Wii U -konsolia ihanteellisena alustana uusille peleille ja hahmoille. Hän kertoo myös itse antaneensa uuden laitteiston suunnittelussa tilaa Nintendon nuoremmalle sukupolvelle.

Nintendon ensi vuonna julkaistava Wii U -konsoli poikkeaa kehitykseltään yhtiön kahdesta edellisestä pelilaitteesta. Keskeisesti edellisten konsolien kehittämisessä mukana ollut Shigeru Miyamoto kertoo olleensa laitteen suunnittelussa eri roolissa kuin aiemmin.

"Olin GameCuben ja Wiin kehityksessä syvästi osallisena alusta lähtien sekä rakenteen ja kehitysprosessin suunnittelussa." Wii U:n suunnittelua hän kuvaa nuorempaan Nintendon kehittäjäsukupolveen siirtymisen aluksi. "Olen silti erittäin läsnä ja mukana itse, mutta epäsuoremmin. Se on kuin olisin astunut syrjään: seurasin askel askeleelta työskentelyä ja annoin heille neuvoja."

Itse konsolien kehittämisen sijaan Miyamoto on keskittynyt peleihin. Uusista peleistä ja hahmoista puhuttaessa Nintendo-guru kertoo Pikmin-pelien tavoitteena olleen uusien hahmojen ja sankarien kehittämisen. Uusia pelisarjoja on todennäköisesti odotettavissa myös jatkossa, sillä hänen mukaansa Wii U näyttää ihanteelliselta laitteistolta uusien pelien ja hahmojen majoittamiseen.

Nintendon kosketusnäytöllisellä ohjaimella varustettu Wii U ilmestyy myyntiin ensi vuonna.

Galleria: 

Kommentit

No olisi jo aikakin. Nintendo on aikalailla kierrättänyt koko ajan samoja hahmoja jo monta vuosikymmentä. Muutama uusi hahmo on tullut, mutta nekin ovat jääneet nopeasti MArion ja muiden varjoon.

Toivottavasti Wii Un aikana noita vanhoja sarjoja ei lypsättäisi... turha toivo?

Tottakai vanhoja sarjoja jatketaan uudella alustalla. Miksi ihmeessä ei jatkettaisi? Katso myyntilukuja, pelikansa tahtoo jatkoa vanhoille sarjoilla. Ja remakeja myös.

Heh, miltähän tuntuisi jos pomo seisoisi kokoajan takana ja antaisi neuvoja samalla kun teet töitä? :D

^normaalilta työelämältä

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi