Kaksi viikkoa sitten Rayman Legends oli vielä Wii U:n yksinoikeuspeli, joka julkaistaan pelaajien ulottuville ensi kuun taitteessa. Viime viikolla vahvistettiin kuitenkin tasoloikan lykkääntyvän syksyyn, jotta nimike voidaan julkaista samanaikaisesti myös Xbox 360:lle sekä PlayStation 3:lle. Uutinen sai osalta pelaajia osakseen kiukkuista tekstiä ja nyt protestimielellä ovat myös itse pelintekijät.

Ubisoftin tytäryhtiö Ubisoft Montpellierin työntekijät esiintyvät juuri julkaistuissa kuvissa osoittamassa mieltään plakaattien kera lykkäyspäätöksen takia. Plakaattien teksti kehottaa vapaasti suomennettuna vapauttamaan Raymanin sekä tukemaan Ubisoft Montpellieriä. Toisessa valokuvassa nähdään myös tekstiä kummastelemassa studion nokkamies Michel Ancel. Kummankin kuvan pystyy katsastamaan tämän uutisen kuvista. Ubisoft ei ole vielä kommentoinut mielenilmausta.

Rayman Legendsin on myönnetty Ubisoftilta olleen joko valmis julkaistavaksi tai hyvin lähellä tätä pistettä. Wii U -pelaajat saavat kuitenkin lohdutuspalkintona uuden demon – yksinoikeudella.

Galleria: 

Kommentit

Ketä kiinnostaa? Eihän noita WiiU koneita ole edes maailmalla...

Ja se sarkasmista. Olisihan tuo huippuhyvä lisäys WiiU:n pelivalikoimaan, mutta koneita ei mennyt julkaisussa kaupaksi useampia miljoonia ja hyvä pöhinä ei ole jatkunut koneen ympärillä julkaisun jälkeen. WiiU myy tällä hetkellä kilpaa Vitan kanssa ja kun tiedetään WiiU:n käyttäjäkunnan ostoskäyttäytyminen 3rd party pelien kanssa (ZombieU, Assassin's Creed III, Batman), niin käännetäänpä asia niin päin, että Ubisoft olisi julkaissutkin pelin nyt koneelle. Miten olisi käynyt? Peli olisi hyvällä tuurilla raapinut kasaan 100-200k:n myynnit ja sehän ei olisi riittänyt mihinkään. Peli olisi tuottanut tappiota ja pahimmassa tapauksessa olisi Raymanin ura ollutkin siinä. Tämän jälkeen olisi ilmoitettu multiplatform-versiosta, jonka jälkeen peli olisi saanut floppi-leiman otsaansa PS3/XO leireissä ja se olisi vähin äänin saapunut näille alustoille raapimaan puolen miljoonan-miljoonan myyntejä.

Sen sijaan nyt ilmoitetaan tylysti ettei tule. Pelin ympärillä pöhistään. Se pysyy pinnalla...WiiU:n laitekanta kasvaa ja peliä odotetaan. PS3:n ja XO:n pelaajat ovat hereillä pelin julkaisun suhteen. Siitä pitävät huolen Nintendon äänekäs fanikunta. Any publicity is good publicity. Näin se vain menee. Tämä ratkaisu vain osoittaa sen, että Ubisoft markkinointi on hyvin hereillä. Heidän ei tarvitse julkaista peliä huonoille myynneille raapimaan välttäviä myyntejä kasaan. Heillä on aikaa odottaa. Heillä on aikaa antaa ilmapallon paisua. Ja sitten peli tuodaan myyntiin kun sen aika on.

Michel Ancel on ihan täysillä mukana tässä vedätyksessä. Suunniteltu juttu. It's only business.

Täysin samaa mieltä Baronin kanssa. Näinhän se asia taitaa olla.

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi