Nintendo häpeäisi Sonyn tai Microsoftin asemassa

Sonyn esiteltyä virallisesti uuden liikkeentunnistusohjaimensa San Franciscon GDC-tapahtumassa ei Nintendo of American johtajalta Reggie Fils-Aimelta luonnollisestikaan irronnut kehuja kilpailijoiden pyrkimyksille seurata Wiin jalanjälkiä.

– Uskoisin että olisimme häpeissämme, jos toimisimme kuten kilpailijamme nyt toimivat. Voin vain sanoa, että me innovoimme ja me tarjoamme jotain uutta. Jotakin sellaista, mitä kuluttajat sekä koko peliala voi katsoa ja sanoa "Vau, enpä olisi arvannut tuota", hän sanoi.

Fils-Aime myös paljasti, ettei Wiin seuraaja tule olemaan vain sama konsoli teräväpiirtografiikoilla.

– Meille teräväpiirto itsessään ei ole seuraava rajapyykki. Me haluamme tarjota kokonaan uuden ja mukaansatempaavan kokemuksen uudessa sukupolvessamme, hän kertoi.

Fils-Aimen mukaan uutta konsolia saadaan kuitenkin odottaa, kunnes Nintendo katsoo se tarpeelliseksi.

– Kun herra Miyamoto menee herra Iwatan puheille ja sanoo "Minulla on tämä loistava idea, enkä voi tehdä sitä Wiillä", niin silloin on uuden sukupolven konsolin aika. Mitä se pitää sisällään, jää nähtäväksi. Miyamoto itse on sanonut olevansa erittäin kiinnostunut HD-kokemuksesta, mutta sanoakseni 120-prosenttisen selkeästi, pelkkä teräväpiirto ei ole mielestämme tarpeeksi siirtyäksemme uuteen konsoliin, Fils-Aime vielä painotti.

Galleria: 

Kommentit

Ironista koska pleikkarilla oli ensin eyetoy, joka oli konsoleilla ensimmäinen varsinainen liiketunnistusohjain, joten wiimote on aikalailla siitä syntynyt, ja uusin movekin käyttää ps-eye:ta.
Ja mitä olen natalista ymmärtänyt, se ei eroa sitten lainkaan ominaisuuksiltaan playstation eyesta tai eyetoysta.
entä miten se eroaa xboxin kamerasta?

Jos Natal ei mielestäsi eroa lainkaan Eyetoysta tai PlayStation Eyestä, et ole tainnut tutustua laitteen ominaisuuksiin ollenkaan. Kameroitahan nuo molemmat totta kai, mutta kovin erilaisia sellaisia.

Reggiellä on painavaa asiaa.

Heh, Fils-Aime trollaa.

Nintendo keksii aina ensin uuden idean, jolle kilpailijat ensin nauravat, mutta seuraavat kuitenkin vanavedessä tulevaisuudessa, jolloin yrittävät todistella, että oli heilläkin tämä idea ennen Nintendoa mielessä. Itselleni HD oli jopa pettymys, enkä näe sitä millään tavoin pelikokemusta parantavana tekijänä. Odotan mielenkiinnolla, mitä Wiin seuraaja tuo tullessaan.

Se nyt vaan on markkinoiden laki, että kilpailijat kopioivat toistensa ideat. Nintendonkin pitäisi katsoa vain peiliin, sillä heidänhän pitäisi olla askeleen edellä Sonya ja MS:aa. Ei sillä yhdellä ainoalla idealla voi ikuisesti ratsastaa.

Noh se pistää kyllä mielestäni Nintendon aika noloon asemaan jos kilpailijat osaavatkin käyttää liiketunnistusta peleissään paremmin kuin Nintendo itse. Mutta saas nähdä jääkö Move ja Natal vain Eyetoyn kaltaiseksi lisähärpäkkeeksi.

Siinä missä Teräskäsine on pettynyt HD konsoleihin niin pettynyt on hyvin lievä sana kuvaamaan omaa suhtautumista NIntendoon. Rahaa tulee ovista ja ikkunoista eikä Nintendo siltikään saa lanseerattua edes puolta siitä määrästä hyviä pelejä mitä Sony on laitteelleen saanut viimeisen kahden vuoden aikana(myös microsoft on saanut kerättyä ihan kiitettävän määrän exclusiivejä nimikkeitä) (puhumattakaan siitä että suuri osa Nintendon peleistä on viimeaikoina ollut suoria jatko-osia sekä Wii sportsin kaltaisia naurettavia räpellyksiä). Jos Microsoft ja Sony saavat laitettua apinoimalla hieman tulta Nipan takamuksen alle niin Go for it.

HD konsolien vahvuus tässä konsolisukupolvessa ei todellakaan ole itse teräväpiirtotuki vaan nettiominaisuudet, sekä pelien korkea laatu sekä määrä.

Teräskäsine: "Itselleni HD oli jopa pettymys, enkä näe sitä millään tavoin pelikokemusta parantavana tekijänä."

En tehokonsoleista kumpaakaan omista, mutta en nyt silti näin sanoisi. Ennemminkin sanoisin, että vaikka HD tuo tunnelmaa peleihin, niin onko pidempi kehitysaika sen arvoista. Tehojen tuomat paremmat pelimoottorit sensijaan ovat tärkeämpi asia.

Aika hauska muuten tuo kommentti Herra Miyamotosta, ja itseasiassa voin melkeimpä yhtyä tuohon näkemykseen :p

No mitäs ihmeelistä tollasessa kopionnissa on? Eihän täällä olisi suurinta osaa konsoleista ja peleistä jos siitä pitäisi kokoajan huolehtia. Se on ainakin minusta ihan ok jos siihen tuo jotain omaa ja tekee sen hyvin.

Itseäni alkaa jo vähitellen haukotuttamaan Reggien ainainen tyhjän jauhanta. Toisi niitä AAA-titteleitä alustalleen tai olisi hiljaa.

Millaisiakohan autotkin olisivat jos ketään ei olisi lähtenyt kisaan mukaan..

Jotakuinkin näin taphatuu (mielestäni) kopioidessa:
kun kopio tehdään alkuperäistä halutaan parantaa, ja tällöin taas halutaan tehdä parempi kopio jolloin alkuperäistä halutaan parantaa ettei sekään jäisi kopion jalkoihin, ja jälleen parempaa kopiota tulemaan...

"Se nyt vaan on markkinoiden laki, että kilpailijat kopioivat toistensa ideat. Nintendonkin pitäisi katsoa vain peiliin, sillä heidänhän pitäisi olla askeleen edellä Sonya ja MS:aa. Ei sillä yhdellä ainoalla idealla voi ikuisesti ratsastaa."

No niinhän tässä nyt tulee väistämättä käymään, kun Nintendo tuo uuden konsolinsa uusien juttujen kera viimeistään parin vuoden päästä, jonka hypetys alkanee jo vuoden sisään. Siinä vaiheessa nämä Sonyn ja MS:n 4v myöhässä tulleet liikkeentunnistuskopiot näyttävät lähinnä surkuhupaisilta, kuten ne jo nyt osittain näyttävät.

Sonynkin suurin innovaatio näyttää olevan se diskopallo joka on tiltattu Wiimot... Playstation Moven päähän. Jopa nuchuk-ohjain on kopioitu suoraan, puhumattakaan PSWii Sportsista.

Mutta mutta, oliko joku yllättynyt? Historia toistaa itseään jälleen kerran.

Ristiohjain? Check.
Hartianapit? Check.
Analoginen tatti? Check.
Tärinäohjain? Check.
Langaton padi? Check.
Liikkeentunnistus? Check.

Täytyyhän jonkun mennä edellä, koska silloin muilla ei olisi ketään ketä seurata. :D

Vähän ylimielistä kommenttia, mutta on tuossa asiaakin koskien Wiin seuraajaa. Miksi uusia laitetta ennenkuin oikeasti on sille tarvetta?

MS edes koittaa tehdä jotain omaa ja hieman erilaista. Kunnia ei antanut periksi MSmotelle.

Mitä tekee Sony? Polttaa rahaa vuosien kehitystyöhön ja lopulta saa uunista ulos tyylipuhtaan Wiimote kopion, pelejä ja rannenaruja myöten. Vain ohjaimen valkoinen väri unohtui. Suurimpana innovaationa HohtoHepin kärjessä kelluu värikäs geishakuula....

Nintendo voisi alkaa kuittailemaan Applea mukaillen: "Tokyo, start your photocopiers."

Kyllähän Wiille huippuja löytyy ja tulee, mutta jostain syystä eivät kelpaa ihmisille. Ei se Nintendo pysty yksin puskemaan markkinoilla kymmeniä huippu pelejä. Mariot ja Zeldat ovat huippuunsa virittetyjä pelejä, joiden työstämiseen kuluu vuosia. On muiden julkaisioiden vika, kun eivät osaa tehdä kunnon pelejä Wiille.

Itse olen ollut kuitenkin Wiin tarjontaa tyytyväinen. Peleistä ehdottomia suosikkejani ovat No More Heroes, MadWorld, Dead Space Extraction ja Okami, joista jokaisessa liikkeentunnistus oli vahvasti osa kokemusta. Odotan innolla Red Steel 2, No More Heroes 2, Fragilea, Sin & Punishment 2, Legend of Tournamenttia, Metroid Other M, Mario Galaxy 2 ja ehdottomasti uusinta Zeldaa.

Kristallipalloni kertoo, että Sonyn liikkeentunnistus ohjain floppaa pahasti, mutta Microsoftin Natal menestyy ookoosti, mutta jää tavoitteistaan kuitenkin kauas. Natal on kunnianhimoinen, mutta ongelma on se, kuka lopulta jaksaa pelien äärellä heilua? Epäilen vahvasti, että etteivätkö pullamössönörtit halua jatkossakin pelata pelinsä sohvalla röhöttäen. Wiin vahvuus on juuri se, että kyseessä on peliohjain, jota saa heiluttaa mielin määrin, jos tahtoo, eikä ole pakko seisoa ja hyppiä.

"Vähän ylimielistä kommenttia, mutta on tuossa asiaakin koskien Wiin seuraajaa. Miksi uusia laitetta ennenkuin oikeasti on sille tarvetta?"

Herra Miyamotoko siitä päättää milloin uudelle laitteelle on oikesti tarvetta?

Tiedä en mut kuullu oon, että Wii-pelaajatkin pelaisivat varmaan mielellään Assassin's Creedejä, Bioshockeja, Dragon Ageja, Falloutteja yms. Ei näiden pelien puuttuminen katalogista on millään lailla "rikkaus".
Enkä pelien puuttumiselle keksi mitään muuta syytä kuin puuttuvat tehot. Onhan se hyvä jos Miyamoto ei niitä tarvitse, jotkut muut selkeästi tarvitsevat.

Mitä hävettävää on siinä, että haluaa oman osansa liikevoitoista? Sony ymmärsi, että casualit tykkäävät liiketunnistuspeleistä ja väsäsivät oman versionsa. Veikkaanpa vaan, että tulevaisuudessa casual-henkilö, joka haluaa ostaa pelikoneen, jolla voi pelata myös liiketunnistus-pikkupelejä, valitsee mieluiten PS3:n, koska samalla saa HD-grafiikan, ilmaisen nettipelin ja BluRayn.

MS:n Natal tuntuu niin reilusti erilaiselta ja ihmeelliseltä, että se tuskin tulee markkinoita järisyttämään samalla tavalla kuin Wiin ja Sonyn kapulat. Voihan tuo Natal toki olla ihan hienokin juttu, mutta ennen kuin sen toimintaa todellisuudessa demotaan valmiilla peleillä, kallistun enemmän hudin puolelle kuin hitin.

"Herra Miyamotoko siitä päättää milloin uudelle laitteelle on oikesti tarvetta?"

No kyllähän sitä laitteelle tarvetta olisi, mutta eipä sille ostajia olisi. Casualit ostaisivat edelleen vanhaa Wiitä ja hardcore-pelaajat edelleen XO:ta ja PS3:a. Seuraava konsoli on Nintendon mahdollisuus voittaa Hardcore-pelaajat takasin, joten ei kannata sössiä sitä julkaisemalla se paljon ennen muita kahdeksannen sukupolven konsoleita.

//Kyllähän Wiille huippuja löytyy ja tulee, mutta jostain syystä eivät kelpaa ihmisille. Ei se Nintendo pysty yksin puskemaan markkinoilla kymmeniä huippu pelejä.//

Kumma kun kilpailijat pystyvät. Olisikohan Nintendon aika sitten hankkia ehkä hieman lisää sisäisiä tai 2nd party pelitaloja joiden kanssa noita uusia nimikkeitä konsolilleen saataisiin.

//Mariot ja Zeldat ovat huippuunsa virittetyjä pelejä, joiden työstämiseen kuluu vuosia. On muiden julkaisioiden vika, kun eivät osaa tehdä kunnon pelejä Wiille.//

Kilpailijat vääntävät Uncharted2 tai Ratchet and clank tasoisia pelejä vuodessa. Ja pitää kuluttajat tyytyväisinä vääntäen taustalla suurempia projekteja kuten GOW3, Heavy Rain sekä Demons souls(SCEJ + FS). Microsoftilla taas kolmansien osapuolien tuki tuo tasaiseen tahtiin laadukkaita second party pelejä kuten Mass effect, Halo, Alan wake, Left for death yms.

Ironia on että kilpailjoiden alustoilla pelien kehitykseen valuu huomattavasti enemmän rahaa mutta silti näkyy enemmän tuloksia. Ja ehditään vielä taustalla apinoida liikkeentunnistusohjaimiakin ja parantaa konsolien verkko ja muita ominaisuuksia.

//Itse olen ollut kuitenkin Wiin tarjontaa tyytyväinen. Peleistä ehdottomia suosikkejani ovat No More Heroes, MadWorld, Dead Space Extraction ja Okami, joista jokaisessa liikkeentunnistus oli vahvasti osa kokemusta. Odotan innolla Red Steel 2, No More Heroes 2, Fragilea, Sin & Punishment 2, Legend of Tournamenttia, Metroid Other M, Mario Galaxy 2 ja ehdottomasti uusinta Zeldaa.//

Ero Ps3/X360 ja Wii pelaajilla on se että hyllyssä on niin paljon hyvää pelattavaa että niistä on usein hyvin vaikea tehdä mitään "ehdottomien suosikkien" listaa. Tähän vielä lisäksi se että harvalla on edes varaa ostaa kaikkia hyviä pelejä mitä tulee joten odotus kohdistuu enemmän oman pääoman hankkimiseen jotta valtamerestä saisi edes yhden tai kaksi aaltoa itselleen.

Oma kristallipalloni kertoo että Nintendo menettää tässä kotikonsolisukupolvessa paljon vanhoja fanejaan Microsoftin ja Sonyn avoimeen syliin.

"Nintendo voisi alkaa kuittailemaan Applea mukaillen: "Tokyo, start your photocopiers.""

Applea? Kyseistä firmaahan pidetään yleisesti maailman taitavimpana ideoiden lainaajana.

"Viper7:
Kilpailijat vääntävät Uncharted2 tai Ratchet and clank tasoisia pelejä vuodessa. Ja pitää kuluttajat tyytyväisinä vääntäen taustalla suurempia projekteja kuten GOW3, Heavy Rain sekä Demons souls(SCEJ + FS). Microsoftilla taas kolmansien osapuolien tuki tuo tasaiseen tahtiin laadukkaita second party pelejä kuten Mass effect, Halo, Alan wake, Left for death yms."

Jos kuvittelet, että yksikin noista peleistä on väkerretty vuodessa niin olet kyllä harvinaisen pahasti hakoteillä...

Ja turha alkaa selittämään, että esim. Uncharted 2 ilmestyi suurin piirtein vuoden verran ensimmäisen osan jälkeen, niin mietippähän kauan siihen ensimmäiseen osaan kulutettiin aikaa.
Se on nopeaa pistää jatko-osaa pihalle, kun ensimmäisestä osasta on jo pelimoottorit + muut tarvittavat jo valmiina.
Nykyyän ei ole edes harvinaista, että jatko-osaa tehdään jo saman aikaisesti ensimmäisen osan rinnalla.

Kyllä se Nintendo tämän sukupolven kuittasi.. :) Tälläkertaa innovatiivisuus voitti yli HD grafiikan ja nettipelin.

Teräskäsine :
"Itse olen ollut kuitenkin Wiin tarjontaa tyytyväinen. Peleistä ehdottomia suosikkejani ovat No More Heroes, MadWorld, Dead Space Extraction ja Okami, joista jokaisessa liikkeentunnistus oli vahvasti osa kokemusta"

Okami, really now? Okami on tullut pelattua PS2lla läpi ennen kuin se portattiin Wiille, vaikka saisin neljä kapulaa käteeni niin se peli ei toisella kerralla siitä parane. Sen verran "ainutlaatuinen" yksinpelikokemus se on.

Muutenkin surullista jos Nintendon ulkopuolisista peleistä saat neljä listattua ja yksi niistä on rails-shooter ja toinen PS2-peli. Nintendon peleissä ei mitään vikaa olekaan, Mariot ja Zelda jatkaa samaa vahvaa rataa kuten aina (vaikka Zelda nyt olikin Gamecube-peli mutta sitä tikulla silmään...) mutta 3rd party on kyllä keskinkertaisuutta täynnä. Fanihattu saa olla kyllä niin syvällä päässä jos vakavasti väittää parhaiden 3rd party pelien löytyvän Wiiltä.

Saako muuten kysyä miksi Sonyn huomattavasti tarkempi liiketunnistus-ohjain floppaa, jos se kerran Wiillä on havaittu suosituksi? Eiköhän tuo kaupaksi ala menemään ihan ok tavalla varsinkin kun konsolin hinta tippuu ja tippuu koko ajan.

Siis eks kiyys mii! Nintendo, (joka puskee markkinoille muovi rattia johon voi tunkee kaukosäädin kapulansa keskelle, painovaakaa jonka päällä voi räpyttää käsiään kuin jälkeen jäänyt ankka, ja "pyssy" muottia johon voi liittää alkuperäiset ohjaimet ja muuta huttua kuten julkaisematon syke sensori), haukkuu muita konsolien valmistajia noloiksi ? Kukkuu vaan Nintendo omalle tarjonnallesi ! Sentäs muille konsoleille tulee varteen otettavaa pelattavaa lähes joka kuukausi.

Joo joo ei sony eikä microsoft renesanssia ole luomassa mutta yritys jonka historiasta löytyy virtual boy ja power glove niin voisi pitää nöyrempää profiilia.

Joku varmaan heittää tähän että "myyntiluvut eivät valehtele kaveri ;)", joten vastaan jo sinullekin että en sanonutkaan että maailma on täynnä fiksuja kuluttajia ;)

//samuel6: "... yksi niistä on rails-shooter"

Oletko koittanut Extractionia? Älä mene teilaamaan sen vuoksi että on Rail-shooter. Sanoisin, että tämä olisi hyvä käännöspeli PSMovelle.

//"Saako muuten kysyä miksi Sonyn huomattavasti tarkempi liiketunnistus-ohjain floppaa, jos se kerran Wiillä on havaittu suosituksi?"

Ei nyt välttämättä floppaa, mutta ei ainakaan saavuta Sonyn odotuksia. Wii on saavuttanut maineen casual-pelaajien keskuudessa, ettei Sony saa millään suuria casual-määriä koneelleen. PS3:n nykyomistajat todennäköisemmin nappaavat tämän.

//"Fanihattu saa olla kyllä niin syvällä päässä jos vakavasti väittää parhaiden 3rd party pelien löytyvän Wiiltä."

En väitä että Wiin 3rd party puoli on konsoleiden parhain, MUTTA minun mieleeni tämän konsolisukupolven innovatiivisin peli löytyy PC:ltä ja Wiiltä, eli räkäpallerovaltakuntaan sijoittuva World of Goo.

Mua hävettää aivan suunnattomasti Sonyn puolesta, kun lähtevät tuohon liiketunnistukseen mukaan. Arvostus laski aika rajusti tämän takia ja sama koskee microsoftia boksille tulevan natalin takia.

Wiitä nyt en ole ikinä arvostanutkaan, koska liiketunnistus pilaa pelaamisen kokonaan. DS:lläkään ei voi pelata suurinta osaa peleistä, kun niihin tarttee sitä kosketusnäyttöä. Muuten ne pelit ois kyllä ihan hyviä sille.

Häpeä Sony, häpeä.

//Jos kuvittelet, että yksikin noista peleistä on väkerretty vuodessa niin olet kyllä harvinaisen pahasti hakoteillä...

Ja turha alkaa selittämään, että esim. Uncharted 2 ilmestyi suurin piirtein vuoden verran ensimmäisen osan jälkeen, niin mietippähän kauan siihen ensimmäiseen osaan kulutettiin aikaa.
Se on nopeaa pistää jatko-osaa pihalle, kun ensimmäisestä osasta on jo pelimoottorit + muut tarvittavat jo valmiina.
Nykyyän ei ole edes harvinaista, että jatko-osaa tehdään jo saman aikaisesti ensimmäisen osan rinnalla.//

Totta tuokin, mutta hieman pointtini vierestä, sillä nämä pelijen julkaisua nopeuttavat temput ovat myös Nintendon käytettävissä. Missä pelit siis viipyvät? Pelitaloja voi aina perustaa ja ostaa sekä 2nd party nimikkeitä voi aina rahoittaa (ja kun katsoo laitteen myyntejä luulisi nipalla olevan tähän myös varaa). Tähän vielä se ettei Wii ole tehoissaan kuin marginaalisesti NGC:tä parempi tai erillainen joten heillä on käytössä vielä viimesukupolvenkin tehokkaita pelimoottoreita. Vaikka asioita katsoisi mistä suunnasta tahansa on Nintendon toiminta vanhanaikaista, laiskaa ja onnetonta.

Toivon toki wii omistajana että tilanteeseen tulisi muutos, mutta pahalta näyttää että sieltä saapuu uusi laite ennen kuin mitään tapahtuu.

//En väitä että Wiin 3rd party puoli on konsoleiden parhain, MUTTA minun mieleeni tämän konsolisukupolven innovatiivisin peli löytyy PC:ltä ja Wiiltä, eli räkäpallerovaltakuntaan sijoittuva World of Goo.//

En ole peliä pelannut mutta tuon kaltaisia innovatiivisia pelejä löytyy PSN:stä ja todennäköisesti XBLA:sta läjä päin. Hyvänä Esimerkkinä varmaan voisi mainita Pixel Junk pelit sekä vaikka Braid. Molemmat virtuaalikaupat täynnä mukavia innovatiivisiä pikkupelejä.

Niin no, mikä firma laittoi kaksi tattia ohjaimeen? Neronväläys joka muutti padilla pelaamista enemmän kuin yksi tatti. Mikä firma toi ensimmäisenä liikkeen tunnistus pelit? Mikä firma demosi jo vuosia sitten kameran ja pallon yhteistyötä, jolloin toiminta muistutti enemmän kuin vähemmän Nintendon tekemää kopiota Wiillä? Jos Move on kopio jostain, niin se on kopio Sonyn vuosia tehdystä tutkimuksesta. Jumalauta että tästäkin joutuu vielä vääntämään vaikka videoita on katsottavissa vaikka kuinka. Jumalavitsa että jos Nintendo tekee jotain on se heti innovatiivista. Mutta jos joku muu firma tekee jotain erilaista, kysesssä on gimmicki tai kopio. Kannattaisiko useammankin tyypin katsoa mitä innovaatio tarkoittaa, se ei todellakaan ole sitä mitä osa luulee.

Tässähän on käynyt niin että Wiin suosio herätti viimeinkin Sonyn porukat näyttämään vihreää valoa, aikanaan riskiltäkin näyttäneeseen, uuteen peliohjaimeen. Nintendo ensin heikoille jäille ja juostaan sitten yli paremmalla&toimivalla tekniikalla.

"Miksi uusia laitetta ennenkuin oikeasti on sille tarvetta?"

-markkinatalous
-osakkeen omistajat tykkää kun tekee enemmän rahaa uusilla laitteilla (esim. lukuisat ds mallit eivät varmaankaan ole tullee tarpeeseen)

Äsh, tota reggietä ei kyl pitäis kans päästää puhumaan mitään. Vai pitäisi muiden hävetä kun lähtevät kilpailuttamaan tuota wiimotea, taitaa vain pelätä et muut alkaa saamaan wiin etumatkaa kiinni. Wii tosiaan tarvitsisi kyllä kipeästi lisää kunnon 3rd party pelejä sillä jos sony ja Microsoft onnistuu ohjaimillaan hyvin ja ne tukevat muitakin kuin casual pelejä niin saattaapi moni kyllä harkita konsolin vaihtoa. Saisi nintendo hankkia kyllä parikin pelitaloa vääntämään joitain kunnon yksinoikeus pelejä, kun rahaa ainakin luulis firmalla riittävän.

Tai no kyllähän sieltä nytkin keväällä tulee esim red steel 2 ja no more heroes 2 mutta jotenkin tuntuu ettei kukaan tiedä näistä peleistä kun ei nintendo näitä 3rd party pelejä oikein missään mainosta, vai olenko väärässä?

On ihan hyvä kuulla että uuden koneen myötä saataisiin jotain uutta innovaattista pelkän upen grafiikan sijasta mutta kyllä minusta ne pelit kuitenkin ratkaisee pelataan niitä sitten padillä tai kaukosäätimellä.

"Saako muuten kysyä miksi Sonyn huomattavasti tarkempi liiketunnistus-ohjain floppaa, jos se kerran Wiillä on havaittu suosituksi? Eiköhän tuo kaupaksi ala menemään ihan ok tavalla varsinkin kun konsolin hinta tippuu ja tippuu koko ajan. "

Varma epäonnistuminen. Se, että laite on suora kopio Wiin ohjaimesta, syö jo puolet pois laitteen kiinnostavuudesta kuluttajien silmissä. Näitä pelejähän on pelattu jo 4 vuotta Wiillä, nyt maksamalla 300€ + 100€ pääsen pelaamaan samankaltaisia pelejä pleikkarilla? Jihuu!

Lisäksi pelinkehittäjien on lähes mahdotonta tehdä isoja projekteja pelkästään Movelle, koska ko. ohjainta ei kaikilta PS3-omistajilta löydy. Sen sijaan joudutaan tekemään peli sellaiseksi, että sitä voi pelata padilla tai Movella, ja koska padi jo monelta löytyy niin Movea ei tarvitse alkaa hankkimaan ollenkaan. Move only-pelit puolestaan menettävät kokonaan ne kuluttajat jotka vannovat padin nimeen.

Tässä vaiheessa lisälaitteina julkaistavat ohjaimet eivät tule menestymään kummallakaan HD-alustalla em. syistä johtuen. Paljon järkevämpää olisi ollut julkaista ohjaimet standardina seuraavan konsolin kanssa. Nyt sekä MS että Sony molemmat kokeilevat hieman kepillä jäätä liikkeentunnistuksen suhteen samalla koettaen päästä Nintendon apajille, mutta turhaan.

"Tässähän on käynyt niin että Wiin suosio herätti viimeinkin Sonyn porukat näyttämään vihreää valoa, aikanaan riskiltäkin näyttäneeseen, uuteen peliohjaimeen. Nintendo ensin heikoille jäille ja juostaan sitten yli paremmalla&toimivalla tekniikalla."

Tässähän nyt on käynyt niin, että jälleen kerran Sony kopioi häikäilemättömästi Nintendoa. Ohjain on käytännössä täysin identtinen aina rannelenkkiä myöten! Ainoa ero ohjainten välillä on siinä, että PS3 vaatii erillisen kameran toimiakseen, mutta Wiimotessa kamera on ohjaimen sisällä. Lisäksi nunchuk-ohjaimesta puuttuu liikkeentunnistus, joka puolestaan Nintendon nunchukista löytyy.

Tottakai 4 vuodessa tekniikkaa kehittyy niin paljon, että Sonylla on mahdollisuudet tuoda edistyneempää tekniikkaa laitteessaan, mutta kun Nintendo tuo uuden konsolinsa uusien keksintöjensä kanssa myyntiin parin vuoden sisään, niin liikkeentunnistus on jo "so last season". Ehkä Sonyn kannattaisi alkaa kaivella niitä patenttiarkistojansa nyt, ja olla edes kerrankin edelläkävijä...

P.s Sonyn suurin innovaatio on siis TOISEN analogisen tatin lisääminen? Aikamoinen saavutus kyllä. :DDD Voin vain kuvitella tuon keskustelun aikoinaan:

Sony-johtaja: Hälyttäviä uutisia, Nintendolla on ohjaimessaan uudenlainen analoginen ohjain-tatti, kuin myös Segalla!
Sony-insinööri: Ei hätää, meilläkin on hienoja uusia ideoita!
Sony-johtaja: Huh, onneksi. Odotan tuloksianne parin viikon sisään!

2 viikkoa myöhemmin

Sony-insinööri: Saanko esitellä, uusi Playstation-ohjain jossa on 2 Nintendolta kopioitua analogista tattia!

faceplam.jpg

http://gen16.com/wp-content/uploads/2010/03/wiimove.gif

Varma epäonnistuminen? Paskanmarjat.

Ainut syy miksi tuo voisi epäonnistua on sallia samanlaisia kolmansien osapuolten paskakikkareita konsoleilleen kuten Nintendo. Parikin isompaa projektia kunnon markkinoinnin kanssa saa väen aivan taatusti siirtymään tehokkaimmille alustoille. Jahka massat tajuavat että liiketunnistusta voi myös oikeasti hyödyntää eikä pelkästään implementoida, jää Nintendo peliensä kanssa kuin mummo mäkeen. Nintendon brändi tosin on yhtä merkittävä tekijä myynnissä kuin Applen omena, mutta se on sitten eri asia.

Ihan turha louskuttaa tuosta että muiden olisi syytä hävetä lisätessään liiketunnistuksen tuen omille laitteilleen. Ei liikemaailmassa tunneta sanaa "hävetä". Rahan perässä mennään. Liiketunnistus voi nostaa Sonyn ja MS:n konsolit jopa uuteen nousukauteen eikä Nintendolla ole ihan heti tarjota vastusta - elleivät julkaise WiiHD:tä.

Uskon että pädin nimeen vannovat ostavat liiketunnistuslaitteet. Ihan jo vain vittuillakseen Nintendolle joka on alansa pyhä lehmä. Allekirjoittanut ainakin ostaa. Nintendon leiristä tipahdin nyt viimein Wiin myötä. Ei vaan kyennyt enää vakuutella itselle ettei päällimmäisin tunne pelejä pelatessa olisi pettymys. Peleistähän tuo liiketunnistuksen onnistuminen on myös kiinni, mutteivät ne ainakaan voi paskempia olla kuin ne mitä Nintendolla on.

Wiin pelitarjonnasta löytyy paljonkin helmiä, joita ei ole kovin huomioitu. Viime vuonna olin enemmän kuin tyytyväinen Dead Space Extractioniin, MadWorldiin, Punch Outtiin, Resident Evil Darkside Chroniclessiin. Viime vuoden peleistä hävyttömän vähälle huomiolle jäivät Cursed Mountain, A Boy And His Blob ja Muramasa.

Kuten Nintendokin on sanonut, uusien keksintöjen ympärille on vaikea saada aikaiseksi kunnon pelejä. Mielestäni liikkeentunnistuksen myötä FPS-pelejä on 100 kertaa luontevampi ohjata kuin padeilla. The Conduit tuli äskettäin hommattua ihan vain kehutun ohjauksen takia.

Mutta totta on, että muille alustoille on tullut ja tulee enemmän hyviä pelejä. Xbox360 omistajana olen kuitenkin ostanut laitteelle ainoastaan Batmanin, Bioshockin, Resident Evil 5 ja GTA4:n. Muita pelejä ovat Hitman Blood Money ja Tomb Raider Legend, joita tosin on voinnut jo pelata PS2:lla. On ihmisestä kiinni mistä tykkää, mutta edelleen ostan vuodessa enemmän pelejä Wiille kuin Boxille, vaikka jätänkin useimmat Nintendon omat nimikkeet huomiotta vaille, olen ollut tarjontaa ihan tyytyväinen, vaikka parempikin voisi toki olla. Tosin eipä Boxillekaan paljon ole tullut yksinoikeuspelejä, kun kaikki löytyvät myös PC:lle ja PS3:lle. Ainoastaan Alan Wake tulee mieleen, joka onkin sitten pakkohankinta. Tänä vuonna tulee kuitenkin hommattua paljon enemmän pelejä Wiille kuin Boxille.

"Kuten Nintendokin on sanonut, uusien keksintöjen ympärille on vaikea saada aikaiseksi kunnon pelejä."

Heh, eli onkohan kyseessä huono vai hyvä keksintö? :D

Enivei, nimenomaan FPS-puolella liikeohjaus tulee varmaan nostamaan ammuskelupelien suosiota ihan uudelle tasolle. Tämä avaa ensinnäkin genren ihmisille joille näppäimistön ja hiiren yhdistelmä on outo - eli nämä casuaalit, jotka pitävät komboa pelkästään vaikeana lähestyä kun ei ole käytännön kokemusta. Nämä kun saavat kapulan käteen ja homma toimii kuin junan vessa... no, jos FPS:t ovat jonkun mielestä dominoineet markkinoita liikaa niin tämä tyyppi ei ole nähnyt mitään vielä. Pelintekijät voivat 'tehdä Nintendot' ja julkaista vanhoja pelejä uudella ohjausmekaniikalla.

Jahka PS3:n keppi menestyy, tekee MS varmaan vastaavanlaisen omalle laitteelleen. Liian paljon ammuskeluita ollakseen hyödyntämättä kapulaohjausta. Unchartedit ja RE5 jne, kyllä maistuisi eikä tekisi edes kipeätä maksaa uudestaan peleistä.

//Wiin pelitarjonnasta löytyy paljonkin helmiä, joita ei ole kovin huomioitu. Viime vuonna olin enemmän kuin tyytyväinen Dead Space Extractioniin, MadWorldiin, Punch Outtiin, Resident Evil Darkside Chroniclessiin. Viime vuoden peleistä hävyttömän vähälle huomiolle jäivät Cursed Mountain, A Boy And His Blob ja Muramasa.//

Näistä ei taida olla kuin ehkä yksi, jos sekään Nintendon omaa käden jälkeä. Heiltä on taitanut viimeaikoina tulla jopa New super Mario Wii, Wii sports resort, Wii sing sekä Wii music. näistä kolme on nopeasti räpellettyjä casual pelejä ja yksi 2D tasohyppely. Toivottavasti unohdin mainita läjän nimikkeitä sillä tilanne näyttää todella aneemiselta noiden listaamieni perusteella vai pitäisikö sanoa "häpeälliseltä".

Minä häpeäisin ennemmin Nintendona, että on myyty itsensä kuin halpa huo** massojen alttarille ja jätetty vaativat tosifanit huomioimatta. =)

Minä olen tosifani, enkä koe, että minut on jätetty huomioimatta. Pelattavia helmiä riittää, ja varsinkin Nintendo, joka sinun mukaasi on tähän syyllistynyt, tekee edelleen aivan loistavia pelejä ja hyvällä tahdilla.

"jätetty vaativat tosifanit huomioimatta"

Minä olen vaativa tosifani, nimittäin pelien fani, ja kyllä se tilanne tällä hetkellä on niin että Wiillä ja DS:llä on mielenkiintoisimmat pelit. Sony ja MS voivat huudella perään sitten kun heidän laitteensa ruokkivat mielenkiintoisia peli-ideoita samalla tahdilla kuin nyky-Nintendon.

"Liian paljon ammuskeluita ollakseen hyödyntämättä kapulaohjausta. Unchartedit ja RE5 jne, kyllä maistuisi eikä tekisi edes kipeätä maksaa uudestaan peleistä."

Miksei päivityksellä uus ohjaus? Eiköhän melko helposti onnistuis, ja jos rahaa haluaisivat niin päivitys voisi maksaa.

Joo. Päivityksillä uudet ohjaukset. Eiköhän se kannata suunnitella ihan alusta asti liiketunnistukselle jos sille tielle lähtee. Uskoisin myös, että siinä on ihan tarpeeksi työtä kun tuota teknologiaa lähtee tutkimaan ja toteuttamaan, oli se sitten nintendon tai sonyn.

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi