Nintendo: Huonot Wii-pelimyynnit pötypuhetta

Nintendon väki on turhautunut yleisestä käsityksestä, jonka mukaan kolmansien osapuolten valmistamat Wii-pelit eivät menisi kaupaksi. Ison N:n Yhdysvaltojen varapääjohtaja Denise Kaigler on päättänyt kumota moiset puheet.

- Moinen käsitys ei yksinkertaisesti pidä paikkaansa. Fakta on, että kolmansien osapuolten valmistamat pelimme myyvät mainiosti, jopa paremmin kuin kilpailijoidemme alustoilla, nainen vakuuttaa.

Kaigler viittaa faktallaan NPG Groupin laatimaan myyntitilastoon (kuva ohessa), jonka mukaan Wiin pelit ovat myyneet konsolin 19 ensimmäisen myyntikuukauden aikana enemmän kuin Xbox 360:n tai PlayStation 3:n pelit. Lista ei kuitenkaan erottele konsoleiden yksinoikeuspelejä ja kolmansien osapuolten tuotoksia toisistaan, joten fakta kaivannee vielä lisäselvitystä.

PÄIVITYS: Kotakun väki on saanut käsiinsä himoitun tilaston, joka todella näyttäisi osoittavan Kaiglerin väitteen todeksi. Pelkkien kolmansien osapuolten myyntikäyrät ovat lisätty myös tämän uutisen pääkuvaksi.

Galleria: 

Kommentit

Tuo kuvako sen osoittaa, että 3rd myy sittenkin Wiillä? LOL

No ei vaan. Onhan Wiillä menestyneitäkin 3rd pelejä: Carnival Games, Resident Evil 4, Mario&Sonic jne...

Mutta jos halvemmat kehityskustannukset huomioidaan, niin eihän Wiillä edes tarvita miljoona myyntejä, joten menestyminen on suhteellista: puolen miljoonan myynnit ovat jo menestys, vaikka kilpailijoiden koneella puhuttaisiin flopista vailla vertaa...

Esim:
Hitti: Boom Blox (400k Wiillä)
Floppi: Riiidge Racer 7 (600k PS3:lla)

Mutta bisnes pyörii, sehän on hyvä vain.

Baron: "Tuo kuvako sen osoittaa, että 3rd myy sittenkin Wiillä? LOL"

Niinpä. Sitä tuossa itsekin tovin ihmettelin (kuten näemmä myös ihmiset lähdelinkin takaa), siksi "fakta kaivannee vielä lisäselvitystä". Mutta pistetään sen piikkiin, että nämä alan ihmiset tuntuvat muutoinkin möläyttelevän kummallisia asioita suustaan. Ja toisinaan pitänee suhteuttaa tilastoja mainitsemallasi tavalla.

Jos vaikka ajattelee, että Nintendon pelimyynti olisi semmoset sievät 30 miljoonaa, niin silti uskaltaisin veikata että se jäljelle jäänyt 25 miljoonaa päihittää kyllä boksin 3rd party -valikoiman. Ja PS3:n 1st+3rd party -valikoiman, niinkuin kuva näyttää.

En jaksa alkaa laskemaan, kumpaan suuntaan vinksahtanut toi 30 miljoonan heitto on, mutta silti aika vahvalla pohjalla tuo Kaiglerin lausunto mielestäni on.

Siis kyllähän "third party" myy Wiillä ja tuo tekijöilleen rahansa takaisin, mutta miljoonaluvuissa pyörivät pitkälti vain Nintendon omat tuotokset. Ja Segan Mario-vetoista olympia-peliä ei lasketa. :p

EDIT: Third Party osuudet:

Wii: noin 55%
X360: noin 85%
PS3: noin 82%

"EDIT: Third Party osuudet:

Wii: noin 55%
X360: noin 85%
PS3: noin 82%"

Mistä nuo luvut on? Anyways, kun ne suhteuttaa laitekantaan, tulee myynneiksi:

Wii: 0,55 * 30,6 milj = 16,83 milj.
X360: 0,85 * 20,2 milj = 17,17 milj.
PS3 0,82 * 14,6 milj = 11,97 milj.

Koska Wii-pelien kehitys on halvempaa ja koska Wii on ylivoimaisesti suosituin konsoli, 3rd partyt tekevät Wiillä eniten rahaa. Osoittihan sen jo THQ:nkin tilastot.

Zelme: "Mistä nuo luvut on?"

Noista taulukoista. Tarkkoja lukujahan ei näe, mutta noin suurinpiirtein.

"Anyways, kun ne suhteuttaa laitekantaan, tulee myynneiksi:"

Kyse on Jenkkien luvuista eli lähinnä:

Wii: 0,55 * 13,4 milj = 7,37 milj.
X360: 0,85 * 12,2 milj = 10,37 milj.
PS3 0,82 * 5,5 milj = 4,51 milj.

"Osoittihan sen jo THQ:nkin tilastot."

Kiva, että edes THQ pärjää. Firman tuotantohan on pääasiassa Disney- ja Nickelodeon-lisenseillä halvalla tehtailtua ala-arvoista huttua. Metacriticin mukaan THQ:n paras Wii-peli on Cars tai Barnyard (molemmilla 65 pistettä).

Muistakaa hyvät ihmiset ostaa ensi vuoden alussa Madworld, niin third partyjen taso voi nousta jatkossa.

Tässä vähän lisäselvennystä Wiin pelimyyntiin http://www.gamedaily.com/articles/news/npd-wii-thirdparty-games-really-d...

3rd partyt todella myyvät Wiillä. Olisikohan jo aika haudata harhaluulot?

Edit: Jaha. Uutista oltiin jo päivitetty, mutta lisäselvennystä tuossa kuitenkin on.

"Kiva, että edes THQ pärjää. Firman tuotantohan on pääasiassa Disney- ja Nickelodeon-lisenseillä halvalla tehtailtua ala-arvoista huttua. Metacriticin mukaan THQ:n paras Wii-peli on Cars tai Barnyard (molemmilla 65 pistettä)."

Eipä ole kuin MX vs. ATV Untamed, sen metacritic arvosana on 70.

Ja THQ on hardly ainoa 3rd-party joka Wiillä pärjää. THQ vain indikoi muidenkin pärjäävän. Sinällään tuen ajatusta, että laadukkaita pelejäkin ostettaisiin. Mutta ethän nyt viittaa sellaiseen, ettäkö Wiin hyvät 3rd party-pelit eivät olisi pärjänneet? Esim. Boom Blox ja No More Heroes ovat myyneet yhtä hyvin/paremmin kuin julkaisijat ovat odottaneet.

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi