Nintendo porskuttaa kärjessä Japanissa

Media Createn tuoreimpien Japanin myyntilukujen kärjessä porskuttavat tuttuun tapaan Nintendon konsolit, jotka ainoina paransivat myyntiään viime viikolla. DS Lite kelpasi 110 845 pelaajalle kysynnän kasvaessa 28 prosentilla, vaikka Japanissa kärsitäänkin konsolin kohdalla laitepulasta.

Kakkoseksi yltäneen Wiin myynti kohosi reilulla tuhannella 52 583 yksikköön. Arvioiden mukaan konsolia löytyy japanilaisista kodeista yli 2 miljoonaa kappaletta.

Myös listan hännillä jatkavat GameCube ja GBA petrasivat hiukan nousemalla 255 ja 1357 yksikön myynteihin.

Kolmannella sijalla majailevan Sonyn PSP:n menekki laski lähes 20 prosentilla 31 503 konsoliin. PlayStation 3 puolestaan onnistui ohittamaan edeltäjänsä niukasti parin sadan laitteen turvin myymällä 14 520 yksikköä. Molempien kysyntä laski kuitenkin viime viikosta.

PlayStation 3:n kokonaismäärä nousevan auringon maassa on lähes 826 000 konsolia.

Uusista konsoleista Japanissa perää pitää edelleen Xbox 360, jota myytiin 2963 pelaajalle. Tulos on 24 prosenttia edellistä heikompi. Kaiken kaikkiaan Xbox 360:aa on saatu kaupaksi hiukan yli 346 500 konsolin verran.

Galleria: 

Kommentit

Nintendo on onnistunut tekemään hyvät konsolit peruspelaajille, jotka ovat vieläpä halpoja. PS3 taas on liian kallis monelle ja pelit eivät tunnu olevan japanilaisten mieleen. Ennen, kun tulee hyviä pelejä ja hinnanalennusta on melko turha odottaa PS3:n nostavan myyntiään.

no eipä se ps3 jaappanissa nyt NIIN kallis ole...

niinhän se on että ei ihmiset osta kuution muutoisia paahtoleipiä paahtavaa leivänpaahdinta, jos ei ole kuution muotoisia leipiäkään myynnissä. ps3:lla ei ole vielä yhtään erinomaista peliä, hyviä on toki.

eikös tuo ps3 ole aika pirun halpa japseissa

"eikös tuo ps3 ole aika pirun halpa japseissa"

Määrittele pirun halpa. Noin puolet halvempi kuin Suomessa, mutta siltikään en sanoisi yli 300 hintalapulla varustettua pelikonetta pirun halvaksi. Ja toisaalta, kun ei koneelle ole hyviä pelejä niin miksi ostaa konetta tuohon hintaan. Wiilläkään ei vielä ole Zeldan lisäksi muita killer-appeja, mutta hinta on selkeästi paremmin kohdallaan niin kuluttajat voivat Wiin ostaakkin odottamaan hyviä pelejä.

No "halpahan" tuo on täälläkin, jos vertaa esim. Nokian N95:een (ovh about 795)... Eihän kukaan voi maksaa puhelimestaan lähes_kahdeksaa_sataa_euroa, mutta silti noitakin myydään...

Eli pointti oli se, että ihmiset(=massat) ostavat tuotteita, jos kokevat että niistä on hyötyä heille... Kunhan HD-telkut kun lisääntyvät, niin HD-konsoleiden myynti seuraa perässä... Ja pelit myyvät niitäkin konsoleita.

P.S. Ja maksaahan joku iPodistaan melkein neljä sataa euroa. Siis mp3-soittimesta ! Olkoonkin 80 Gt-versio...

Sorry OT:t

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi