Satoru Iwata

Nintendon toimitusjohtaja Satoru Iwata on kuollut

Nintendon toimitusjohtaja Satoru Iwata on kuollut, kertoo yhtiö tiedotteen välityksellä. Hän oli kuollessaan 55-vuotias.

Tiedote kertoo Iwatan menehtyneen 11.7. sappitiehyeen syöpään, jota vastaan hän taisteli viime vuodesta lähtien. Iwata-san joutui myös terveydellisistä syistä jättämään vuoden 2014 E3-messut väliin.

1980-luvulla ohjelmoijana työnsä HAL Laboratoryssä aloittanut Iwata siirtyi johtamaan Nintendoa vuonna 2002, jolloin Hiroshi Yamauchi jätti pestin. Iwatan johdolla Nintendo julkaisi useampia konsoleita, muun muassa suosiota keränneen Wiin ja DS-taskukonsolit. Mies tuli tutuksi myös Nintendo Direct -presentaatioista, joissa keskityttiin yhtiön tuleviin peleihin.

Pelijätin johtaminen on ennen uuden toimitusjohtajan valintaa Shigeru Miyamoton ja Genyo Takedan harteilla.

Galleria: 

Kommentit

RIP

Tämä tuli yllätyksenä, vaikka oli puhe että miehellä on terveysongelmia. RIP.

R.I.P. Ei voi muuta sanoa...

Tosiaan yllätyksenä tuli. Kovin nuorena mies menehtyi.

Esimerkillinen johtaja! Kovin nuorena lähti.. Lepää rauhassa Iwata-san :(

Lepää iisisti, Hussein Fatal. :(

Iwata oli todellinen visionääri. Tämä on menetys koko pelimaailmalle.

Paljon ristiriitaisiakin tunteita herättänyt visionääri on poissa ja yksi pelimaailman peruspilareista etsii tämän jälkeen suuntaansa. Iwata olisi voinut lähteä paljon aikaisemmin, mutta koki johtajana vastuunsa työntekijöitään kohtaan ja samalla nautti työstään niin paljon, että halusi lähteä saappaat jalassa vasta kun oli aivan pakko.

Pakko arvostaa.

Kevyet mullat miehelle, joka sai paljon aikaan.

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi