Phil Harrison eroaa SCE:n palveluksesta

Sony Computer Entertainment Worldwide Studiosin johtaja Phil Harrison eroaa Sony Computer Entertainmentin palveluksesta tämän kuun lopussa.

Harrisonin tilalle siirtyy SCEI:n johtaja Kazuo Hirai, joka hoitaa tehtävää oman toimensa ohella.

Tarkempia syitä tai tulevaisuuden suunnitelmiaan Harrison ei eritellyt, mutta hän kiitti Sony Computer Entertainmentia kuluneesta 15 vuodesta. Harrison kertoi olevansa ylpeä kaikesta mitä PlayStation on saavuttanut ja lupasi antaa sille kaiken mahdollisen tukensa myös tulevaisuudessa.

Galleria: 

Kommentit

Eikös näihin kuulu perinteisesti jossain yhteydessä rotat ja laivat?

Tai joku ei tykännyt näistä kommenteista

http://www.konsolifin.net/uutinen.php?site=ps2&id=4342

Sääli että kaveri lähtee, on sen verran kova tekijä. Ja oikeastaan ainut joka ymmärsikin jostakin jotain.

Kun luki noita GDC:ssä annettuja kommenteja joissa Harrison murahteli turhautumistaan SCEI:n suuntaan, niin ei tule yllätyksenä, mutta perin harmillista tuo on. Harrison oli harvoja tolkun miehiä Sonyn johtoportaassa.
Eli vaikka nothing vähemmän yllättäen visioi uppoavia laivoja, niin epäilisin, että enemminkin kyse on jostain asioista jotka eivät suoraan liity Pleikkarin menestykseen tai menestymättömyyksiin. Oisko menny sukset ristiin.

Taitaa olla enemmänkin kyse siitä, että Harrisonin alaisuudessa SCEE on kehitellyt yhtä sun toista hienoa sosiaalisen pelaamisen saralla, mutta Japanin johto ei ole korvaa loksauttanut. Ei kai se ole ihme jos vähemmästäkin turhautuu esimiestensä kyvyttömyyteen.

jaa-a, sonylla alkaa olemaan järkimiehet vähissä sikariportaassa..
sääli, Harrisonin jutusteluja on ollut mukava seurata,
kun on tullut asiaa enemmän kuin muilta portaikon miekkosilta yhteensä.
mutta täysin ymmärrettävä ratkaisu viime aikaisten uutisten perusteella.

Ehkä ne viikontakaiset kommentit liittyivät tähän asiaan, mutta siltä kantilta, että Harrison tiesi lähtevänsä ja oli vähän uskaliaampi puhumaan. "Sisäpiirinlähteet" vihjailevat miehen uuden osoitteen olevan casual-markkinoille tähtäävällä Atarilla.

Atarilla luulisi riittävän haasteita paatuneemmallekin myyntimiehelle, mutta sen lisäksi mahdollisuuksia myydä EyeToyn, Buzzin ja Guitar Heron kaltaisia pelejä suurelle yleisölle, yhtään alustaa unohtamatta.

Hakkiz: Veit sanat m3s3stäni.

Sehän tästä vielä puuttuu, että Reggie vaihtaa firmaa. Sitten ois koko peliala mennyt jo vähän liian sekaisin.

"Sääli että kaveri lähtee, on sen verran kova tekijä. Ja oikeastaan ainut joka ymmärsikin jostakin jotain."

Ymmärsi mm. sen, että tärinät on niiiin last gen.

Harrison tuntui tosiaan olleen ainoita Sonyn johtajia jolta irtosi välillä järkiperäisiäkin lausuntoja julkisuuteen. Saa nähdä, millaisena firma aikoo jatkossa näyttäytyä, kun Kaz Hiraikaan ei taida kuulua ihan niiden tolkullisimpien PR-henkilöiden joukkoon.

Jos Sony Japani veti herneet nenään totuuden sanomisesta ääneen, niin voisivat sitten ihmetellä PS3:n myyntilukuja Japanissa ja verrata niitä Euroopan vastaaviin...

Mutta Sony on Sony ja japanilaisuus on in, vaikka joku Stinger onkin pääjohtajana...

No eipä enää tarvitse E3-pressejä seurata tämänkään vertaa... Harrison oli ainoa, jota pystyi oksentamatta kuunnella...

Kuten Hakkiz sanoi, tuskin on kyse siitä että Harrisson ois saanut potkut viimeviikkoistan kommentien perusteella, vaan juurikin niin, että hän uskalsi puhua avoimemmin kun tiesi jo olevansa lähdössä.

Kaz "Riiiiidge Racer" Hirai ei kyllä ole Harrissonin tasoinen PR mies, mutta ennemmin häntäkin kuuntelee kun jenkkikaksikkoa Tretton/Dille. Siinä on semmonen taistelupari että oksat pois.

Karismaattinen kaveri, jonka saappaita tuskin ihan heti täytetään vastaavalla tasolla.

Harmi, harmi, Phil Harrison vaikutti esiintymisensä perusteella fiksulta ja mukavalta mieheltä, ainakin viime vuoden E3:ssa Harrison ja Tretton vetivät pinnat mukavasti kotiin. Kaz Hirai ei taida koskaan päästä eroon "Riiiiiidge Raaaaacer" -leimastaan, vaikka ei ihan Krazy-Kenin veroinen huurupää olekaan.

Toivottavasti Philin paikalle löydetään joku yhtä osaava kaveri, ettei siihen ketään dilleä heitetä.

Sääli, mukavan oloinen heppu oli =(
On se kumma jos MS tai Nintendo eivät yritä iskeä mieheen kiinnni.

Kaz "Riiiiidge Racer" Hirai ei kyllä ole Harrissonin tasoinen PR mies, mutta ennemmin häntäkin kuuntelee kun jenkkikaksikkoa Tretton/Dille. Siinä on semmonen taistelupari että oksat pois.

ilmeisesti hirai ei ole vielä saanu muuta aikaan kuin tuo Riiiiidge Racer kommentin mitä porukka tuntuu viljelevän jokaisessa yhteydessä

En nyt viitsi muistella uutisia, mutta mieleen on jäänyt useampikin sanominen missä Phil ja Sonyn HQ ovat puhuneet ristiin. Joko Phil on ollut hätäinen tai sitten tieto ei ole liikkunut Phillille.

Ensinmainittu voisi olla syynä "potkuihin" ja jälkimmäinen taasen Phillin syynä nostaa kytkintä. Mutta mistäpä noista tietää.

Tosin se että julkisesti kertoo olevansa turhautunut, niin lienee sinänsä jo lähdön paikka...

No kyllä minuakin vituttaisi olla Sony Europen pomo (Japanista saneltu hintapolitiikka, euroopan julkaisun myöhästyttäminen, peli-ideoiden aliarvioiminen, suoranainen vittuilu päin näköä), vaikka palkka olisi mitä

Harrisonin ongelma ehkä oli, että hän ei ehkä kuitenkaan ollut tarpeeksi kova jätkä Japanin suuntaan... Muutosta tuskin on tulossa parempaan pomon vaihtumisen myötä... (Harrisonin tilalle siirtyy SCEI:n johtaja Kazuo Hirai, joka hoitaa tehtävää oman toimensa ohella)

Tuosta Xshavan linkistä palasi heti mieleen Harrisonin mieltymys Nintendoon, ainakin viime uutisen mukaan.

"Harrisonin mukaan Wii Sportsissa yhdistyy todellisen next-gen-pelaamisen idea ja hän ihailee Nintendon markkinointia, jossa pelien sijaan keskitytään pelaamisesta nauttiviin ihmisiin."

Jos Harrison menee Atarille niin ihmettelen jos ei tee peliä Wiille näiden lausuntojen jälkeen. Ellei mene töihin jopa Nintendolle :P

Suuri menetys Sonylle, tajuavatkohan edes minkä miehen potkivat pihalle? Harrison on ollut tähän mennessä ainoa, joka on myöntänyt Sonyn aiemmat virheet ja esittänyt parannusehdotuksia. Taisipa kyseinen mies pelastaa PS3:n viime vuoden GDC:llä.

Kyllä tämä vähän shokkina tuli. Sonylla alkavat vanhan kaartin jäsenet olla vähissä, eli ne jotka luotsasivat etenkin PS1:n ja sitä myötä PS2:n menestykseen.

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi