PlayStation 3:n uusi hinta 449 euroa?

Espanjalaiselle Teknoconsolas-sivustolle on ilmestynyt skanneja Carrefour-hypermarketketjun mainoslehtisestä, jossa ilmoitetaan PlayStation 3:n 60 gigatavun mallin uudeksi hinnaksi 11. lokakuuta lähtien 449 euroa.

Lehtisessä mainostetaan myös samana päivänä myyntiin tulevaa 40 gigatavun kiintolevyllä varustettua PS3-mallia, joka yhteispakkauksessa FIFA 08:n kanssa maksaisi 489 euroa.

Huhuja PlayStation 3:n uudesta mallista ja hinnoittelusta on liikkunut jo viikkojen ajan, mutta Sonylta ei vielä ole saatu vahvistusta.

Galleria: 

Kommentit

Eipä todellakaan ole enää paha hinta. On se kumma jos ei tuolla hinnalla ala konetta liikkumaan kaupoista.

joo. Kyllä tuolla hinnalla pitäs jo joku saaha ostamaankin konsolia. Ja onhan PS3 kaikki ominaisuudet mitä vain voi toivoa. Pääsee nettiin. ( Kirjotan tätä viestiä PS3:lla) Ja muusikin kuuntelu, videot, blu-ray, dvd ja kaikki..

Tuolla hinnalla tulis aika todennäköisesti jo ostettua. Etenkin kun itseä polttelee aivan kauheasti joko HD DVD tai Blu-Ray leiriin siirtyminen - pelkästä soittimesta ja epäselvän formaattisodan takia ei viitsisi maksaa koneesta 650 euroa, mutta 450 on jo hinta jonka olen valmis sijoittamaan pelkäksi pelikoneeksi.

En osta ku toi ei tarjoo mitää erikoista. Vaikka siinä Blu-ray tuki onki ni seki on nii alkeellista vielä että... Kumminki boxilla on minun mielestä paremmat pelit ja ominaisuudet.

Positiivista kehitystä, jälleenmyyjien alennuksilla voisi ehkä päästä jo alle toivomani 400 euron. Tosin tuskin ennen kevättä pystyy sijoittamaan näin paljoa, joten vielähän se hintaa ehtii laskea :)

jysky_91: "Vaikka siinä Blu-ray tuki onki ni seki on nii alkeellista vielä että..."

Ja kuitenkin se on useissa testeissä todettu jopa paremmaksi kuin useissa "oikeissa" blu-ray-soittimissa ja päivitykset tuovat ominaisuuksia vielä lisää.

jystky_91: "Boxilla on paremmat ominaisuudet".

Saanko kysyä, että mitkä ominaisuudet ovat paremmat?
Ja minuakin kiinnostaa tietää, et miten blu-ray ps3:lla on alkeellista?

Nyt loppuu sotatantereelle siirtyminen tähän viestiin.

Riisutaankohan tuosta jotain oikein oleellista pois? Toivottavasti ei sitä Wlania.

No eipä enää paljoa puutu siitä hinnasta mitä minä olen valmis maksamaan. Enköhän tuon silloin saa sopivaan hintaan kun tulee GT5, MGS4 sun muut laatu pelit.

siis kuka hullu maksaa 40gb karvalakki mallista paskapelin kanssa 40e enemmän kuin 60gb mallista??

Aika mukavasti ovat tiputtamassa ilmeisesti kuitenkin hintoja. Tuohon vielä hyvin rakennettuja bundleja eri pelimakuihin ja kilpailu menee jo todella tiukaksi siltä osin.

Riisutusta mallista puuttuvat *huhujen mukaan* paikat muistikorteille, tuki vanhalle pleikkarille ja kovalevyn kokoa olisi pienennetty.

Vanhan tuella ei tehnyt mitään ainakaan täällä, muistikorteilla silloin tällöin, mutta usb-piuhaa pitkin onnistuu myös kuvien siirto kamerasta ym. Kovalevyn voi vaihtaa minuutissa suurempaan, kun kyseessä on ihan standardi 2.5" joita mm. Verkkokauppa.com myy hintaan 160 Gb -> n. 100 . Varsinaiset menetykset ovat siis aika pientä hyvin monelle.

Kuitenkin näitä eri malleja vastaan, pitäisi olla vain yksi laiteversio/sukupolvi. Ei haittaa omia kuvioita mitenkään, mutta voi kuvitella minkälaista se on taviksella, joka on hakemassa lapselleen lahjaksi pelikonsolia. Sieltä tulee myyjältä luentoa kuin insinööriltä pahana päivänä :O

Vähän on pieni kuvaa. Onkohan kyseessä tosiaan 60 -malli.

Taitaa 449 olla aika lähellä Suomessakin vaikka virallinen SCEE:n hinta olisi alle 400.

"Kuitenkin näitä eri malleja vastaan, pitäisi olla vain yksi laiteversio/sukupolvi. Ei haittaa omia kuvioita mitenkään, mutta voi kuvitella minkälaista se on taviksella, joka on hakemassa lapselleen lahjaksi pelikonsolia. Sieltä tulee myyjältä luentoa kuin insinööriltä pahana päivänä :O"

Minä en ole ollenkaan niitä vastaan, hyvä että on vaihtoehtoja. Pääasia, että jokainen mallin on sellainen, että toimii se tärkein eli tässä tapauksessa ostetut pelit. Kyllähän esim uusi PSP on 10 kertaa houkuttelevampi kun vanha, ja vanha DS oli aivan kauhean näköinen ja näyttö todella paljon uutta mallia huonompi jne.

Kun ostin kannettavaa, oli pelkästään HP:lla noin miljoona (vähän liioittelua :) eri mallia. Samoin kun hankki digiboksia.. taviksilla voi olla vaikeaa ja siksi heidän pitääkin luottaa asioista tietäviin sukulaisiin tai täysin myyjän ammattitaitoon jos ei oma aika riitä penkomaan. Ja taulutelevisiot.. se vasta suo kun alkaa kaivelemaan.

XShava: "Vähän on pieni kuvaa. Onkohan kyseessä tosiaan 60 -malli."

Niin ainakin lähteen teksti väittää. Itseänikin hiukan hämää tuo verrattuna tuohon FIFA-bundlen hintaan. Oiskohan molemmat 40 gigaa?

Jos tosiaan Suomeenkin saadaan tuolla hinnalla, niin voisin ostaa pelkästään bluerayn takia tuon vempeleen.

Oliver: "Niin ainakin lähteen teksti väittää. Itseänikin hiukan hämää tuo verrattuna tuohon FIFA-bundlen hintaan. Oiskohan molemmat 40 gigaa?"

Itse kyllä ennemmin uskoisin ja kallistuisin siihen, että molemmat olis 40 malleja. Ehkä tuossa tullut virhe lehdelle sitten. On meinaan aika hassua tollasenaan.

Mielenkiintoista, alkaa itseäkin tuo PS3 kiinnostamaan kun hinta alkaa olla kohdillaan. Toivottavasti tulee Suomeenkin tuohon hintaan.

Taitaa sonyn 12.10.2007 ''yllätys'' olla jo paljastunut... tosin uskoisin, että olisi jokin yllätys peli julkaisu :P .

Edit by me: päivämäärän korjaus.

okei siivotaan sitten itse...

Hyvä nothing. Erittäin positiivistä toimintaa :)

Ja Demonoid voit jättää tuon sonnan suoltamisen jatkossa väliin. Jos tuota esiintyy vielä, niin jäähy tulee seuraavaksi.

Kuulemma tuki PS2-peleille on jätetty pois, eli sehän jo pudottaa hintaa jonkin verran. Sitä ja pienempää kovalevyä lukuunottamatta ei ilmeisesti ole suurempia muutoksia tehty.

Jos tuo 449 hinta rantautuisi tänne suomeenkin, niin lähtisi konsoli ostoon välittömästi. Jo pelkästään tuon bluray soittimensa ansioista, vielä saisi kaupan päälle konsolin niin eipä voi valittaa..

Nuo mitä siitä on karsittu, niin eipä vois vähempää haitata, jos hinnan pudotus kumminkin on tuota luokkaa.. Isompaa kiintolevyä saa aika edullisesti kaupasta ja vielä kun sen saa vaihtaa ilman takuun raukeamista niin miksi ei jos tarvetta on? Muistikortin lukija löytyy kyllä jo koneestanikin ja ps2 en ole ikinä omistanut joten sen pelien toimimattomuus ei paljoa häiritse..

Hinnan alennusta odotellessa.. Oli jo kallistumassa xbox360Wii linjalle mutta taitaapi kumminkin tulla ps3wii kokoonpano =)

"Kuulemma tuki PS2-peleille on jätetty pois, eli sehän jo pudottaa hintaa jonkin verran. Sitä ja pienempää kovalevyä lukuunottamatta ei ilmeisesti ole suurempia muutoksia tehty."

En kyllä ymmärrä mitä SONY voitti poistamalla tuen PS2-peleille? Eikö se hoideta softalla? Olisin ymmärtänyt poiston jos olisi hardwarella... Ehkä siihen on joku ihan järkevä selitys. Tai sitten ei :P Muutenkin aika turha kun ei tuntunut juuri mikään peli toimivan... 40 gigaa riittää ihan kevyesti ja kuten Nisupulla toi esiin ei ole kovin kallista ostaa uutta kiintolevyä.

Tulee PS3 olemaan tuon hintainen tai ei, 449 euroa ei kuulosta enää niin pahalta hinnalta next-gen-konsolista. Henkilökohtaisesti omistan jo XO:n ja tällä hetkellä sen pelitarjonta on luonnollisista syistä paljon parempi kuin PS3:n. Puhun konsoleiden ikäerosta. Ja tietysti on vielä Xbox Live, joka on minulle mieluisin vaihtoehto. Se on vedenjakaja.

Olisin luultavasti ostanut PS3:n 449 eurolla, jos se olisi ollut myynnissä tuohon hintaan jo vuosi sitten. Tuo mahdollinen hinnanpudotus tulee joka tapauksessa lisäämään konsolin myyntiä ainakin jonkin verran.

Toivottavasti tää on totta, koska kaikilla sivuilla on eri väitteet.

Jotkut väittää, että 60 GB:n kovalevyllä varustettu PS3 ei halpene, mutta sen lisäksi Sony toisi 300 - 400 euron hintaisen karsitun mallin, jossa olisi 20 GB:n kovalevy. Lisäksi siitä olisi revitty muistikortinlukijat pois, ja vähennetty USB - porttien lukumäärää. Lisäksi konsolista olisi poistettu yhteen sopivuus PS ja PS2 - pelien kanssa.

Jotkut taas väittävät, että 60 GB:n kovalevyllä varustettu PS3 halpenee 400 - 500 euroon.

Ja vielä jotkut sanovat, että Sony tuo markkinoille 40 GB:n kovalevyllä varustetun PS3:n, jonka hinta tulee olemaan 300 - 500 euroa. Ja sen mukana myytäisiin Spider - Man 3 Blu - Ray DVD, tai kuten te väitätte, FIFA 08 - PS3 peli.

ColdFire: netti, grafiikat, käyttöliittymä, ystävälista, saavutukset, ohjain... Lista jatkuis vaik kui pitkää mut koe alkaa.

"Netti, grafiikat, käyttöliittymä, ystävälista, saavutukset, ohjain..."

Niin siis ps3:stahan se nettiselain löytyy ja xo:ssa sitä ei ole. :) Lisäksi verkkopelaaminen on aikasta lailla plesellä halvempaa. Grafiikat on kummassakin vekottimessa hd-tasoa. Käyttöliittymä on mielipidekysymys, mutta plegessä yksinkertaisempi ja näin toimivampi. Ystävälista löytyy kummastakin ja saavutuksiakin on lupailtu pleikkarillekin. Ohjaimet ovat kummassakin ihan hyviä + plegen ohjaimessa on jotain mitä xo:n ohjaimessa ei ole.. Esim. liikkeentunnistus.

Tartuinkohan trolliin?
Nomutta joka tapauksessa ei konsolisodassa ole mitään tolkkua. Ja itse kyllä ostan joku päivä vielä kaikki tämän sukupolven konsolit jopa Xbox360:kin. :)

Eri sivuilla ihan eri jutut. joissain 20gigainen tai 40gigainen tai 60gigainen. sitten muilla sivuilla sanotaan että 20giga malli on vain riisuttu tai 40giga malli. Eikä ole vielä tarkoin selitetty tuota ps2 tuen pois jättämisestä, siis eikö ne toimi etes päivitysten jälkeenkään? Muistaakseni 1.81 päivitys toi tuen ps2 peleille näihin euro ps3 malleihin.
Pitää oottaa tuohon 12.10 päivään saakka jotta varmasti tiedetään mitä sieltä pusketaan ja onko ne riisuttuja vai ei. ainakin hinta näyttää olevan kohillaan.

"En kyllä ymmärrä mitä SONY voitti poistamalla tuen PS2-peleille? Eikö se hoideta softalla?"

Vain osittain. Myös PS3:n nykyisessä euroversiossa on ps2 osia. Eli rahaa säästyy.

Pari sataa euroa kun tiputtavat vielä hintaa niin ryntään kauppaan.

Mitä tulee tuohon PS3:n DVD ja BluRay:n laatuun oli se TM:n tekemässä testissä verokkina sillä sen laadulliset ominaisuudet olivat parhaat. Eli siis mikäli haluaa tämän hetken parhaan DVD / BR pyörittimen on PS3 tämän hetken paras vaihtoehto. Testissä ei ollut arvioitu tai otettu huomioon PS3:n konsolipuolta vaan sitä tarkasteltiin puhtaasti DVD / BR pyörittimenä, joten joillekin nuo peli ominaisuudet voivat olla vain hyvä bonari.

Mitä tulee tohon formaatti taistoon BluRayn ja HD DVD:n välillä näyttää vahavsti siltä että BluRay on saamassa niska otteen kisassa. Saas nähdä koska Boxille tulee BR pyöritin saataville. MS:n avoin kanta formaatteihin on varmasti säästänyt hyvän kasan lafkan taaloja kun ei ole tarvinnut taistella sillä rintamalla.

Mikä siinä taaksepäin yhteensopivuudessa on niin vaikea ymmärtää?

USA:ssa ja Japanissa alunperin julkaistu 60GB PlayStation 3 sisälsi PlayStation 2 EE (Emotion Engine) + GS (Graphics Synthesizer) + 32MB RDRAM -piirit.

Euroopassa maaliskuussa julkaistu 60GB malli sisältää noista enää pelkän GS:n, jota ei kuulemma ainakaan vielä nykyisin pystytä emuloimaan PS3 raudan avulla pelkällä softalla.

Huhujen mukaan 40GB versiosta poistettaisiin myös tuo GS-piiri, jolloin PS2 pelien yhteensopivuus poistuisi periaatteessa kokonaan.

Motherboard Comparison: American vs. Euro PS3
http://blog.wired.com/games/2007/03/motherboard_com.html

Nuni, toi alkaa olemaan jo suht. hyvä hinta. Blue-Ray houkuttaa perkeleesti, mutta pelit eivät yhtään. :/ Odotellaan vielä.. :3

No nyt alkaa olla valituksen vara aika vähissä tosta hinnasta.

Jos Keski-Euroopan hinta on 449, niin taitaa olla täällä lähempänä 499.

Ja tietenkin parempi, jos eivät karsisi tuosta mallista mitään, niin hyvä juttu!

Jotenkin tuntuu että tätä rataa konsoli lähtee ostoon vielä tänä vuonna, toisin kun suunnittelin.

Moneskohan malli samasta laitteesta?

Jos tuolla hinnalla rupeaa Suomessakin saamaan niin Soni saa uuden ps3 käyttäjän täältä! 449e ei olisi edes kovin paha maksaa tuosta mutta 400e olisi ihan superloistavamegamehtavaa! Pitää vaan venaa että tulee Dualshock 3.

MotörQ: "Moneskohan malli samasta laitteesta?"

Euroopassa toinen.

Niin, täällä on ollut puhetta että tästä nimenomaisesta mallista olisi aiempien Pleikkareiden taaksepäin yhteensopivuus otettu pois, mutta nythän on kyse tästä 60 GB:n PS3:sta minkä monet teistä jo omistattekin eli kaikki samat ominaisuudet löytyy, mitä aiemminkin. Vain hintaa on leikattu rajusti. ;)

Toivotaan vaan, että tämä uutinen pitää paikkaansa. Lähtee PS3 ostoon jouluksi, jos tämä toteutuu.

Mutta entäs, entäs... Jos tästä on poistettu MotorStorm, Resistance: Fall of Man sekä lisäohjain, niin paketin arvohan laskee. MotorStorm (35 ) + Resistance (35 ) + SIXAXIS (40 ) = 110 .

Kaikkea ei voi saada

Aika hyvä psykologinen veto MASSIIVISESTA hinnanalenuksesta. Itse maksoin omastani 611e ja arvioin kans tuo starter packin ~100-110e hintaan = 500euroa. Minulle siis takkiin 50 euroa, olettaen edes että konsoli pysyy prikulleen samana ja Suomeen ei tulisi suomilisää. Mutta psykologinen vaikutus joulun alla on huima!

"Käyttöliittymä on mielipidekysymys, mutta plegessä yksinkertaisempi ja näin toimivampi."
Toho pitää ottaa viel kantaa, et ei se kyl yksinkertane ollu ku jotku ihmeen piilovalikot mitkä avataa vissii kolmiolla ki löytyy. Muuteki se oli aika vaikeen olone...

Ei näyttänyt nyt olevan Hobby Hallin ja NetAnttilan sivuilla PS3:sta varastossa. Hobby Hallissa oli tilattavissa mutta ei varastossa. Olisivatkohan mahdollisesti valmistautumassa uuteen malliin? Hoppas så!

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi