Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

PS3-hakkerit oikeuteen, tietokoneet takavarikkoon

Sony haastoi PS3:n tietoturvan murtaneet George "Geohot" Hotzin sekä Fail0verflow-ryhmän Hector "marcan" Martin Canteron, Sven Peterin ja nimimerkeillä Bushing ja Segher tunnetut hakkerit oikeuteen USA:ssa. Samassa haasteessa mainitaan 100 muuta nimeämätöntä vastaajaa.

Sony syyttää heitä tehokkaan teknisen suojauskeinon kiertämisestä sekä suojausten kiertokeinojen, työkalujen ja tiedon levittämisestä. Näiden syytösten perusteella Sony hakee heille tuomiota DMCA (Digital Millenium Act) ja CFAA (Computer Fraud and Abuse Act) lakien nojalla. Sony viittaa syytteessä myös vastaajien ja Sonyn väliseen PSN-käyttösopimukseen jota he ovat Sonyn mukaan rikkoneet.

Tuomioistuimelle tekemänsä ehdotuksen mukaan Sony haluaa alustavan päätöksen, jonka perusteella Hotz ja muut syytetyt eivät saa levittää PS3:n suojausten kiertoon liittyvää tietoa tai työkaluja tai osallistua millään muotoa tällaisten tekniikoiden tutkintaan tai kehittämiseen. Tämä päätös olisi voimassa varsinaiseen oikeudenkäyntiin asti.

Ehdotuksen nojalla Hotzin käyttämät tietokoneet ja muut välineet takavarioidaan tutkimusten ajaksi.

Galleria: 

Kommentit

Miksi lähdelinkiksi on laitettu Konsolifin?

Koska alkuperäisessä lähteessä on linkityksiä asioihin, joihin emme halua linkittää.

Old school tapa pistää ainakin hetkellisesti kapuloita rattaisiin. Sonyn kokoisella firmalla on puskuria vaikka vuosien oikeustaisteluun. Mutta ehkä joku hakkeri-enkeli (lakimies) auttaa Georgea, Hectoria, Sveniä ja kumppaneita heidän oikeutetulla tiellään vapauttaa PS3 pahan kynsistä..

Hotz on ollut samasta asiasta oikeudessa aiemmin Applen haastamana, ja tällöin hän voitti. Tällä kertaa kyse on kuitenkin hieman erilaisesta asiasta, sillä samat perustelut "jailbreakin" oikeutukselle ei tässä tapauksessa luultavasti päde.

Toisekseen, tietääkseni kukaan Fail0verflown jäsenistä ei asu tai oleskele USA:ssa.

Onpahan törkeä temppu. En keksi tähän hätään muuta sanottavaa.

Korjasin uutista hieman, sillä kyseessä ei ole vielä tuomioistuimen päätös, vaan vasta Sonyn ehdotus/hakemus sellaiseksi, "temporary restriction order". Päätös on tulossa kaiketi huomenna.

Helpoin ratkaisu ongelmaan olisi luultavasti ostaa hotzi firmaan töihin. Hintakin olisi luultavasti melko edullinen verrattuna oikeudenkäynteihin + samalla tulisi säästöä tulevaisuudessa kun hotzi paikkailisi muiden tekemiä reikiä.

Ohhh snap! The plot thickens.

Mutta niin, ei tuo kyllä suurikaan yllätys ole. Sinänsä ihailtavaa omistautumista Sonyltä, kun taistellaan sitten loppuun asti vaikka häviö oliskin jo ihan nurkan takana.

Usein tälläisissä käy kyllä niin, että kun yhden hakkerin työskentely estetään, kymmenen sikiää tilalle. Ja aika paljon infoahan fail0verflown pojat jo ehti jakaa.

Mutta mistäs sitä tietää miten tässä käy :) Ihan mielenkiintoista seurailla, vaikka itselle loppupeleissä se ja sama miten tässä käy.

No, niin no, loppujen lopuksi me käyttäjät/kuluttajat se lysti sit kuitenkin maksetaan eri palveluiden ja tuotteiden hinnoissa. Kiitäjän kanssa kyllä samalla linjoilla, mutta eihän sellasta kuvaa voi antaa, että mitä vaan saa tehdä ja sitte onkin vedettävä sen takia hirteen joku.

Tosin, eipä yllättäisi jos kävisi niin, että ensin suidaan ja puidaan ja sit otetaan heppu töihin firmaan pölyn laskeuduttua -- jos vielä eri osapuolia sattuu kiinnostamaan moinen vaihtoehto.

Oon ymmärtänyt että tuolla geohotin "jailbreakilla" nimen omaan EI voinut pelata piraattiversioita. Joten pakko pitää miehelle peukkuja pystyssä. En taas ymmärrä mitä Sony luulee voittavansa tällaisessa oikeudenkäynnissä.

Ei sitä turva-aukkoa sitten vissiin päivityksellä korjatakkaan?

Tämä oikeustoimihan saattaa olla seuraus siitä, että työtarjousta on annettu, mutta siitä kieltäydytty? Toisaalta onko järkeä palkata kaveria, kun voi kuitenkin firmaa vaihtaa hetken päästä?

"Ei sitä turva-aukkoa sitten vissiin päivityksellä korjatakkaan?"

Mistä tämän johtopäätöksen voi tehdä?

Nuo "Sonyn pitäisi palkata Geohot" -jutut ovat tv-sarjojen fiktiota. Homma olisi voinut onnistua, jos Geohot olisi tehnyt pohjatyön ja marssinut ilman mitään julkisuutta Sonyn pakeille kaikessa hiljaisuudessa - ja ennen mitään nettijulkistuksia. EHKÄ sitten jotain olisi voinutkin tapahtua.. Mutta ison egon omaava hakkeri ei toimi noin.

Hakkereiden lopullinen kompastuskivi on lähes aina heidän iso egonsa, johon ei sovi 8-16-tyylinen tylsä, kasvoton ja kulisseissa tapahtuva normi-työ. Julkisuudessa he ovat monen silmissä kovempia tekijöitä kuin näiden isojen firmojen vastaavat kaverit, mistä ne "kiksit" näille kavereille tulevat. Vaikka oikeasti meillä ei ole mitään hajua esim. Sonyn tietoturvatiimistä ja metodeista. Konsoli on kuitenkin jo yli 4 vuotta vanha.

Se aidosti ihmetyttää, että jos nämä kaverit ovat tosiaan niin paljon parempia kuin muut, niin miksi ne eivät käytä lahjojaan hyödyksi? Saisivat ison liksan ja loppuelämän turvatuksi - oli sitten työ tylsähköä tai ei. Nyt heidän kätten töistään nauttivat lähinnä finninaamaiset piraatit, jotka ilmaiseksi hyödyntävät näitä avattuja aukkoja ja reittejä. Mutta hei - ehkä joku niistä taputtaa Geohotia joskus selkään ja sanoo: "Kiitti jäbä. Sun ansiosta mulla on 100 peliä kovalevyllä." Se varmasti lämmittää hakkerin mieltä...

Ei Sony näitä tyyppejä palkkaa, eikä varmasti mikään muukaan vakavasti otettava tietotekniikkayritys maailmalla. Jos palkkaisi, niin kaikki hakkerit koittaisivat kilpaa murtaa mitä erilaisimpia järjestelmiä toivoen saavansa palkaksi loistavan työpaikan. Tässä on kyseessä vähän sama asia kuin "terroristien kanssa ei neuvotella", sillä jos neuvottelet niin ens viikolla sulla on käsissäsi kymmenkertainen määrä terroristeja. Tilaisuus tekee varkaan.

Tottakai Sony haastaa nämä tyypit oikeuteen, nää tyypit on rikkonu lakia ja amerikkalaiseen oikeuskulttuuriin kuuluu se että rikollisuutta koitetaan estää rangaistuksilla, ja se että aina välillä joitain saadaan telkienkin taakse realisoi nämä rangaistus-pelotteet.
Voidaan toki vääntää peistä siitä onko DMCA ja CFAA oikeudenmukaisia lakeja, mutta koska ne on säädetty ja lainvoimaisia, on itsestään selvää että nämä hakkerit ovat rikollisia. Tämä on oikein oppikirjaesimerkki noiden lakien rikkomisesta. Ongelmana on vain saada heidät USAn rajojen sisäpuolelle, noita rikoksia ei taida luovutussopimukset kattaa.

pziuz: Tämä oikeustoimihan saattaa olla seuraus siitä, että työtarjousta on annettu, mutta siitä kieltäydytty? Toisaalta onko järkeä palkata kaveria, kun voi kuitenkin firmaa vaihtaa hetken päästä?

Geohot on avoimesti ilmaissut halunsa jonkun 3 konsolivalmistajan palvelukseen.

Cobretti:Empä usko että se piratismi on pääasia vaan onnistumisen tunne murtaa jotain "mahdotonta". Itse revin heti ensinmäisen poksun P#$¤n päreiksi lattialle ihan silkasta mielenkiinnosta ja mitä erikoisempia juttuja koneelle pystyy ajamaan niin sen parempi, toki se pelaaminenkin oheessa joskus ihan hauskaa on.

Nikki; Niin, tottahan toi. Ulkonäölliset konsoleiden modauksetkaan ei juuri mitään hyödytä tai tuo mitään muuta voittoa, kun sen haasteen ja onnistumisentunteen... Siksipä itselläkin on projektina vaihtaa omaan PSP slim silveriin punamustat kuoret.. Harmi ettei mistään ole löytynyt kunnon "Full housing replace" tutorialia, kun vähän hirvittää lähteä purkamaan koko laite ja koota se uusiin kuoriin.

Siinä joko käy niin että koko PSP tulee toimimattomaks ja epäonnistun tai sitten saan siihen uuden hienon ulkonäön juuri muuta hyötymättä. Kuulostaa hölmön hommalta, mutta se itsensä haastaminen siinä eniten hotsittaa :)

Cobretti: "Ei sitä turva-aukkoa sitten vissiin päivityksellä korjatakkaan?"
Sarkasmia...

En tiedä voiko tuota koodin pätkällä tilkitä kuitenkaan. Aika näyttää?

Nikki:
Aaa! En tuota tiennytkään, että Hottis on valmis työtarjouksille. Jos kaverin saisi talossa pysymään, niin fiksua olisi moinen tyyppi palkata... Jos, saisi talossa pysymään...
Nyt kuitenkin on käräjät edessä, jotenka vahva fiilis on, että kilpailija nappaa?

Voihan se olla, että tässä olisi joku nerokas manööveri menossa. Haastetaan hotti oikeuteen ja pelotellaan sillä tulevia "hotteja". Samalla kulissien takana sovitaan hommat ja palkataan äijä firmaan.
Tällä tavoin saadaan hotti pitämään tulevat vuodot hallinnassa ja samalla imago pysyy "uljaana" sijoittajien silmissä.

Se mitä vihollisten palkkaamiseen tulee, niin nykypäivänähän siinä ei ole mitään kummallista. Monet antivirus firmatkin ovat jo täynnä entisiä vihollisia.

Kerran Sony alkaa perseilemään haastamalla ihmisiä oikeuteen, kun käpy on jäässä, niin samalla oikeutus täysimittaiselle aukon hyödyntämiselle on siinä. :)

Minulta ei sympatiaa saa yksikään mediakorporaatio, joka hyökkää yksityisten ihmisten kimppuun. Ihan kuin Sonya tämä mitenkään liikuttaisi taloudellisesti.

"Kerran Sony alkaa perseilemään haastamalla ihmisiä oikeuteen, kun käpy on jäässä, niin samalla oikeutus täysimittaiselle aukon hyödyntämiselle on siinä. :)"

Kiteytit juuri kaikkien piraattien ajatuksen yhteen pakettiin. Noin helppoa se on oikeuttaa piratismi/hakkerointi sillä porukalla joka noiden kanssa puljaa.

Tule tänne henk.kohtaisesti esittämään todisteita noita piraattiväitteitesi tueksi kiitos. Veikkaisin, ettei löydy.

Uskomatonta, miten ihmiset hymyillen pyyhkivät silmänsä virtsasta mitä isot mediakorporaatiot heille tarjoavat, sekä vielä raivokkaasti puolustavat heidän perseilyjään. Ja kuten myös nähdään, jos esittää asiasta ja mediakorporaation toimista kritiikkiä, niin aletaan syyttää piraatiksi.

Minulla ei vaan oikeuskäsitys mene kuten nuo ahneet mediakorporaatiot toivovat.

Selitä miten piraatit/hakkerit ovat "oikeutettuja" tekemään laittomuuksia (ja vielä jakamaan niitä verkossa kaikille), mutta Sony ei saa puolustaa omia oikeuksiaan?

Pakottiko joku alunperin kehittämään näitä Jailbreak-vempaimia? Pakottiko joku Geohotia ja kumppaneita hakkeroimaan laitteen sielunmaailmaa? Pakottiko joku heitä kertomaan siitä koko maailmalle ja jakamaan jotain turva-avainten koodeja (tms) kaikille avoimesti? Sonyko tämän aloitti?

Uskomatonta on se, että ensin nämä jannut aloittavat sorkkimaan laitetta hakkerointimielessä (Homebrew? OS-tuen poisto? Puhdasta p***apuhetta.) ja kun Sony vastaa (joka muuten edustaa myös kaikkia osakkeenomistajia), niin se onkin ku*ettaja ja pahan lähettiläs.

Mediakorporaatioita voi - ja tiettyyn rajaan asti pitää - kritisoida, mutta naurettavaksi menee jos tämä on se suurin syy. En väitä tietäväni lakipykälien koukeroita tai edes mitä tämän ko. jutun kanssa lopulta käy, mutta toivottavasti nämä hakkerit nyt laitetaan kylmään kyytiin. Sitä saa mitä tilaa.

Ps. Aiempaa viestiä muokattu.

"Uskomatonta, miten ihmiset hymyillen pyyhkivät silmänsä virtsasta mitä isot mediakorporaatiot heille tarjoavat, sekä vielä raivokkaasti puolustavat heidän perseilyjään. Ja kuten myös nähdään, jos esittää asiasta ja mediakorporaation toimista kritiikkiä, niin aletaan syyttää piraatiksi."

Ei kai kukaan pakota ostamaan ison mediakorporaation tuotetta, mikäli niin on heitä vastaan. Takuulla tekevät firmat epäeettisiä asioita, sekä muita, joilla rehellistä kuluttajaa viilataan linssiin. Silti mikään ei oikeuta murtamaan tuotteen suojauksia, ja vieläpä levittämään niitä eteenpäin. Vaikka kuinka kauniisti muotoilevat asian siten, että "vain Linuxin asennan, piratismia ei tietenkään hyväksytä" (ikään kuin olisi muita vaihtoehtoja sanoa julkisesti), niin piratismi on se, mitä näiden salausten julkaiseminen suurimmalle osalle tarkoittaa. Toki muutama prosentti näidenkin tietomurtojen hyödyntäjistä oikeasti asentaa vain sen Linuxin sinne, vaikkakaan en tähän kyllä yhtäkään oikeaa syytä löydä.

"Minulta ei sympatiaa saa yksikään mediakorporaatio, joka hyökkää yksityisten ihmisten kimppuun. Ihan kuin Sonya tämä mitenkään liikuttaisi taloudellisesti."

Niin, sinusta mitään tietämättä, on tuollaiset lausunnot yleensä teini-ikäisten anarkistien puhetta. Tiettiin rajaan asti uho on ihan söpöä katseltavaa.
Sonyhan tunnetusti ei ole rahoiksi lyönyt tässä konsolisukupolvessa ja eräässä kohdassa koko konsernin tulevaisuus oli vaakalaudalla. PS3:n ansaintalogiikka perustuu vahvasti pelimyynnistä saatavaan royaltiin (kuulemani mukaan se on vähän pelistä riippuen noin 10e/myyty peli) ja mahdollinen laajamittainen piratismi syö rankasti tuota katetta.
Tuo hyökkäys failoverflowta vastaan ei olekaan taistelu "yksittäistä ihmistä" vastaan, vaan taistelua satojen miljoonien dollareiden puolesta. En tiedä tarkkaan kuinka monta perhettä jää ilman elantoa jos Sony kaatuu, mutta voin luvata että siinä on silloin MONTA suuta ruokkimatta.
Lisäksi tämä mainitsemasi mediakorporaatio on osakeyhtiö, ehkä sinunkin mummosi eläkeyhtiö on sijoittanut siihen ja konkurssin sattuessa mummosi eläkkeeseen tulee kiva 10% leikkaus, riittääkö sitten rahat vielä ruokaan?

Yleensä pikkuanarkisteista kuitenkin kasvaa lopulta aikuisia ja elämänkatsomus laajenee oman navan ulkopuolelle.

Vaikka en itse ketään kannusta piratismiin, on Sonyn syytteet perusteettomia. Kyllähän se tullaan toteamaan vielä oikeudessa.
On turha syyttää yhtä ihmistä tämän kokoluokan asioissa. Jos Sony joku päivä kupsahtaa, näkisin että se johtui siitä että oli aika. Eikä siihen tarvita anarkiaa, vaan universaaleja lakeja.

"En tiedä tarkkaan kuinka monta perhettä jää ilman elantoa jos Sony kaatuu, mutta voin luvata että siinä on silloin MONTA suuta ruokkimatta."

Tämäkö ihmisiä huolestuttaa samalla kun näköpiirissä on uhka Suomen yhteiskuntarakenteiden romahduksesta.

Eipä tuo asia muuttunut toisenkaan kommentin kohdalla. Ei ajatella asioita, kuin yhdeltä kannalta ja kun oma jumala on joutunut naurunalaiseksi, aletaan nimittelemään. Nyt ollaan sitten anarkisteja.

Sanonpa tässä yhden syyn miksi Mr.hotz teki mitä teki. Ihan sen haasteen vuoksi, että voiko sen tehdä. Mitä enemmän huudat ja kehut tehneesi murtovarmimman systeemin koskaan, sitä enemmän siinä on haastetta ja kiinnostusta murtaa se. XO:ta ei ole tässä laajuudessa häkkäilty, mutta eipä MS ole mitään isompaa meluakaan nostanut sen DVD firmiksen häkkäilyistä, jolloin tuntuu porukan kiinnostus ollut laimeampaa edes yrittää häkätä XO:ta täydellisesti. Lisäksi online banaanit hillitsee kiinnostusta moiseen.

Tod.näk tässä on Sonyllä käsissä ongelma, etteivät ne voi mitenkään tunnistaa bännittäviä konsoleita onlinessa. Muutenhan tämä ongelma olisi samalla lailla ohitettu olankohautuksella ilman suurempaa haloota kuten Microsofilla.

Vanha kunnon "MS on parempi, fiksumpi ja oikeamielisempi kuin Sony" -kortti. Sillä vapautuu vankilasta kuin vankilasta.

tsinivuo: Ei siinä mitään sen kummallisempaa nimittelemistä ole, kunhan totesin itsestäänselvyyden. Kommenttisi mukaan mediakorporaatiot ovat automaattisesti pahoja ja rahanahneita on ihan suoraan anarkistin fraasivalikoimasta. Fakta nyt vain on että monia asioita ei edes pysty syntymään ilman isoa tuotantoyksikköä, mutta toisaalta siitä isosta tuotantoyksiköstä saa elantonsa yhtä moni kuin tuhannesta pienestä ja herttaisesta yrityksestä.

Tässä PS3:n hakkeroinnissa ei ole kyse vain ihmisen vapaudesta tehdä ostamallaan laitteella mitä haluaa, vaan siitä että Sonyn (kuten Nintendon ja Microsoftinkin) ansaintalogiikka perustuu pelien myymiselle, muussa tapauksessa konsolit maksaisivat vähintään 2x sen mitä nykyään.

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi