Rare kummastelee Viva Piñatan markkinointia

Rare on ilmaissut kummastuksensa Microsoftin markkinointiresurssien jakoon. Brittistudion viimevuotista Viva Piñata -peliä ohjelmoineen James Thomaksen mukaan Microsoft kiinnitti liikaa markkinointiresursseja Gears of Wariin.

Pelisivusto Gamasutran haastattelema Thomas kertoo, että Raren näkökulmasta oli mielenkiintoista nähdä, miten resurssit jaettaisiin. Microsoftin tiedettiin julkaisevan kaksi tärkeää peliä, joiden piti vedota eri ihmisryhmiin.

- Silti rahaa sijoitettiin niin paljon Gears of Wariin, joka myisi miljoonia joka tapauksessa, Thomas ihmettelee.

- Luulen, että jäimme jossain määrin toissijaiseen asemaan.

Epic Gamesin tekemä Gears of War edustaa kovaotteista toimintaa, joka maistuu Xboxin ydinyleisölle. Puutarhanluontiin keskittyvän söpön Viva Piñatan sitä vastoin oli määrä vedota Xbox 360:n tavoittamattomissa olleisiin lapsiperheisiin.

Vaikka molemmat pelit julkaistiin samalla ajanjaksolla, Viva Piñata on vasta lähestymässä puolta miljoonaa myytyä kopiota. Gears of War myi kolme miljoonaa kymmenessä viikossa.

Rare toivookin, että Viva Piñatan uusintajulkaisu PC:lle antaa pelille toisen mahdollisuuden. Peli on tulossa lisäksi Nintendo DS:lle.

Xbox 360:lla sarja jatkuu joulumarkkinoille valmistuvalla Viva Piñata: Party Animalsilla, mutta sen toteutuksesta vastaa Raren sijaan Krome Studios.

Galleria: 

Kommentit

Viva Piñata kiinnosti kyllä hetken verran, mutta ainakaan silloin ei (muistaakseni) löytynyt demoa livestä, joten Viva Piñata jäi ainakin omalla kohdalla pahasti muiden pelien (eikä vähiten juuri Gears of Warin) varjoon.

Itse ostin molemmat pelit, molemmat ovat loistavia tekeleitä vaikka viva pinataa en kauheasti vielä ole pelannut, mutta kuitenkin sen verran että sain hyvän käsityksen pelistä. Varmasti pelaan loppuun jossain vaiheessa.

Sympatiat Rarelle. Tuon kaltailen markkinointi vain varmistaa sen ettei tätäkään xboxia myydä kovin paljoa yli 20M.

Hyvin sanottu. Pelikirjasto jossa hehkutetaan Saint's rowta ja Crackdownia, ja todellinen laatunimike joka voisi kelvata muillekin kuin Amerikkalaisille räiskintähulluille jää kokonaan varjoon. Laadukasta markkinointia. Kunhan Halo ja Gears myy, muulla ei väliä :P

Tuossa kun jenkkitunnuksella kirjauduin Liveen, niin oli Marketplacen välilehti vedetty kokonaan Halo 3-teemalle. Kertoo jotain..

Onko Rare jo lähtökuopissa?

Onko Rare jo lähtökuopissa?

Todennäköisesti.

Eipä taida olla kun Perfect Darkille seuraavaa jatko-osaa huhuillaan jo:

http://www.xboxic.com/news/3819

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi