Reggie puhuu suunsa puhtaaksi

MTV:n erittäin massiivisessa haastattelussa Nintendo of American pääjehu Reginald "Reggie" Fils-Aime kertoo mietteitään ja useita mielenkiintoisia tiedonjyväsiä Wiin tulevaisuudesta.

"Olemmeko mielissämme menestyksestä? Kykenemmekö menestykseen tulevaisuudessakin? Ehdottomasti", Reggie kommentoi Wiin menestystä. "Mielestäni se korostaa eroa Nintendon ja kilpailijoidemme välillä: Me emme ole ylimielisiä. Me emme pidä menestystä oikeutena. Meistä menestys on ansaittava päivittäin. Ja me aiomme tehdä niin olemalla totuudenmukaisia pelaajille."

Wiin alkuvuoden 2007 julkaisulistan sisältöä on kritisoitu melkoisesti. Talven aikana Yhdysvalloissa on ilmestymässä third-party-pelien ohella kolme first-party-peliä: tammikuussa Wii Play (Euroopassa 8.12.2006) ja Wario Ware: Smooth Moves, sekä maaliskuussa Mario Party 8. Monet pelkäävätkin, että Nintendo 64:n ja GameCuben julkaisun jälkeinen kuivakausi toistuu Wiinkin kohdalla. "En yhdy tuohon mielipiteeseen", Reggie puolustelee. "En ollut kuvioissa GameCuben julkaisun aikoihin, mutta tuolloin ehdottomasti oli ajanjakso, jolloin pelejä ei ollut yhtäkään. Wii Play ja Wario Ware ovat erittäin hauskoja pelejä." Maaliskuun jälkeen on vuorossa Metroid Prime 3: Corruption sekä Super Mario Galaxy, jonka Reggie arvio ilmestyvän maaliskuun ja joulun välisenä aikana.

Vaikka mies myöntääkin first-party-pelien kohdalla olevan välillä hiljaisempaa, Virtual Console -pelit ovat hänen ratkaisunsa ongelmaan. "Haluamme olla Amerikassa hieman strategisempia Virtual Console -pelien julkaisemisessa. Mikäli jossakin kuussa ei ole luvassa suuren luokan Nintendo-julkaisua, haluan julkaista loistavan SNES- tai N64-pelin paikkaamaan tilannetta." Reggien mukaan Nintendo tutkii jopa mahdollisuuksia saada Raren klassinen N64-räiskintä GoldenEye 007 ladattavaksi palvelusta, mutta asian suhteen on paljon lakipykäliä ja julkaisuoikeuksia selvitettävänä: Rare on nykyisin Microsoftin omistuksessa, kun taas James Bond -pelien oikeudet ovat Activisonilla.

Wiin nettipelitarjonnasta puhuttaessa Reggie kertoo Japanin ensimmäisen Wii-verkkopelin, Pókemon Battle Revolutionin, olevan ehdolla myös Yhdysvaltojen nettidebyytiksi. Hiljaiselta vaikuttavasta rintamasta huolimatta työn alla on useita julkistamattomia online-tuotoksia ja mies vakuuttaakin nettipelaamisen käynnistyvän alkuvuodesta 2007. Verkkopuolella on luvassa yllätyksiä aikaisemminkin, sillä Wii lataa automaattisesti Internetistä yllätysmateriaalia, josta Reggie pysyy salamyhkäisenä. "En halua pilata yllätystä. Onko meillä jotakin aktiviteettia suunnitteilla ennen juhlapyhiä? Vastaus on kyllä."

Lähdelinkin takaa löytyvän haastattelun päätteeksi Fils-Aime kertoo lähtevänsä tammikuussa lobbaamismatkalle Japaniin. Noihin aikoihin on siis odotettavasti lukuisia Wii-aiheisia ilmoituksia.

Galleria: 

Kommentit

Reggie is my rock.

Hieman kyllä huolestuttaa tuo ensi vuoden tarjonta.

Enemmän huolestuisin automaattisista yllätyksistä... Niistä on pahoja kokemuksia.

automaattinen yllätys... tonttulakki linkille vai McDonaldsin mainos?

Näitä kavereita löytää läheisestä autokaupasta :D

No ensivuodelle riittää jo mulle melkein vain SMG, Metroid Prime 3 ja SSBB. Zeldaa nyt vois pelata vaikka vuoteen 2008 asti ilman mitään ongelmia, uskoisin...

Taitaa tulla Cubet kun katselee tuota listaa: yksikään Wiin ostaja ei rahapulassaan yksinkertaisesti pysty ostamaan muita pelejä kuin first party (kun niitä tulee kerta riittävästi, konsolin elinaikana about 30-40 kpl) ja niitä ollaan sitten kaiken kuran keskellä valmiita odottelemaankin... 3rd tekijät jäävät nuolemaan näppejään vaikka tekisivät millaisia mestariteoksia (esim. NHL2k3 ja Resident Evil 4)...

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi