Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Seuraavaan Pleikkariin vielä optinen levyasema

Sony povaili jo joitakin vuosia sitten luopuvansa optisista levyasemista kotikonsoleissaan, mutta nyt The Wall Street Journal raportoi, että ainakin seuraavan PlayStationin kohdalla jatketaan vanhaan malliin.

Lähteiden mukaan Sony luopui ajatuksesta lähinnä sen vuoksi, ettei kaikkialla vielä ole saatavilla tarpeeksi nopeita nettiyhteyksiä suurten pelitiedostojen lataukseen.

Sonyn uskotaan tuovan uuden kotikonsolinsa markkinoille ensi vuonna. Sony ei ole aikataulua vahvistanut, mutta on ilmoittanut, ettei ainakaan ensi viikon E3-messuilla nähdä uutta laitetta.

Galleria: 

Kommentit

Kiitos kelpaa. Pelit laatikkoon ostaen ja ihan kaikkia elokuvia ei ole saatavilla on demandina (= heikko Elisa viihteen elokuvatarjonta) joten PS3 toimittaa elokuvatoistimen virkaa samalla.

Okej, mutta pelit myyntiin Storen puolelle heti julkaisupäivänä. Niin, ja sillä ennakkolatauksella.

Täysin samaa mieltä Nisun kanssa! Kaikki pelit Storeen ja varsinkin tuo ennakkolataus vakioksi kaikille peleille. Ja hintaakin voisi ehkä vähän laskea siitä 69.90€:sta esim. n. 60€:on

Kunhan Store-hinnoista luovutaan. 69,90 on liikaa pelistä.

60€:kin on ihan jäätävä summa pelistä, joten ihan hyvä vaan että päättivät näin. 0% Alv. FTW!

On kivempi omistaa peli fyysisenä kuin kovalevyllä ja eihän niitä voisi sitten viedä vaihtoon, Miten kävisi erikoisversioille?. Kyllä pelien kuuluu olla jatkossakin fyysisenä sekä ladattavana. Tosin ladattavien pelien hintoja voisi laskea kuka maksaa pelistä storessa 70 euroa kuten esim. Uusi Ghost Recon maksaa.

Hintoja tosiaan halvemmaksi jos kerta ei sitä fyysistä mediaa edes ole eikä tule peliä ostettaessa. Jotenkin tuntuu oudolta (diablo III esimerkkinä) että ostettaessa digitaalisena pelin se maksaa 60€ tai enemmän suoraan valmistajan sivulta kun taas minä, joka ennakkoon varasin briteistä fyysisen mallin, maksoin posteineen pelistä vain 35€. Jotain järkeä näihin ladattavien pelien hintoihin.

Niin ja entäs sitten se, että kun pelit kuitenkin vievät tietyn verran aina tilaa kovolta niin kyllähän se jossain tulee kovalevyn koon raja vastaan. Ei itseä ainakaan innosta ostella vielä isompaa kovoa tilalle kun entisestä tila loppu vaikkakin kovalevyjen hinnat ovat halpoja (vielä...vai nousivatko ne jossain välissä?) Mukava ottaa se peli siistä hyllystä ja tuikata asemaan, avot se on siinä...paitsi joissain peleissä se pakko asennus kyllä on...huokaus, kyllä se vain on niin että konsolitkin ovat nykyään heikkotehoisia, mutta hyvin optimoituja PersonalComputereita.

henkka007: voihan se peli aina olla koodina ja samanlaiset härpäkkeet sivussa. Pelifirmathan eivät nimittäin halua sinun vievän peliä vaihtoon.

Kyllähän latauspelejäkin pystyisi kivijalkakaupoissa myydä. Hyllyissä olisi vain pienemmät laatikot, ja laatikon sisällä olisi raaputusarpa, jolla pelin voi ladata kunkin konsolin verkkokaupasta.

Fyysisissä levyissä on se ongelma, että ne eivät välttämättä toimi kymmenen vuoden päässä tehtävissä laitteissa, sen sijaan ** teoriassa ** digitaalisesti jaettuja pelejä voi päivitellä latauspalvelussa tukemaan suoraan sen aikaisia laitteita (HUOM! tukea useampaa laitetta, esim. ARM-suorittimilla varustettuja laitteita).

Itse en tule ostamaan konsoleille yhtäkään peliä digitaalisena, ennenkuin niiden hinnat ovat julkaisussa alle 40€.

Abiter: onhan se toki suht loogista, että hinnat laskisivat materiaalikulujen ja logistiikkakulujen hävittyä, mutta eiköhän Sony tule aina pitämään hinnat Xboxin tasolla ja vaikka sekin alkaisi käyttämään digipelejä, olisi digipeleillä monopoli ja hinnat eivät enää kilpailisi fyysisten pelien kanssa. Eli toisinsanoen hinnat voisivat olla juuri mitä Sony ja Microsoft haluavat, jopa nykyistä korkeammat. Varmaan mahollisesti nostaisivat Plussalaisten kuukausimaksuja ja antaisivat heille alennuksia uusistakin peleistä.

Eipä tuo asema haittaa kunhan pelit tulee diginäkin.

"60€:kin on ihan jäätävä summa pelistä, joten ihan hyvä vaan että päättivät näin. 0% Alv. FTW!"

Ensi vuonna lait taas muuttu sen verran että nettikaupat ei enää pysty myymään pelejä 0% Alvilla. Eli peleistä maksetaan taas se ~60€ uutena.

"Eli peleistä maksetaan taas se ~60€ uutena."

Paitsi jos hankit ulkomailta halvan valuuttakortin suoraan sähköpostiisi, ja voit siten ostaa pelin digijakelusta halvemmalla. Tällä tavalla tulli ei pääse missään vaiheessa väliin perimään alv:ejaan. Tämä toki koskee vain niitä pelejä, jotka digijakeluun tulevat.

(Ja kyllähän nettikaupat voivat edelleen myydä alv:itta. Asiakas vain joutuu jatkossa maksamaan itse sen alv:in tulliin, jos tuote kulkee tullin kautta ja ylittää hieman reilun parin kympin tuontirajan. Amazonilta toki tulevat pelit edelleen halvalla, mutta Ahvenanmaan ja Jerseyn saarten kauppojen kohdalla tulee ongelmia.)

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi