Suomen pelimuseossa valtava määrä tapahtumia läpi syksyn

Suomen pelimuseo panostaa toden teolla syksyn ohjelmistoonsa, onhan luvassa erilaisia tapahtumia lähes päivittäin.

Uusin näytteli Pelikenttänä kaupunki - Geokätköilystä Harry Potteriin käy läpi sijaintipohjaisten pelien historiaa käynnistyen aina geokätköilystä alkaen. Lisäksi osallistujat pääsevät kokeilemaan Wayfinder Live -peliä, joka on räätälöity seikkailtavaksi museon tiloissa, käyttäjän omalla puhelimella.

Lisätietoja kaikista tapahtumista voi haeskella Pelimuseon Facebook-sivustolta, täältä.

Syksyn tapahtumat listattuna alla, suoraan Pelimuseon lehdistötiedotteesta:

Perjantai 13.9. kello 15-18

 • Dale of Merchants -peluutus. Suomen pelimuseossa peluutetaan suomalaisen Sami Laakson tekemää pakanrakennuspeliä Dale of Merchantsia.

Perjantai 13.9. kello 17-18

 • Pelikenttänä kaupunki -näyttelyn vapaat avajaiset. Suomen pelimuseon näyttelyn "Pelikenttänä kaupunki - Geokätköilystä Harry Potteriin avajaiset.

Lauantai 14.9. kello 12-18:

 • Ihan ihme vehkeet 2: Pelikonepeijoonit kaivelevat kokoelmistaan kokeiltavaksi laitteita, joita Suomessa ei ole koskaan virallisesti myyty ja joita on vielä harvemmin ollut missään yleisön tutustuttavissa.

Lauantai 14.9. kello 13-16:

 • Pihapelejä: Tampereen Koskipuistossa järjestää Pete Vigeant, vieraileva pelisuunnittelija New Yorkista, yhteistyössä Tampereen yliopiston pelitutkimuksen sekä Suomen pelimuseon kanssa erilaisia pihapelejä. Pelit ovat helppoja ja kuka tahansa paikalla olija voi osallistua!

Sunnuntai 15.9. kello 12-17:

 • Pelataan: Harry Potter ja muut maagiset olennot! Velhopoika Harry Potter on lumonnut kirjojen ja elokuvien ystäviä – mutta onpa hän ystävineen seikkaillut myös videopeleissä. Uusi Harry Potter: Wizards Unite -peli julkaistiin tänä kesänä, mutta mitä Harryn peliseikkailuissa on aiemmin tapahtunut?
 • Myös esitelmä: Velhous kautta konsolien - Harry Potter -pelien historia, nykyisyys ja tulevaisuus

Sunnuntai 15.9. kello 13-15:

 • Pac-Manhattan Tampere Edition: Pete Vigeant peluuttaa Pac-Manhattan -peliä Tammelassa Tampereella yhteistyössä Tampereen yliopiston pelitutkimuksen huippuyksikön sekä Suomen pelimuseon kanssa. Pelissä pelaajat pukeutuvat Pac-Maniksi sekä haamuiksi pelatakseen oikeaan maailmaan sijoittuvaa versiota originaalista pelistä. Yksi peli kestää noin 30 minuuttia ja pelaajia mahtuu kerrallaan 10 kappaletta.

Perjantai 20.9. kello 15:

 • Designing the integration of physical and digital game experiences - A brief history and a Zombie Case Study: Leland Masek

Keskiviikko 25.9. kello 18-20:

 • Pelipiirissä tutustutaan kiinnostaviin peleihin yhdessä niin, että alustaja esittelee pelin ja oman näkökulmansa siihen, jonka jälkeen pelataan ja keskustellaan pelatusta. Tule mukaan pohtimaan mitkä pelit ovat tehneet vaikutuksen ja mitä niistä pitäisi tietää! Pelipiirin ikäraja 18 vuotta. Tilaisuuteen vapaa pääsy. Järj. Akateemiset pelaajat ry.

Perjantai 27.9. kello 15-18:

 • Astraterra-roolipeli: Lähde löytöretkelle Astraterran ihmeelliseen maailmaan! Pelinjohtajana toimii pelin pääsuunnittelija Miska Fredman. Peliin voi hypätä mukaan ja pois milloin vain. Peli alkaa 15.30. Mukaan voi tulla omalla hahmolla tai valmishahmolla. Astraterra-seikkailuroolipeli sopii kaiken ikäisille. Vapaa pääsy.

Perjantai 27.9.

 • Valoteos: 17 Pelillisen valoteoksen sytyttäminen pelimuseon ikkunoihin Tampere 240 -juhlinnan yhteydessä.

Lauantai 12.10.

 • Pelataan: Pelejä Tampereelta. Tampereella toimii monia peliyhtiöitä ja kehittäjiä. Pelimuseon Pelejä Tampereelta -tapahtumaan saapuu monia paikallisia peliyrityksiä esittelemään ja peluuttamaan pelejään niin tietokoneilla, pelikonsoleilla kuin mobiililaitteilla. Tule tutustumaan tamperelaiseen pelialaan ja yllättymään paikallisen osaamisen tasosta ja monipuolisuudesta!
 • Kello 14.00-15.00 Pelimuseon Areenalla haastatellaan paikallisia pelikehittäjiä ja mietiskellään pelialan koukeroita, haasteita, iloja ja tamperelaisuuden ydintä.

Lauantai 19.10.

 • Collaborative gamehistories- seminaarin yleisöpäivä. Tapahtumaan vapaa pääsy. https://sites.utu.fi/pelimuseoseminar/

Sunnuntai 3.11.

 • Museocon: Ohjelmassa esitelmiä, opastettuja näyttelykierroksia sekä tietenkin pelejä läpi päivän.

Sunnuntai 10.11.

 • Pelataan: Super Mar10. MAR10, MARraskuun 10. päivä olkoon Suomen pelimuseossa varsinainen Super Mar10n päivä! Missä kaikkialla tämä pelimaailman tunnetuin lippiskaveri onkaan ehtinyt seikkailemaan? Pelimuseossa pelattavana mitä erilaisimpia Mario-pelejä aina 1980-luvun alusta nykypäivään!

Kommentit

Käytiin porukalla tutustumassa Pelimuseoon pian sen aloittamisen jälkeen, kesällä 2017: https://www.konsolifin.net/blog/janne-kauppinen/tammerkosken-sillalta-lo...

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi