Tutkimus: Videopelaajat vaaraksi liikenteessä

Rengasfirma Continentalin järjestämän kyselyn mukaan ajopelien pelaajat joutuvat todennäköisemmin poliisin pysäyttämiksi, ajavat päin punaisia ja ottavat enemmän riskejä, kuin pelaamattomat kanssa-autoilijat.

Kyselyyn osallistui kaksituhatta 17-39-vuotiasta henkilöä, joista puolet edusti videopleaajia.

31 prosenttia pelaajista kertoi ajaneensa päin punaisia viimeisen vuoden aikana, kun pelaamattomien kohdalla luku oli 14 prosenttia. 30 prosenttia pelaajista oli joskus tehnyt vahinkoilmoituksen, mutta pelaamattomista vain 15 prosenttia. Pelaajista 44 prosenttia kertoi ottavansa riskejä ohituksissa tai kiihdyttämällä liikaa ja pelaamattomista samaan syyllistyi 21 prosenttia.

– Näyttäisi siltä, että samalla kun pelaajat oppivat hyödyllisiä taitoja ja ovat itsevarmempia, pitäisi heidän tasapainoisesti soveltaa myös riskien arviointia, päätteli Continentalin Tim Bailey.

Galleria: 

Kommentit

Näinhän sen on pakko olla. Videopelit tekevät hurjapäisiksi liikenteessä, eikä suinkaan niin päin että hurjapääautoilijoita kiinnostaa autopelit.

Jos tämä olisi naamakirja, painaisin tykkää ylemmälle kommentille :3

Eikös tämä paremminkin kerro että videopeliharrastajat on rehellisempää sakkia ja ei harrastajat valehtelee enemmän kyselyissä. :o

Kaikki edellämainitut lie jollakin tasolla oikeassa. Myönnän kyllä että joskus autopelit saattaa herättää kaahaajan sisälläni, mutta pyrin välttämään sitä.

Juu olette sitten taas menneet kaahailemaan. Hyi hyi.

Kyllähän se tietenkin niin on, että GT4 session jälkeen kauppareissu tuntuu jotenkin epäilyttävän... öö... ...rauhalliselta.

Onko tämä uutinen nyt jokin merkki joltain ylemmältä taholta, kun juuri eilen tuli kortti saatua :O

Kohta joku ajaa kolarin ja kuolee siinä. Kotoota löytyy sitte xbox ja forza/ps3 ja gt5.. voi voi sitä porua kun autopeli on pakottanu kaahaamaan ja aiheuttanu sen kuoleman... XD

Sinänsä aivan turha uutinen. Aivan varmasti muutkin kun vain pelaajat jäävät poliisin haaviin useasti.. Joku vain keksinyt vetää taas nämä pelaajat tähän mukaan.

Itehän en ole saanut yhtään ylinopeussakkoa. :)

Päivän PGR-ajelujen päätteeksi jatkui "pujottelu" ja ajolinjojen hakeminen maantiellä tuolla ulkona. Myönnetään.

Kyllä minä ainakin ajan aina sen 5-10 km/h ylinopeutta ja kaahaan, minkä kerkiän. En tosin ole koskaan saanut sakkoja ;)

EXCITE TRUCK!

Miten voi kiihdyttää liikaa?

Liittyi varmaankin siihen ohittamiseen tuo liika kiihdyttely...odotellaan sitä uutista että 18-vuotias ajoi 6 vuotiaan hengiltä. GT5sta ja GTAta oli pelaillut juuri ennen !!!
No oli vähän känässä ja poliisin "vanha tuttu" niinkuin sanotaan. Mutta pelannut oli...

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi