Uusia PlayStation 4 -huhuja liikkeellä

Vaikka Sony on ilmoittanut, ettei se aio vielä tänä vuonna keskustella PlayStation 3:n seuraajasta, ei se estä veden lisäämistä huhumyllyyn.

Tällä kertaa Kotaku tarinoi luotettavaksi ilmoittamaansa lähteeseen vedoten, että koodinimellä Orbis tunnettu PlayStation 4 saapuisi vuoden 2013 joulumarkkinoille.

Valitut pelikehittäjät ovat saaneet ensimmäiset kehityslaitteet tämän vuoden alussa ja maaliskuun alussa jaettiin jo päivitettyjä laitteita. Tulevasta konsolista odotetaan löytyvän AMD x64 -keskusprosessori sekä AMD Southern Islands -grafiikkapiiri.

Kotakun lähde kertoo, ettei tuleva konsoli ole yhteensopiva PS3-pelien kanssa ja sisältää lisäksi jonkinlaisen rajoituksen käytetyille peleille. Kun pelilevy laitetaan konsoliin, sidotaan se samalla myös PSN-tiliin. Peli voidaan asentaa konsolille ja merkitä "ladatuksi", joten sen voi jatkossa ladata uudestaan PlayStation Networkista.

Lähteen mukaan on vielä epäselvää, miten käytetty peli käyttäytyy, mutta yksi mahdollisuus on, että pelaaja pääsee kokeilemaan peliä rajoitetusti ja pääsy levyn koko sisältöön pitää hankkia erikseen.

Sonyn virallinen vastaus tietoihin oli tuttu "emme kommentoi huhuja ja spekulaatioita".

Galleria: 

Kommentit

"konsoli ole yhteensopiva PS3-pelien kanssa ja sisältää lisäksi jonkinlaisen rajoituksen käytetyille peleille"

Juu ei kiitos.

"Juu ei kiitos."

Kyseessä on kuitenkin vielä huhu, mutta veikkaampa vallitsevaksi trendiksi ensi kierroksella. Pelit imuroidaan kuten nyt PC:llä Steamistä ja käytetyille ei jää siinä sijaa laisinkaan. Jos meno ei miellytä, jää vaihtoehdot aika vähiin. Harrastuksen lopettaminen, siirtyminen retroon tai Nintendo Wii U.

sonyn tyyliin pelaajille laitetaan vain entistä enemmän rajoitteita ja tehdään siitä itse pelaamisesta mahdollisimman vaikeeta

"Tulevasta konsolista odotetaan löytyvän AMD x64 -keskusprosessori sekä AMD Southern Islands -grafiikkapiiri."

Sony on saanut näemmä tarpeekseen ns eksoottisesta raudasta, joka on kuitenkin ollut kovin kehuttua.

Fyysiset kopiot eivät satavarmasti ole katoamassa mihinkään seuraavien konsolien yhteydessä. Jälleenmyyjillä on edelleen varsinkin konsolien saralla älytön merkitys myynnille ja markkinoinnille. Jonkinlainen EA:n online passin mukaelma kuulostaisi taas ihan mahdolliselta. Ei savua ilman tulta, jotain kapuloita käytettyjen pelien rattaisiin on varmaan odotettavissa.

"konsoli ole yhteensopiva PS3-pelien kanssa ja sisältää lisäksi jonkinlaisen rajoituksen käytetyille peleille"

Ei omaan kulutukseeni vaikuta millään tavalla. Digidigi!

Ei Sony mihinkään digitaaliseen mediaan ole siirtymässä, johan se selviää heidän kommenteistaan asiaan. En jaksa lähdelinkkiä lukea, mutta ainakin V2.fi:ssä luki, että pelit on sidottuja PSN-tunnukseen. (Toivotaan vaan, että samalla konsolilla voi pelata sitten omilla PSN-käyttäjillä eri perheenjäsenet tai konsoli jää kauppaan.)

Itse olisin valmis siirtymään kokonaan digitaaliseen jakeluun. Itselläni ei ole mitään keräämis-halua ja ainut asia mkä tällä hetkellä on ladattavissa peleissä on vikaa on niiden hinta. Jos seuraavalla sukupolvella ladattvan pelin saisi samaan hintaan kuin kaupasta niin varmana ostan ladattavana. Ladattavat pelit ovat myös tekijöille parempi vaihtoehto niin saataisiin käytettyjen pelien myyntiiä rajoitettua.

Jos et harrasta veronkiertoa saat nykyiset ps vitan pelit storesta diginä noin 5 euroa halvemmalla kuin kaupasta - julkaisuajankohtana ainakin). Fyysisen median hintahan tippu ajanmyötä - hyllyt jää muuten täyteen jätettä ja siitä eroon pääseminen maksaa (eikä muuten ihan vähän nykyaikana).

Retail pelien aktivointi PSN-tiliin on kyllä viimeinen niitti arkkuun, jos Microsoft ja Sony lähtee tätä hanketta toteuttamaan niin seuraavan sukupolven konsolina saa minun käytössä toimia Nintendo Wii u ja/tai PC.

No eipä nuo pelin hinnat päätä huimaa tälläkään hetkellä, jos suht uusia pelejä saa noin 30 eurolla isommistakin marketeista. Jos ei ihan julkaisussa osta - varsinkinaan konsolia :) - niin säästää pitkän pennin.

Myös Michael Pachter dumaa ajatuksen: http://www.gamesindustry.biz/articles/2012-03-28-gamestop-could-refuse-t...

"It isn't really in Sony's or Microsoft's best interests to block used games. It would benefit Activision and EA slightly, and would hurt GameStop a great deal. If Sony unilaterally did this, I could see GameStop refusing to carry their console, and sales of the PS4 would therefore suffer," he said.

Pachter stressed that "if one does it and the others don't, the one who does it will see a loss of market share." He added that none of the big three console manufacturers "are stupid enough to do this unilaterally" and none of them "are evil enough to do it together."

Onko kellään mitään tietoa kuinka tehokas PS4 olisi, jos nuo AMD x64 keskusprosessori ja AMD Southern Islands -grafiikkapiiri olisivat siinä?

"AMD x64 -keskusprosessori sekä AMD Southern Islands -grafiikkapiiri"

Tästä voisi olla tulevaisuudessa hyötyä slimille kun ajattelee, että näistä tehtäisiin APU-prosessori (näyttis ja prosessori toisiinsa integroituja). Saadaan jäähdytys halvemmin toteutettavaksi ja pienemmäksi, ja valmistukustannukset olisi reilusti pienemmät näyttiksen ja prossun osalta. Muistit pitää/kannattaa laittaa jaettavaksi keskusmuistiksi ja näytönohjain muistiksi Xbox 360:n tapaan.

Jori95: AMD prossut on tällä hetkellä varsin tehottomia, että ne häviää jopa Intelin i3 prossuille. Toi Southern Islands on HD 7000 sarjan näyttis, mutta toi tieto ei kerro vielä juuri mitään sen suorituskyvystä.

Toivon todella, että AMD kirisi Inteliä prosessori tehoissa. Onneksi on vielä aikaa, että näkee mitä olisi tulossa (2013 joulu) ja ei sillä niin hirveästi merkitystä, jos noi pelintekijät olisi saaneet alitehoiset prossut. Jäisi hyödyntämättä tulevan konsolin potentiaalia.

En minä sillä että uskoisin huhuihin.

Harmittaisi minua hieman tuo pelien rajoitus systeemi kun pelien lainaaminen kaverille/kaverilta ei enää onnistuisi. En halua että konsoleista tulisi yhtä rajoittavia kuin PC:stä pelejä kohtaan. Moni PC peli tullut jätettyä hankkimatta tämän vuoksi. Enkä edes yritä testi mielessä warettaa.

Mutta toivon että Sony panostaisi enemmän pelien splitscreen ominaisuuksiin kuin mitä nykyisin panostetaan. En kaipaa triljoonaa kolmiota peliin missä se ei hyödy siitä mitenkään muuta kuin rehvasteluun. Ja olisi mukavaa jos peleihin saataisiin kaappaus softaa ilman ylimääräisiä härpäkkeitä. Olisi iso plussa ja sitä voisi sanoa jopa myyntivaltiksi mielestäni.

Jos tota katsotaan realistisesti pelien hinnat todennäköisesti nousee ja nykyajan hyviä tarjouksia ei enää niinkään ole koska käytetyt eivät ole kilpailemassa. Jos joku kuvittelee, että yhtiöt laskevat hintoja jos kuvitellusti tienaavat tämän muutoksen takia enemmin on väärässä. Voittojen maksimointi on ainut motivaatio.

Kyllä suorituskyvyn pitäisi nousta kohtuullisen hyvän nyky-pc:n tasolle.

Jos näin on ettei voisi käytettynä ostaa, eikä mahdollisuutta fyysiseen mediaan, eikä myöskään voi lainata kaverilta. Niin jää ostamatta. Ensinnäkin, täällä missä minä asun ei ole vielä halpaa ja nopeaa nettiä on vain kallista ja hidasta. Tällä hetkellä mokkula riittää kun välillä tulee tavara jopa 1Mt tai nopeampaa speedtestin mukaan. Pleikkarilla esim 2Gb pelin lataus kestää useamman tunnin. Näkee jo sähkölaskussa ja ei voi välttämättä tehdä taustalla mitään muuta.

Sitten voin sanoa fyysiselle medialle hyvästit kun kaikkialla on nettiyhteys vähintään tasainen 1Mt/s ja hintaa yhteydellä sen verran mitä halvimmalla mokkulalla..eli jotain 10€ luokkaa vissiin. Niin ja koska ei voi käsin kosketella tuotetta (tykkään hivellä esineitä) niin hinnan pitäisi olla sen 15-20€ halvempi. Eihän siitä nyt sitten tule materiaali kustannuksia niin paljoa, kun ei tarvitse levyä jolle polttaa tietoa eikä koteloa johon sen pistää, eikä myöskään edes sitä pientä läpyskää jota ohjekirjaksi väitetään. Eiks jeh?

Mutta jos toteutuu nuo huhut, se on sitten kokonaan PC jota päivittelen ja konsolit jää kauppaan. Sekä WAREWARE prkl.

"Retail pelien aktivointi PSN-tiliin on kyllä viimeinen niitti arkkuun, jos Microsoft ja Sony lähtee tätä hanketta toteuttamaan niin seuraavan sukupolven konsolina saa minun käytössä toimia Nintendo Wii u ja/tai PC."

Ihan yhtä lailla PC:llä on samaa tilannetta. Yritäppäs esim. Steamiin tai Originiin sidottuja pelejä myydä eteenpäin.

PS4 + GT6 Q4 2013 Wohoooo! Tiesin! Tekisivät nyt vaan konsolin kunnon rautaan, hinnalla ei väliä, minä olen valmis!

Joo hei Uncharted 6 hei!

"Mutta jos toteutuu nuo huhut, se on sitten kokonaan PC jota päivittelen ja konsolit jää kauppaan. Sekä WAREWARE prkl. "

Niin... nehän tosiaan jaellaan fyysisillä medioilla... *huokaus*

Mistään en ole lukenut, että käytetyjä pelejä ei voisi pelata. Jos levyt jatkossa sidotaan PSN:nään siinä muodossa, kuten esim. ostetut psp:t tai itse konsoli, ja ovat tämän ansiosta jatkossa ladattavissa, niin minusta ihan hyvä ominaisuus. Todennäköisesti tarkoittaa myös sitä, että levyä ei tartte pelatessa.

Jos rajoituksia ei olisi, niin käytännössä se tarkoittaisi sitä, että ostetaan KonsoliFINissä yksi pelilevy ja käytetään se kaikkien koneessa, jonka jälkeen kaikki lataavat pelin. Täytyy sanoa, että en osta konsolia jos tuota rajoitusta ei ole.

Ja ajatelkaapas skenaariota vähän pidemmälle. Otetaan yksi netitön pleikka ja yksi rajoitettu pelilevy ja saadaan mitä? Joko jatkossa ei pelata ilman nettiä lainkaan, tai sitten PSN:stä haetaan lähinnä jotain lisää, eikä rajoitteita.

"sonyn tyyliin pelaajille laitetaan vain entistä enemmän rajoitteita ja tehdään siitä itse pelaamisesta mahdollisimman vaikeeta"

Missasit varmaan samantyylisen huhun jokunen viikko takaperin, jossa kerrottiin että seuraavan sukupolven Xboxissa olisi joku käyttettyjen pelien rajoitus tms. Eli näitä huhuja nyt riittää ja niihin palataan oikeasti sitten joskus. Nyt mennään sarjassa "uskoo ken tahtoo".

Mutta lähes koko ala (siis muut kuin itse pelaajat) on käytettyjä pelejä vastaan. Osin ihan oikeista syistä, mutta toisaalta kyseenalaisin motiivein.