Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Hearthstonen viidestoista laajennus on nimeltään Rise of Shadows. Blizzardin virtuaalisen korttipelin viisivuotista taivalta juhlistava lisäosa julkaistaan 9. huhtikuuta.

Rise of Shadowsin tarina kertoo rosvojoukosta, jonka tavoitteena on vallata taivaalla leijuva Dalaranin kaupunki. Viisihenkisessä ryhmässä on mukana yksi antagonisti kultakin pelin vuodelta.

Samalla pahikset edustavat omia hahmoluokkiaan. Hyökkääjien puolella juonivat priest, rogue, shaman, warlock ja warrior. Dalaranin puolustuksesta vastaavat puolestaan druid, hunter, mage ja paladin. Toistaiseksi on epäselvää, kuinka paljon roolit vaikuttavat varsinaisiin pelimekaniikkoihin.

Lisäosan esittelemä avainsana on twinspell, joka muistuttaa hieman aiempaa echo-avainsanaa. Twinspell-loitsun pelaava korttisankari saa käteensä toisen kappaleen samasta loitsusta. Kopion pelaaminen ei kuitenkaan luo enää uutta kopiota. Toimintaperiaate eroaa echosta myös siten, että kopio ei katoa pelaajan kädestä vuoron lopussa.

Lisäksi laajennus tuo mukanaan scheme-korttityypin. Schemet eli juonet kasvavat vuoro vuorolta voimakkaammiksi, kunhan ne ovat pelaajan kädessä. Esimerkiksi shamanin Hagatha's Scheme -loitsu maksaa viisi manakristallia ja tekee yhden pisteen verran vahinkoa kaikkiin minioneihin. Vahinkomäärä kasvaa kuitenkin joka kierroksella, eikä ylärajaa ole.

Blizzard pyrkii piristämään otteluita myös pahisten apureilla eli lackey-nimisillä tokeneilla. Lackeyt ovat yhden manan hintaisia 1/1-minioneita, jotka eroavat toisistaan battlecryn osalta. Esimerkiksi Goblin Lackey antaa omalle minionille yhden hyökkäyspisteen ja rushin, kun taas Kobold Lackey tekee kaksi pistettä vahinkoa pelaajan valitsemaan kohteeseen.

Osa aiempien lisäosien mekaniikoista tekee paluun syntymäpäivien kunniaksi. Esimerkiksi priestien Forbidden Words -loitsu lainaa ideansa Whispers of the Old Godsin korteilta, joiden teho perustui jäljellä olevien manakristallien määrään.

Tähän mennessä julkistettuun korttivalikoimaan voi tutustua uutisen lopussa olevasta kuvagalleriasta.

Rise of Shadowsin julkaisu aloittaa uuden Hearthstone-vuoden. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kehittäjät poistavat Journey to Un'goron, Knights of the Frozen Thronen ja Kobolds and Catacombsin kortit standard-pelimuodosta. Saman kohtalon kokevat poikkeuksellisesti myös parillisiin ja parittomiin kortteihin perustuvat pakkatyypit, vaikka ne ovat olleet mukana vasta vuoden ajan.

Galleria: 

Kirjaudu kommentoidaksesi