Yhdysvaltalainen kauppaketju Walmart reagoi viime päivien joukkoampumisiin poistamalla myymälöistään kaiken väkivaltapelien mainonnan.

Vice-julkaisun mukaan Walmartin työntekijät ovat saaneet muistion, joka käskee poistamaan kaikki väkivaltaan ja aggressiiviseen käytökseen viittaavat kyltit ja muut mainokset. Komento koskee myös näytillä olevia pelikonsoleita, joissa rullaa demoja vaikkapa taistelu- tai räiskintäpeleistä. Samainen kielto ulottuu myös elokuvien ja metsästysvideoiden puolelle. Aavistuksen tekopyhän tilanteesta tekee kuitenkin se, että Walmart aikoo jatkaa – lukuisista joukkoampumisista huolimatta – itse aseiden myyntiä täysin normaalisti, ilman mitään erityisiä toimenpiteitä.

Videopeliväkivalta on ollut vahvasti tapetilla viime päivinä Donald Trumpin hämmentävien lausuntojen vuoksi. Jopa videopelijärjestö ESA otti presidentin puheisiin kantaa toteamalla perimmäisen syyn olevan jossain aivan toisaalla kuin videopeleissä.

Alla oleva kuva napattu aihetta käsittelevästä Reddit-ketjusta:

Kommentit

Ja se on ihan oikein se! Videopelit ovat ainoa syy, miksi ihmiset ovat niin väkivaltaisia. Näin on ollut nuijasodasta asti!

On kyllä hyvin tekopyhää toimintaa. Kyllähän ne aseetkin herättävät mielikuvia väkivallasta ja aggresiivisesta käytöksestä varsinkin joukkoampumisten ja niistä syntyvän mediamylläkän jälkeen.

 

"Turn off or unplug any video game display consoles that show a demo of violent games, specifically PlayStation and Xbox units."

Huvittaa kun tuon voi käsittää niin että se ei koske Switchiä.

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi