Xbox Microsoftilta Sonylle?

Forbesiin kirjoittava Adam Hartung ennustaa synkkiä pilviä Microsoftin ylle. Hartungin mukaan yhtiössä muun muassa tulee tapahtumaan suuri määrä irtisanomisia seuraavien kolmen vuoden aikana. Myös Microsoftin verkko-osasto kuulemma lakkautetaan resurssien säästämiseksi. Miehen näkemykset yhtiön viihdeosaston kohtalosta ovat lisäksi todella mielenkiintoisia:

"Microsoft ei ansaitse rahaa Xbox/Kinect -viihdeosastollaan, ja samalla tuhlaa valtavia summia verkkopuolella".

"Viihdeosasto lakkautetaan, ja myydään jollekulle kuin Sony tai mahdollisesti Barnes & Noble, tai sitä dramaattisesti supistetaan". Hartung kaavailee.

Miksi näin sitten tulee käymään? Hartung tarjoaa syiksi koventuneen kilpailun, jossa Microsoft ei ole enää pärjännyt, sekä yrityksen pelastaa Windows/Office -puoli.

Täytyy kuitenkin muistaa, että nämä ovat vain yhden miehen ennusteita, sekä toivoa ettei näin pääse käymään. Hartung ei tosin tarjoa kauheasti lohtua:

"Epäonnistuminen on jo väistämätöntä. Game Over".

Galleria: 

Kommentit

Hah...kyllä aina repeilen näille ennustuksille, mutta sentään kerrankin ennustetaan jonkun muun, kuin Nintendon tuhoa!

Aika hurjaa! :O

Tietääks tää tyyppi miten Sonyn PlayStation-osastolla menee?

Lebe80: Taitaa se puoli olla plussan puolella Sony:lla.

En kyllä seuraa MS toimintaa ja tuloja ollenkaan mutta itselle tuntuu tämä ennustus ihan ihmeelliseltä; onko mitään järkevää todistetta tukemaan edes koko väitettä.

Artikkeli oli niin helvetin naurettava että Forbes poisti sen? Tulee vaan "We can't seem to find the page you requested." Kun koittaa mennä tuolta VG247 lähdelinkistä lukemaan sitä..

Lueskelin tuolta muualta että Forbes olisi aikoinaan ennustanut PS2:n olevan täydellinen floppi ja että Sonylle käy huonosti sen kanssa, tietääkö joku pitääkö tämä paikkansa? Koska jos pitää, niin jokainen voinee vetää omat johtopäätöksensä siitä miten Forbesin artikkeleihin konsolivalmistajista kannattaa suhtautua...

Olipas paska ankka. Tosiaan jopa niin paska että Forbes poisti sen.

Traddash: Ei muuten taida olla...

"[Sonyn tappioista] 2,24 miljardia euroa paikallistuu Consumer Products and Services -osastolle, joka kattaa myös kaikki PlayStation-tuotteet."

http://dome.fi/pelit/ajankohtaista/sony-teki-45-miljardin-tappiot-pleikk...

"[Xboxin] Tulos puolestaan sukelsi viime vuoden voitollisesta 159 miljoonasta eurosta 173 miljoonaa euroa tappiolle."
http://dome.fi/pelit/ajankohtaista/xbox-360n-myynti-romahti-tulos-tappiolle

Huom! Tappiot Sony 2,24 miljardia, Xbox 0,17 miljardia..

Lebe80: No mitäs muuta siihen Con prod & Serv sitten kuuluu kuin Playstation brandi?
Kuten sanoin että Playstation ei tuota miinusta vaan ne muut kuten televisiot.

Traddash: ...eli jos mä nyt pasteen tähän jonkun linkin tappiota tuottavasta peliosastosta niin sä sanot, "niin, mutta jokainen myyty konsoli tuottaa voittoa, palveluiden ylläpitämisestä se tappio tulee" ?

Siinä sä olet oikeassa, että kyseinen pulju pitää kyllä sisällään muutakin kuin Ps3:n, mutta tuskin Sony millään voisi pelkkien "voittoa tekevien konsolien" ansiosta ostaa Xbox-brändiä....

edit:
Syön sanani, itse asiassa PlayStation *teki* voittoa 371 miljoonaa dollaria (tämän päiväisellä kurssilla 278 milj. euroa)... silti, se ei tunnu paljolta kun koko laitehaara on -2 miljardia pakkasella... kokonaisesta neljästä miljardista.

Siinä ei paljoa kilpailijan brändiä osteskella.

Lebe80: Alkuperäinen kysymyksesi oli liittyi kuitenkin nimenomaan siihen PlayStation-osastoon. Se on voitollinen. Tiesitkö sinä, miten Sonyn PlayStation osastolla menee?

Nakkilokki: Touché

Lebe80: No mitäs muuta siihen Con prod & Serv sitten kuuluu kuin Playstation brandi?
Kuten sanoin että Playstation ei tuota miinusta vaan ne muut kuten televisiot.

muistakseni luin että nykyään menee huomattavasti vähemmän sonyllä TV puolellakin kaupaksi ja sekin puoli on pahasti pakkasen puolella

Tämä Microsoftin pelipuoli onkin mielenkiintoinen kysymys jo siinä mielessä että Microsoft on suhteellisen tehokkaasti hankkiutunut eroon kaikista 1st party pelintekijöistä. Omia pelinimikkeitäkään ei kovin montaa ole (Halo, Fable, Forza???) jotka omalla tavallaan tukisivat "ekosysteemiä", joten MS on täysin 3rd party tuottajien armoilla. EA:n boikotti alkuperäisen XBoxin kohdalla oli tuhota koko laitteen ja eihän se paljoa myynnyt vaikka omalla omaperäisellä tavallaan oli kulttikonsoli.

XO onkin ollut menestys vailla vertaa. Amerikassa. Kone onnistuttiin brändäämään totaallisen hienosti FPS-pelien kuninkaaksi ja Sony kun myöhästyi vuodella omista juhlistaan, niin Microsoft on juhlinut kotonaan.

Mutta mutta... Microsoft ei ole laitevalmistaja. Microsoft on sielultaan softa-yhtiö. Ja nyt Microsoft on vapaapudotuksessa PC-markkinoiden järinän ja Windows8:n (joka on muuten hieno käyttöjärjestelmä, muttei muodikas) floppaamisen myötä tavallaan ymmärrän tämän skenaarion. Kyllä Microsoft voi luopua pelibisneksistään jos vain hyvä ostaja ilmaantuu paikalle. Samaahan puhutaan Nokiasta ja puhelimista... Ei siinä ole mitään ihmeellistä.

Johan nyt seuraavan sukupolven konsolit ovat samalla arkkitehtuurilla suunniteltuja. On vain yksi superkonsoli (ei, en laske WiiUta tähän) ja se on aivan se ja sama olisiko valmistajana sitten Sony, MS, LG, Phillips jne... Onhan eri merkkisiä DVD ja Blu Ray soittimiakin ja niiden sisällä on sitten tiettyä hajontaa, mutta pohjimmiltaan kaikki pystyvät samaan.

Menipä monimutkaiseksi... Mutta kaikki on mahdollista. Mutta itse epäilen Sonyn muskeleita ostaa MS:n peliosasto. Ei se vain kannata.

frozen9999: No enkös juuri kommentoinut että telkkarit EIVÄT tee voittoa vai miten luit kommenttini. Olen vain sanonut että Playstation TUOTTAA voittoa.

Lebe80: No en ole väittänytkään että Sony olisi hyvissä asemissa ostamaan Xboxin. Mistä tällaisen ajatuksen sait päähäsi?

Traddash: en väittänytkään, että olisit väittänyt! Mistä tämmöisen ajatuksen sait päähäsi!

Puhuin tuosta artikkelista, ettei Sonylla paljoa voi olla mahdollisuuksia hankkia xbox-brändiä, jos firma on noin pahasti pakkasen puolella.

Eli oma kirjoittelu lyhyesti (TL;DR):

- Artikkelissa sanotaan että Sony voisi hankkia Xboxin

- Vastaan: Tietääkö tuo tyyppi, miten PlayStation-osastolla menee: (Sonyn taloustilanne on viime vuonna tehnyt ennätystappiot)

- Aloin tutkimaan ja totesin, että PS-osasto tekikin itseasiassa voittoa, muun firman tehdessä tappiota. PlayStation-osasto ei voi silti ostaa brändiä.

- End of story

Baron: itse olen vahvasti sitä mieltä, että seuraava Xbox saattaa hyvinkin olla ihan "vain" Win8-laite, tietyillä spekseillä (esim. minimivaatimukset määritelty). Uskon lisäksi, että Livestä hankitut digipelit siirtyvät automaattisesti uudelle xboxille, kuten "Steam-kirjastosta" ikään.

Microsoft on softatalo, ja se näkyy hyvin esim. Xboxin toiminnassa. Päivitykset rullaavat hienosti, pelit latautuvat ja asentuvat hyvin. Aluksi rauta hajoili yms.

Sonyllä taas asia on toisin. Rauta kestää vuodesta toiseen, mutta kauppapaikat vuotavat ja hidastelevat, pelien päivittely on tuskaa ja kokonaisuus tuntuu palapeleistä ja laastareilla paikatusta kokonaisuuden sekasikiöstä.

Nokia ja älypuhelimet vertaus on täysin aivoton. Yhtiöt ovat aivan eri tilanteessa.

MS on jo pitkään yrittänyt rakentaa vahvaa ekosysteemiä Windows 8:n ympärille ja seuraava Boksi on tässä hyvin oleellisessa osassa. Boksin avulla ekosysteemi saadaan jokaiseen olohuoneeseen olisi täysin järjetön suunnanmuutos tässävaiheessa lähteä ajamaan pelibisnestä alas. WCS:säkin minun on mahdotonta uskoa että tämä tapahtuisi kolmen vuoden aikajänteellä.

Itse uutisesta, en oikein pidä tästä Konsolifiniinkin rantautuneesta klikkausten kalastelu tyyppisestä uutisten otsikoinnista. Voitaisiin jättää se iltapäivälehdille ja Pelaajalle.

Toisaalta kyllä MS ja Sony voisivat ihan hyvin valmistaa yhteisen konsolin. Kahdessa eri alustassa ei ole mitään järkeä samalla raudalla ja kutakuinkin samoilla peleillä. Nykyisessäkin generaatiossa hyvin pitkälti makuasia, kumpaan konsoliin päätyy. Wii U voisi olla tässä sitten se toinen vaihtoehto omalaatuisella tarjonnallaan.

xevious: Yhteisestä konsolistahan huhuiltiin joku pari-kolme vuotta sitten. Asialla taidettiin leikitellä myös Kotakussa, jossa myös nousi yllättäen erittäin ymmärrettäviä asioita esille, miksi yksi yhteinen konsoli olisi myös järkevä kaikkien kannalta (MS on softa-, Sony rautavalmistaja. Mainitsemasi 3rdparty pelit, palvelut yms. yms.).

edit:
Jos aihetta vielä jatkaisi, niin huhujen perusteella vuotaneiden molempien konsolispeksithän ovat melko lähellä toisiaan. Mitä siis, jos kehityskoneet olisivatkin "sama" konsoli, mutta brändätty pelitaloille vain erillisinä laitteina salaisuuden turvaamiseksi... ;)

Toisaalta itse näkisin ettei terveestä kilpailutilanteesta ole ikinä ollut kenellekkään haittaakaan.

Niin.... VHS/Beta ja HD-DVD/Blu-ray... Ei mitään haittaa kenellekään. Eijei...

Ihan oikeasti. Jos isot valmistajat ovat liikkeellä näin samankaltaisilla rautaratkaisuilla kuin mitä nyt Sony js MS ovat ennakkohuhuissa antaneet kolmannen käden kautta ymmärtää, niin kyllä se on 3rd party joka kiittää kun pystyvät tulemaan toimeen yhdellä kehitysyksiköllä.

Laitteet voivat sitten profiloitua erikseen MS:n ekosysteemin ja PSN:n osalta. Ja toki tietenkin 1st party pelien osalta. Onko siinäkään sitten enää mitään järkeä, niin ota siitä sitten selvää. Voisivat vielä minun puolesta lisenssoida seuraavaksi kymmeneksi vuodeksi yhteisen alustansa valmistamisen Samsungille, LG:lle & muille valmistajille, jotka voisivat hyödyntää alustaa omien innovaatioiden esille tuomiseen maksaen rojalteja näille kahdelle alustan kehittäjälle. Tämä toisi kehitystyä ja kilpailua pelialalle.

"Toisaalta kyllä MS ja Sony voisivat ihan hyvin valmistaa yhteisen konsolin. Kahdessa eri alustassa ei ole mitään järkeä"

Huh mitä tekstiä. Ollaan siis valmiit luopumaan kilpailusta ja antamaan Microsoftille monopolin avaimet myös konsoleissa? Käsittämätöntä puhetta, kun kuitenkin tiedämme vallan hyvin mihin tälläinen tilanne ajan kanssa johtaisi (kehityksen hidastuminen, hintojen nouseminen, tarjonnan kapeneminen).

Päinvastoin lisää saisi tulla varteenotettavia vaihtoehtoja. Valven Steambox on jo sellainen. Enemmän kilpailua, laajempaa tarjontaa ja tätä kaikkea moneen eri hintaluokkaan!

Uutisen juttu löytyy taas Forbesilta: http://www.forbes.com/sites/adamhartung/2013/01/20/sell-microsoft-now-ga...

^Kannattaa lukea se kommenttiosio!

No kyllä mulle kelpaisi uudet haastajat konsolimarkkinoilla, kunhan osaisivat sitten myös tarjota jotain uniikkia sisältöä, eikä niin, että 95% samaa kamaa eri paketissa. Ei tuollaisessa ole mielestäni mitään järkeä... Olisi kyllä mahtavaa, jos Sega ja SNK lähtisivät haastamaan uusilla konsoleilla!

Täällähän käydään konsolisotaa niinkuin olisi vuosi 2007!

Lisää tämmösiä otsikoita. Oikein vanhan pierun mieltä lämmittää kun näkee lieskan uutisen perässä.

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi