Xboxin HD DVD -asemien valmistus lopetettu

Microsoft on lopettanut Xbox 360:n HD DVD -asemien valmistuksen. Lisävarusteen tuki- ja takuupalvelut säilyvät kuitenkin voimassa. Yhtiö tiedotti asiasta viikonloppuna peliblogissaan.

Microsoftin päätös on seurausta Toshiban viikko sitten tekemästä ilmoituksesta vetäytyä HD DVD -markkinoilta. Toshiba oli Microsoftin, Intelin ja Necin tukeman formaatin suurin taustavaikuttaja.

Vuoden alussa HD DVD menetti tärkeitä yhteistyökumppaneitaan niin elokuvastudio- kuin jälleenmyyntisektorilla Sonyn PlayStation 3:n vauhdittamalle Blu-ray-formaatille.

Toshiban arvion mukaan Xbox 360:lle myytiin vain noin 300 000 HD DVD -asemaa.

Uutistoimisto AP kertoo Microsoftin arvioivan mahdollisuuksiaan kääntää omia HD DVD -teknologioitaan muille alustoille. Elokuvissa on käytetty esimerkiksi ohjelmistojätin HDi-vuorovaikutusteknologiaa ja VC-1-pakkausta.

Galleria: 

Kommentit

Tämä tuskin tuli kenellekään kovin suurena yllätyksenä. Kai sieltä kohta julkistetaan se Blu-Ray asema.

Melko nopeasti porukka vetääntyy. Se on hyvä kehitykselle että tunnustetaan tappio ja siirrytään eteenpäin panostaen siihen tekniikkaan mikä vakiintui, eikä jäädä roikkumaan vanhaan tai pönkittämään väkisin hävinnyttä tekniikkaa kehityksen hidastamiseksi.

Ei Microsoftilta mitään BR-asemaa tule... Heillähän on toimiva Videopalvelu, Amerikassa...

M$ kyllä jossain taisi sanoa että "Blu-Ray aina mahdollisuus" ja jossain vaiheessa luin että se julkaistaankin. Mutta, jos tosiaan Baron luulet että nettilataus/videopalvelu tulee koskaan ohittamaan Blu-Rayta, olet erittäin väärässä. "Videovuokraamosta" ei muistaakseni tule HD-tasoista elokuvaa, koska sen streamaaminen X0lle kestää aika *köhköh* kauan

eihän sitä videota streamatakkaan sieltä mikkisoftan vuokraus palvelusta vaan imutetaan ihan sinne lootan kovolle.

imutuksen jälkeen taisi olla viikko aikaa alkaa katsomaan sitä.

Juuri noin kuten pelle sanoi. Mutta tottahan se on, ei vuokraamo ikinä tule Blu-rayn tasolle yltämään monessakaan asiassa.

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi