Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

: Luukku 22: Kohtelias varoitus myös tälle vuodelle – ethän nuoleskele joululahjaksi saatuja Switch-pelikasetteja

Joulu on tiettyjen jokavuotisten traditioiden aikaa. Syödään tuttuja jouluruokia, vieraillaan sukulaisten luona ja kuunnellaan joulurauhan julistusta. Eikä unohtaa tietenkään sovi KonsoliFINin artikkelia, joka muistuttaa jälleen (jo toista vuotta...) jättämään Switch-pelikasettien maistelun sikseen.

Ja tosiaan, eipä niitä kasetteja kannata maistella. Kuten viime vuonna kerroimme, lisätään Switch-kasetteihin denatoniumbentsoaattia, joka on kitkerin tunnetuista kemikaaliyhdistelmistä. Kyseistä pukelia käytetään muun muassa pakkasnesteissä, rotanmyrkyissä sekä aineissa, joilla pyritään estää kynsien pureskelu.

Syynä kasettien maustamiselle lienee loogisesti se, ettei niitä vahingossakaan pistettäisi suuhun. Kasetit ovat pieniä, joten ne voivat eksyä vaikka taaperoiden ulottuville.

Viime vuonna testasimme, että Snipperclips Plus: Cut it out, together! maistui suorastaan offensiivisen pahalta, suoranaiselta makujen painajaiselta. Mutta entäpä hieman uudempi, tänä vuonna julkaistu nimike?

Kai sitä pitää taas kokeilla...

Testiin valikoitui tällä kertaa Sushi Striker: The Way of Sushido. Arvostelumme (klik) mukaan kyseessä on varsin maistuva peli, mutta ei siinä mielessä, mitä tämä testi edellyttää. Tuskin tätä tarvitsee sen pidempään viivytellä, kokeillaan miltä kasetit maistuvat tätä nykyä.

Ensimmäinen ajatus kasettia maistettaessa on, että eihän tämä nyt niin paha ole. Ei oikeastaan minkään valtakunnan makuelämystä. Mutta sitten. Kamala kitkeränkarvas makujen valtakunta valtaa kielen kuin yllättäen.

Jos aistimusta pitäisi kuvailla joillakin sanoilla, voisi savupiipun sisäpinnan olettaa antavan saman kokemuksen. Musta, nokinen, kitkerä ja karvas. Yhdistelmä kaikkea tätä ja ehkä vielä hitunen jonkin sortin myrkkyä. Jos denatoniumbentsoaattia vahingossa sekoittuisi vaikkapa ruokaan, olisi se pitkälti syömäkelvotonta. Kasetin maku ei tunnu heti, mutta kun se pääsee valloilleen, sen kyllä tuntee. Ja mikä parasta, siis pahinta, elämys jää tanssimaan makuhermojen päälle reilusti yli minuutiksi.

Arvosanaksi tälle voisi antaa 1/5. Ja se yksi tähti ihan vain erilaisen kokemuksen takia. Älkää tehkö samaa perässä.

Hyi.

Kirjaudu kommentoidaksesi