Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Videopelejä varten on sävelletty tuhottoman paljon musiikkia. Julistin huhtikuussa sen kaikkein kauneimman kappaleen olevan Final Fantasy VI:ssä kuultu Terra's Theme. Ja ihan syystäkin. Upea sävelmä! Lukijat, siis te, olitte kuitenkin eri mieltä. Ainakin osa teistä.

Muun muassa tekstimme Facebook-kommentteihin tuli kommentteja, joiden mukaan kappale x tai sävelmä y on Terran tunnaria parempi. Mielenkiintoista! Katsotaan näin joulukalenterin merkeissä mitä musiikkia iskitte vastapalloon.

Ne kauniit ja uljaat

Useammankin lukijan mielestä kaunein videopelisävelmä päällä maan on The Elder Scrolls III: Morrowindin tunnussävelmä. Ei huono ehdotus lainkaan! Niin ikään klassisempaan musiikkiin viittaavina ehdotettiin Icewind Dale -seikkailun Easthaven in Peacea sekä Skyrimista monille tuttua tunnaria.

Ne kaikenkattavat ja orkesterilliset

Yksi kommenteista ehdotti kauneimmaksi sävelmäksi yksinkertaisesti seuraavaa: MGS2. Toisin sanoen Metal Gear Solid 2: Sons of Libertyn koko soundtrack? Mikäpä siinä. Alta voit kuunnella pelin koko musiikkikattauksen yhden Youtube-upotuksen kautta.

Myös orkesterin soittamaa musiikkia konsertista ehdotettiin upeimmaksi ikinä. Ei huono ehdotus lainkaan.

Ne erilaiset

Ja sitten jotain erilaista. Ehdotitte näet kauneimmiksi sävelmiksi myös menevämpiä ralleja. Silent Hill 2:n Theme Of Laura oli niistä selkeästi noir-henkisin ja uskottavin ehdotus, mutta miten Turrican 2:n musiikit sopivat kauneimpien muottiin? Se selviää alemman upotuksen kautta.

Ja sitten.

Mitäpä olisi puhe videopelimusiikista, ilman mainintaa Mega Man 2:n Wily-musiikista. Yksi kommentti näet julisti oheisen kappaleen kauneimmaksi ikinä. Kyseessä on toki legendaarinen ja menevä klassikko, mutta että kaunein?

Kauniita ja hyviä ehdotuksia kaikki. Itse pitäytynen kuitenkin jääräpäisesti alkuperäisessä väitteessäni. Final Fantasy VI:n Terra's Theme on se kaikkein kaunein.

Mikäli haluaa kaiken tämän ihanuuden ja upeuden vastapainona kuunnella jotain aivan muuta, kannattaa muistaa artikkelimme Kuppaisimmat videopelisävelmät — näitä huonompia musisointeja saa hakea. Omalla vastuulla.

---

Lue joulukalenterimme muut luukut tästä linkistä klikkaamalla.

Kommentit

Juuri nyt kuuntelussa on Death Strandingin OST. Tässä eräs pelistä jo mieleen jääneistä kappaleista: https://youtu.be/bv2yNre7saU

Kattelin Spotifyn vuosi paketissa katsauksen, niin vuosikymmenen kuunnelluin musiikkigenre on video game music. Vuosikymmenen kuunnelluin artisti oli Chris Huelsbeck, joka soittaa mm. Turrican musiikkia.

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi


<< Edellinen: Luukku 13: Koko vuosikymmen yhtä simulaattoria – pelillistetty on muun muassa tietokoneen kasaaminen, farmaus, pummin elämä sekä... itsensä ronklaaminen
>> Seuraava: Luukku 15: Kun pelaaminen menee liian vakavaksi