Nintendon Wii U -konsolia ei voi millään mittapuulla pitää hittinä, vaikka laitteelle hyviä pelejä julkaistiinkin. Switch-konsoli on sen sijaan saanut suuren yleisön ja suosion.

Näin onkin perin loogista, että Nintendo kääntää Wii U:lta tuttuja pelejä Switchille, isomman yleisön nautittavaksi. Tarjolle on tuotu muun muassa Bayonetta 2, Hyrule Warriors, Captain Toad: Treasure Tracker, Donkey Kong Country: Tropical Freeze sekä juuri julkaistu New Super Mario Bros. U Deluxe.

Mutta vielä olisi muutama nimike, joiden toivoisi saavan ansaitsemansa suosion ja huomion. Ohessa listaus toiveista.

6. NES Remix 1 & 2

NES Remix -peleissä eteen annetaan nippu nopeita haasteita, jotka muokkaavat 8-bittiseltä Nintendolta tuttuja pelejä tavalla tahi toisella. Kohtauksia on napattu yli 25 eri nimikkeestä, minkä lisäksi kakkososassa päästiin juoksemaan alkuperäisen Super Mario Bros. -tasoloikan kentät lopusta alkuun. Nopeat pyrähdykset kasvavine haasteineen sopisivat mobiilille Switchille kuin nenä päähän.


5. Super Mario 3D World

"Super Mario 3D Worldin suurin innovaatio piilee moninpelissä, jota ei aiemmin ole kolmiulotteisissa Marioissa päästy kokemaan", kertoo arviomme vuodelta 2013. Kyllähän se näin on, sillä maksimissaan neljän pelaajan kesken tasoloikkaaminen on varsin hauskaa. Parhaimmillaan jopa hieman kaoottista. Asiaa ei suinkaan pahenna mainio kenttäsuunnittelu, joka tarjoaa kokijalleen monia kohokohtia. Tämä nimike kaipaisi suurempaa yleisöä.

Lue Super Mario 3D Worldin arvostelu klikkaamalla tästä.

4. The Wonderful 101

Platinum Gamesin kehittelemä The Wonderful 101 on mainittu useammilla Wii U -helmien listoilla, mutta kovin moni ei tuotosta ole tullut pelanneeksi. Arvostelumme mukaan tämä "vinkeän iloinen tekele viihdyttää muutamien ohjattavuusongelmienkin kera lyhyissä erissä yllättävän pitkään. Kyseessä kun on hauska, pirteä ja hyvällä tavalla japanilaisen mielikuvituksellinen seikkailu."

Lue Wonderful 101:n arvostelu klikkaamalla tästä.

3. Pikmin 3

Pikmin-sarjan kolmas osa oli työn alla pitkään, mutta odotus kannatti. Osa pelaajista pitänee pienten kasviotusten toista seikkailua sarjan parhaana osana, mutta kolmonen on silti mitä hurmaavin teos. Arviomme mukaan kokonaisuus on "Nintendolle tyypilliseen tapaan hiottu ja täynnä tekemisen riemua." Ja olisihan tuo moninpeli hauska kokea jälleen.

Lue Pikmin 3:n arvostelu klikkaamalla tästä.

2. Tokyo Mirage Sessions #FE

Tokyo Mirage Sessions #FE on hieman kahtiajakoinen tapaus. Fire Emblem- ja Shin Megami Tensei -pelisarjat yhteen naittava tuotos on japanilainen roolipeli täynnä poppia, taistelua ja magiaa. Se ei ole välttämättä kaikkien makuun, mutta sen positiiviset puolet loistavat kirkkaina. Arviomme mukaan "tämän peligenren keskeinen asia, eli taistelumekaniikka, on timanttinen". Niinhän se on. Vielä jos saisimme uusioversion ilman typerää sensurointia, kiitos.

Lue Tokyo Mirage Sessions #FE:n arvostelu klikkaamalla tästä.


1. Super Mario Maker

Super Mario Maker on täydellinen esimerkki siitä, miten Wii U:n kosketusnäyttöä voi parhaimmillaan käyttää. Tuotoksessa on mahdollista luoda omia Super Mario -kenttiä ja jakaa niitä muiden pelaajien koettavaksi. Tällä helmellä on edelleen aktiivinen yhteisö, joka tuottaa omia tasoloikkakenttiään ja järjestää turnauksia, mikä kertoo paljon nimikkeen vetovoimasta. Jos uutta osaa tahi porttausta tahi jotain Mario Maker -johdannaista ei Switchillä nähdä, on se suuri ja huutava vääryys.

Lue Super Mario Makerin arvostelu klikkaamalla tästä.

Kunniamaininnat:

Wii Fit U - On suorastaan kummallista, että Wii Fit -konseptia ei ole otettu hyötykäyttöön viime vuosina. Liikunnallinen ja painonpudotukseen kannustava kokonaisuus tuskin on ajatukseltaan vanhentunut. Lue Wii Fit U:n arvostelu klikkaamalla tästä.

Xenoblade Chronicles X - Roolipeli täynnä lukemattomia taisteluita, valtava tutkittava maailma ja kosolti grindattavaa. Kaikki tämä, mutta vaikka bussissa istuen? Kyllä kiitos. Lue Xenoblade Chronicles X:n arvostelu klikkaamalla tästä.

The Legend of Zelda: Twilight Princess HD sekä The Legend of Zelda: Wind Waker HD - HD-laatuisia Zeldoja männävuosilta. Onko jotain tekosyytä, miksi näitä ei Switchille haluttaisi?

- - -

Oletko jostain listan kohdasta eri mieltä? Kerro meille kommenteissa.

Kirjaudu kommentoidaksesi