Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Hip hop -musiikkiin on lainattu vuosien saatossa melodioita, ääniä ja erilaisia koukkuja muista sävellyksistä. Näitä – alan termein – sampleja on kaavittu myös videopelien musaraidoilta.

Tälläkään kertaa mukana ei ole naapurustostasi tuttua Lil Pieni Snadi Masa MC:tä, vaan hieman enemmän nimeä keränneitä tekijöitä. Muistathan myös sarjan aiemmat osat, joissa on kuultu muun muassa Eminemiä Soul Calibur -melodian päällä sekä kotimaisen Max Paynen muokkaamista rap-muottiin.

1. French Montana - Sanctuary x Kingdom Hearts II

French Montana, kuka on antanut ymmärtää lyriikoiden olevan enintään kakkossijalla musiikissaan, tuijottaa rahoja. Tämän voimme oppia kuuntelemalla miehen Sanctuary-kappaletta, jonka melodia on lainassa Kingdom Hearts II -pelistä. Myös alkuperäissävellyksen nimi sattuu olemaan Sanctuary, kuinka ollakaan. Mikäli Frenchin laulanta ei ole omaan korvaan juuri sitä mitä päiväänsä halusi, niin saman melodian käyttöä kuullaan myös artikkelisarjamme edellisessä osassa. Kenties jopa taidokkaammin?

2. Dom Kennedy - Locals Only x Chrono Trigger

Tuntuu siltä, että Chrono Trigger on esillä todella usein, kun puhutaan hip hopiin lainatuista pelisävellyksistä. Tässäkin artikkelisarjassa Chronon ja kumppanien peli on nyt esillä jo neljättä kertaa. Mikäpä siinä, sillä kyseinen roolipeli on suorastaan täynnä lumoavaa musiikkia. Tällä kertaa laina-asialla on Dom Kennedy, kenen Locals Only -kappale pyöräyttää Secret of the Forest -kappaleen melodian omaan käyttöönsä.

3. Curren$y - Vintage Vineyard x L.A. Noire

Yksi L.A. Noiren mielenpainuvimmista kappaleista lienee sen alkuvalikossa kuultava sävellys, joka jo itsessään luo pelille männävuosiin viittaavan synkähkön tunnelman. Rockstarin peli on ollut listalla aiemminkin, sillä myös Joey Bada$$ sylki lyriikkaansa kyseisen tunnarin päällä. Tällä kertaa asialla on Curren$y, tuttu nimi tämän juttusarjan lukijoille.

3. Lil Yachty - Run / Running x Super Mario 64

Parasta tämän artikkelisarjan kokoamisessa on mainio tekosyy kuunnella hyvää musiikkia. Esimerkkinä vaikka oheinen Dom Kennedyn viisu. Kamalinta puolestaan on kuulla tämän Lil Yachtyn kappaleen tyylisiä tuotoksia. Run / Running -kappale lainaa alkupuolen melodiansa suoraan Super Mario 64:n valikkomusiikista. Sen päällä kuullaan paljon autotunea. Ei lisättävää.

4. Logic - Welcome to Forever feat. Jon Bellion x Persona 4 Golden

Äskettäin Everybody-albuminsa julkaissut Logic on mukana listallamme jo toistamiseen. Tällä kerralla kuuntelemaan päästään Welcome to Forever -tuotosta, jonka syövereihin on ammennettu Persona 4 Golden -pelissä kuultua Never More -kappaletta. Vuonna 2013 julkaistu biisi käsittelee muun muassa räppärin kasvanutta suosiota, hänen idolinsa tapaamista ja henkilökohtaisia ajatuksia. Varsin osuvalta kuulostava sample tälle aihevalinnalle.

5. Wiz Khalifa - Ms Rightfernow x Sonic the Hedgehog

Jos ette pidä autotunelaulannasta, niin sormet korviin. Tai toki voi olla myös soittamatta oheista kappaletta. Piti autotunesta tai ei, niin Wiz Khalifan Ms Rightfernow on täynnä laulantaa sekä Sonicin Green Hill Zonen -tunnaria.

----

Mitä mieltä olet oheisista kappaleista, näytätkö niille peukkua vai kenties jotain muuta sormea? Kerro asiasta meille kommenteissa.

Kirjaudu kommentoidaksesi