Hip hop -musiikista on hauska tunnistaa sampleja eli äänipätkiä, melodioita ja koukkuja muista sävellyksistä. Paljon lainataan muun muassa soul-musiikista ja funkista, mutta suhteessa vähemmällä huomiolle ovat jääneet videopelit. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, etteikö tarjontaa tälläkin saralla ole, joten esittelemme jälleen viisi pelisävellyksistä lainaavaa kappaletta.

Tälläkään kertaa mukana ei ole pienempiä naapurustostasi tuttuja MC Kahvakuulalaakeri -artisteja. Muistathan myös juttusarjamme ensimmäisen osan, jossa kuultiin sovitettuna muun muassa Final Fantasy VII:a sekä Goldeneye 007:a.

1. Statik Selektah feat. Big Shug - Puch-Out x Punch-Out!!

Kappaleen nimi kertoo kaiken. Tuottajamies Statik Selektahin Spell My Name Right: The Album -levyllä kuultiin Punch Out!! -kappale, joka lainaa Punch-Out!! -pelisarjan tunnusmelodiaa. Riimeistä vastaa Big Shug.

2. Wiz Khalifa - Never Been x Chrono Trigger

Alun alkaen Super Nintendolla koetussa Chrono Trigger -roolipelissä päästiin kuulemaan huomattavan paljon hyvää musiikkia. Yksi paremmista on Schala's Theme, oheisessa Wiz Khalifan Never Been -kappaleessa käsittelyyn otettu helmi. Viisun on tuottanut tuntemattomampi Sledgren, kuka lienee oletettavasti videopelien ystävä?

3. Joey Bada$$ feat. Chuck Strangers - Fromdatomb$ x L.A. Noire

Chuck Strangersin tuottama Fromdatomb$-kappale on varsin nerokas, eritoten siihen valitun samplen ansiosta. Miehen kehittelemä instrumentaali näet lainaa musiikkia L.A. Noire -pelin päävalikosta. Lopputulos, jossa Strangers on myös itse äänessä, on kuunneltavissa oheisen video lisäksi Joey Bada$$in 1999-mixtapella.

4. Eminem, J-Black & Masta Ace - Hellbound x Soul Calibur

Vuonna 2000 Yosumi Records julkaisi Game Over -kokoelmalevyn. Yksi helmistä oli Eminemin, Masta Acen ja J-Blackin yhteistyö Hellbound, joka lainasi Soul Calibur -pelin Sacrifice-sävellystä. Onkohan kyseessä peräti ainoa kerta, kun itse Slim Shady on kuultu riimittelevän videopeleistä lainattujen sulosointujen päällä?

5. Percee P feat. Diamond D - 2 Brothers from the Gutter x Contra

Madlibin tuottama instrumentaali tuntuu tämän artikkelin heppoisimmin kasatulta. Muutamien sekuntien looppi Contran tunnusmusiikkia riitti kelpo taustaksi Percee P:lle ja Diamond D:lle. Jos Contra-nimi kuulostaa väärälle, tunnetaan NES-peli Euroopassa Probotectorina.

Ovatko tuttujen sävelmien lainaaminen ollut näissä tapauksissa pyhäinhäväistys vai enemmänkin jalostusta paremmaksi? Kerro meille kommenteissa.

Kirjaudu kommentoidaksesi