Hip hop -musiikkiin on lainattu vuosien saatossa melodioita, ääniä ja muita koukkuja muista sävellyksistä. Näitä sampleja on kaavittu myös videopeleistä. Ja miksipä ei, sillä hyvä musiikki on hyvää musiikkia. Esittelemme jälleen viisi kappaletta, joissa on käytetty enemmän tai vähemmän mallikkaasti pelisävellyksiä pohjamateriaalina.

Tälläkään kertaa mukana ei ole naapurustosi ystävällisiä MC Kuorinporkkanaa -artisteja. Muistathan myös juttusarjamme ensimmäisen osan ja sen jatko-osan, jossa kuultiin lainoja muun muassa L.A. Noiresta ja Soul Caliburista.

1. Wiz Khalifa - Never Been (Part 2) feat. Amber Rose & Rick Ross x Chrono Trigger

Juttusarjamme edellisessä osasessa kuultiin Wiz Khalifan kappale, joka lainasi legandaarisesta Chrono Trigger -roolipelistä. Kuinka ollakaan, myös tällä kertaa kuulemma nuorta Khalifaa Chrono Trigger -samplen kera. Never Been -viisun jatko-osa uusiokäyttää sulosäveliä Secret of the Forest -sävellyksestä. Ja koska kimpassa on aina kivempaa, kuullaan kappaleella myös Amber Rosea sekä Rick Rossia, suosituinta räppäävää vanginvartijaa.

2. Jedi Mind Tricks - The Wolf feat. Ill Bill & Sabac Red x Max Payne

Taipuu se suomalainen sävellyskin amerikkalaiseen hip hop -muottiin. Jedi Mind Tricks nimittäin käyttää The Wolf -kappaleellaan rankasti Max Paynen sävellyksiä sekä dialogia itse pelistä. Lainattua Byzantine Power Game -viisua voit kuunnella tämän linkin kautta. Ovathan kaikki rojaltimaksut saapuneet, Remedy?

3. Ab-Soul - Terrorist Threats feat. Danny Brown & Jhene Aiko x Bastion

Vuonna 2011 julkaistun Bastionin sävellykset keräsivät pelin ilmestyessä kehuja – ja aivan syystä. Tämän on oletettavasti huomannut myös Dave Free, joka on tuottanut oheisen Ab-Soulin kappaleen. Alkuperäistä Bottom Feeders -sävellystä voi kuulostella klikkaamalla tästä.

4. Cocoa Brovaz - Super Brooklyn x Super Mario Bros.

Voiko tämän selkeämpää lainaa pelistä ollakaan? Cocoa Brovazin Super Brooklyn -kappale lainaa rankalla kädellä Nintendon tunnetun putkimiehen tasoloikista aina ääniefekteistä lähtien. Koska Super Mario -melodian uusiokäytölle ei varmasti olisi virallista lupaa herunut, julkaistiin kappale vain epävirallisesti. Jos Cocoa Brovaz ei kuulosta tutulta, niin olet ehkä kuullut kaksikon tuotantoa Smif-N-Wessun -nimellä.

5. J. Cole - Dollar and a Dream III x Kingdom Hearts II

Dollar and a Dream III -kappaleella otetaan siihen lainattu sample todella hyvin haltuun. Tausta kehittyy kappaleen edetessä, eikä se käy liikaa päälle, kuten vaikka listalla edellisenä olevassa tuotoksessa. J. Colen Cole World: The Sideline Story -albumilla kuultava tuotos lainaa Kingdom Hearts II:ssa kuultua Darkness of the Unknown -sävellystä.

------------

Miltä tämä otanta kuulosti, nyökkäiletko hyväksyvästi vai pudisteletko päätäsi epäuskossa? Kerro mielipiteesi meille kommenteissa.

Kirjaudu kommentoidaksesi