: Pelivinkit huhtikuulle 2017

Huhtikuun hullut päivät alkavat! Tällä kertaa vinkkilistalla on jopa kahdeksan latauspalvelupeliä, joten pelattavasta ei ole pulaa. Varsinkin kun kuun aikana ilmestyvät lisäksi esimerkiksi japanilaiseepos Persona 5, hulvaton Mario Kart 8 Deluxe sekä sankaritekoja vaativa Lego City Undercover. Näillä eväillä kohti kevättä.

Pois mukavavuusalueelta on KonsoliFINin artikkelisarja, jossa keskitytään peleihin AAA-nimikkeiden takana.

Huhtikuu 2017

Blackwood Crossing (4.4.)

Indie-studio PaperSevenin surrealistinen seikkailupeli Blackwood Crossing nojaa vahvasti kahteen päähenkilöönsä, sisaruksiin Scarletiin ja Finniin. Mielikuvitus on vain rajana kaksikon tutkiessa ja ratkoessa pulmia pitkän junamatkan aikana. Satumainen tarina avaa pala palalta lasten taustoja sekä matkan perimmäisiä syitä.

Saatavilla: PC, PlayStation 4, Xbox One

Yooka-Laylee (11.4.)

Joukkorahoituksen kautta eri alustoille pomppiva Yooka-Laylee on paluu Nintendo 64 -henkisten tasoloikkien pariin. Lepakon ja kameleontin eeppinen seikkailu pudottaa pelaajan keskelle värikästä, sarjakuvamaista maailmaa ainoana tavoitteenaan pelastaa kirjallisuus sekä maailma siinä sivussa. Banjo-Kazooien henkinen perillinen näyttää pirteältä poikkeukselta synkkien teosten joukossa.

KonsoliFINin ensitunnelmia Yooka-Layleesta voi lukea täältä.

Saatavilla: Nintendo Switch, PC, PlayStation 4, Xbox One

Full Throttle Remastered (18.4.)

Tim Schaferin moottoripyöräkerholaisten brutaaliin maailmaan sijottuva Full Throttle julkaistaan vihdoin uusien grafiikoiden ja paranneltujen äänien kera, perässään Remastered-lisänimi. LucasArtsin rosoinen teos ei ole studion paras taikka muistetuin seikkailupeli, mutta silti parempi kuin useimmat nykyajan tuotokset.

Saatavilla: PC, PlayStation 4

Micro Machines World Series (21.4.)

Jos joku on ysäriä, niin Micro Machines. Pikkuautot levittäytyivät lelubisneksen kautta onnistuneesti myös pelipuolelle, kun pikkuruiset kilpurit kaahasivat eri ympäristöissä – aamupala- ja biljardipöydässä tai muissa arkisissa miljöissä. Nyt paluun tekevä sarja lupaa samaa arcade-henkistä kaahailua niin yksin kuin yhdessä. Toivottavasti nimike ei nojaa vain nostalgian voimaan, vaan tarjoaa aidosti hauskaa kilvoittelua.

Saatavilla: PC, PlayStation 4, Xbox One

Outlast 2 (25.4.)

Ensimmäinen Outlast oli brutaali, piinaava ja ajoittain sairas ensimmäisen persoonan kauhuseikkailu. Syrjäiseen hullujenhuoneeseen sijoittuva toimintapeli jätti pelaajan puolustuskyvyttömäksi keskelle pimeitä käytäviä, apunaan vain videokamera. Jatko-osa jatkaa onnistunutta kaavaa, joten valot pois, äänet kovalle ja reitti lähimmälle vessalle esteettömäksi.

Saatavilla: PC, PlayStation 4, Xbox One

What Remains of Edith Finch (25.4.)

Pitkään hiljaiseloa pitänyt What Remains of Edith Finch ilmestyy kuin yllättäen. Omaperäisestä The Unfinished Swanista tunnettu studio kertoo otteita Finchin suvun historiasta pelaajan tutkiessa perheen kartanoa sekä sen ympäristöä. Ääniraidasta vastaa tv-sarjojen Fargo ja The Night of säveltäjä Jeff Russo, joten se osa-alue on ainakin kunnossa.

Saatavilla: PC, PlayStation 4

Little Nightmares (28.4.)

Siinä missä Unravel tarjosi sympaattista samoilua Ruotsin luonnossa, samankaltainen puzzleseikkalu Little Nightmares heittää pienen Six-tytön keskelle painajaismaista elitistiravintolaa. Pelaajan tehtäväksi jää ohjata keltapukuinen sankari turvaan synkästä ja vaarallisesta paikasta. Hiiviskelyä, tasoloikkaa ja pulmailua yhdistävä nimike voi olla yksi kevään yllättäjistä.

Saatavilla: PC, PlayStation 4, Xbox One

Puyo Puyo Tetris (28.4.)

Hektistä ja hulvatonta menoa tarjoava Tetriksen ja Puoy Puyon yhdistelmä esittelee useita pelimuotoja niin yksin- kuin moninpelaajien iloksi. Eipä tarinamoodiakaan ole unohdettu. Viimevuotisen Japani-julkaisunsa jälkeen teos on ehtinyt sovitella pienoista kulttiklassikon viittaa, joten pitkän odotuksen jälkeen eurooppalaisetkin pääsevät tuhoamaan eri väri- ja muotovariaatioita.

Saatavilla: Nintendo Switch, PlayStation 4

Viime kuun tarjonnasta kannattaa tutustua ainakin PS Plus -valikoiman Disc Jamiin.

Ehdota pelejä listalle kommenttiosiossa. Jakaminen on välittämistä.

Kirjaudu kommentoidaksesi