: Pelivinkit kesä-elokuulle 2018

Konsolien kauppapaikat ovat pursunneet mielenkiintoista pelattavaa kesän aikana, vaikka artikkelisarjamme onkin ollut (ansaitulla) kesätauolla. Varsinkin Nintendo Switch on vetänyt indietekijöitä puoleensa kuin jäätelökioski helteellä. On aika vetää yhteen vinkit kesäkuun alusta elokuun loppuun.

Pois mukavuusalueelta on KonsoliFINin artikkelisarja, jossa keskitytään peleihin AAA-nimikkeiden takana.

Kesä-elokuu 2018

Hollow Knight (12.06.)

Nintendon panostus Switchin tarjontaan on alkanut tuottaa hedelmää, sillä laitteelle ilmestyy joka kuukausi useita hienoja teoksia – joko täysin uusia tai käännöksiä muilta alustoilta. Hollow Knight pudottaa pelaajan keskelle entisaikaista kuningaskuntaa ja sen luolastoja. Metroidvaniamaisen seikkailun pääosassa on hiljainen ritari, joka etenee luotettavan miekkansa kera läpi synkkyyksien.

Saatavilla: Nintendo Switch, PC

The Banner Saga 3 (26.07.)

Upean trilogian päätösosa pistää kylmään pohjolaan sijoittuvan fantasiatarinan pakettiin. Jumalaisen kauniit käsinpiirretyt grafiikat, vuoropohjaista taistelua sekä useita traagisia päätöksiä. Sitä on The Banner Saga. Jos sarja ei ole vielä tuttu, niin kaikki kolme osaa julkaistiin myös yksissä kansissa kokoelman muodossa. Ehdoton suositus.

Saatavilla: PC, PlayStation 4, Xbox One

1979 Revolution: Black Friday (02.08.)

Tositapahtumiin perustuva 1979 Revolution: Black Friday kertoo vuoden 1979 Iranin vallankumouksen tapahtumista. Interaktiivinen draama käsittelee kansannousun hetkiä valokuvaaja Reza Shirazin linssin läpi, kun pelaaja joutuu tekemään vaikeita päätöksiä kaaoksen keskellä. Aiemmin PC:llä ja mobiililaitteilla julkaistu teos on saanut paljon kiitosta tarinankerronnastaan.

Saatavilla: Android, iOS, Nintendo Switch, PC, PlayStation 4, Xbox One

Dead Cells (06.08.)

Metroidvania Dead Cells nousi uutisotsikoihin IGN:n toimittajan plagiointiarviosta johtuen. Onneksi pelin hienous ei jäänyt kohun alle, sillä sivustapäin kuvattu toimintapläjäys on todella onnistunut kokonaisuus taistelua, kuolemista ja onnistumista. Genrelle tuttuun tapaan taitojen ja ominaisuuksien kehittyessä, avautuu myös uusia reittejä sekä varusteita. Arviota ohessa.

Saatavilla: Nintendo Switch, PC, PlayStation 4, Xbox One

Tämän lisäksi helteiden keskelle julkaistiin muun muassa kotimaiset Wreckfest ja Mugsters, viiden tähden seikkailu Unavowed, värikkäät jatko-osat Overcooked 2 ja Guacamelee! 2, taidetyylistään kiitosta saanut The Lion's Song, yllätysjulkaisu Unravel Two, erikoinen Cultist Simulator ja paljon muuta. Syyskuussa taas uudet pelit ja uudet vinkit.

Ehdota pelejä listalle kommenttiosiossa. Jakaminen on välittämistä.

Kirjaudu kommentoidaksesi