: Pelivinkit lokakuulle 2016

Lokakuu aloittaa pelialalla joulua edeltävät kiireet. Jatko-osien värittämät pari kuukautta ovat isoille julkaisijoille vuoden tärkein aikaikkuna ja panostus. Tänäkin vuonna päästään nauttimaan uudesta Battlefieldista, Call of Dutysta sekä kokoelman muodossa vanhoista Assassin's Creedeista. Ja ei kannata unohtaa Sonyn PlayStation VR:ää.

Pois mukavavuusalueelta on KonsoliFINin artikkelisarja, jossa keskitytään peleihin AAA-nimikkeiden takana.

Lokakuu 2016

Paper Mario: Color Splash (7.10.)

Uusi Mario-peli on aina mainitsemisen arvoinen asia. Tällä kertaa Nintendon maskotti hyppää takaisin paperiseen maailmaan Paper Mario: Color Splashin muodossa. Huumorilla väritetty seikkailu eroaa normaaleista Mario-merkillä brändätyistä tasoloikista vuoropohjaisella taistelumekaniikallaan sekä runsailla dialogipuilla. Paperilla seikkailu kuulostaa hyvältä.

Saatavilla: Wii U

PlayStation VR (13.10.)

Lokakuun isoin asia oli todennäköisesti PlayStation VR, joten sen nostaminen esiin artikkelisarjassa on puolipakollista. PSVR on jakanut laajalti mielipiteitä, mutta joka tapauksessa virtuaalitodellisuuden kokeminen kotisohvalta on mullistava asia pelialalle. Tekniikka toimii pääasiallisesti hyvin, joten nyt kaikki on kiinni enää pelitarjonnan laadusta. Ensifiiliksiä laitteesta voi lukea täältä.

Saatavilla: PlayStation 4

SuperHyperCube (13.10.)

PlayStation VR:n tarjonta laitejulkaisun alussa on laaja mutta demomainen. Yksi vähemmälle huomiolle jäänyt pulmapeli on SuperHyperCube. Teoksen taustalla vaikuttaa Fezilla ihastuttanut ja kommenteillaan internetin vihastuttanut Phil Fish. Simppeli idea muistuttaa virtuaalitodellisuuteen muokattua Tetristä.

Saatavilla: PlayStation VR

Farming Simulator 17 (25.10.)

Farming Simulatorista on tullut viime vuosien aikana yllättävä menestyssarja. Rutiininomaisiin taloustöihin keskittyvä nimike istuttaa pelaajan traktorien ja muiden suurkoneiden puikkoihin. Tänä vuonna valikoimassa on suomalaisväriä Valtran muodossa. Maataloustyöt sopivat hyvin kaiken ikäisille, joten Farming Simulator 17 on oiva tapa esimerkiksi tutustuttaa jälkikasvu videopelien ihmeelliseen maailmaan.

Saatavilla: PC, PlayStation 4, Xbox One

Viime kuun tarjonnasta kannattaa tutustua myös Firewatchin ja The Witnessin Xbox One -versioihin sekä retrohenkisen Axiom Vergen Wii U -painokseen.

Ehdota pelejä listalle kommenttiosiossa. Jakaminen on välittämistä.

Kommentit

Miksi lokakuun vinkit kuukauden viimeisenä?

Koska aikaisemmin ei ehtinyt, ja toisaalta luonne ei antanut periksi jättää kuukautta väliin.

Seeelvä homma.

http://store.steampowered.com/app/516750/ jäi muuten uupumaan.

Totta turiset :(

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi