: Pelivinkit syyskuulle 2017

Syyskuu käynnistää perinteisen pelitulvan varsinkin nimekkäiden jatko-osien ja joulumarkkinoille tähdättyjen hittituotteiden muodossa. Väliin mahtuu myös pienempiä julkaisuja, joten variaatiota peli-illoista ei pitäisi puuttua.

Pois mukavuusalueelta on KonsoliFINin artikkelisarja, jossa keskitytään peleihin AAA-nimikkeiden takana.

Syyskuu 2017

NHL 18 (15.8)

Änäri on varma merkki syksyn tulosta. NHL18 jatkaa EA Sportsin lätkäperinteitä PlayStation 4:lla ja Xbox Onella. Tänä vuonna konseptia on viilattu mahdollisuudella pelata maskoteilla, nautiskella CHL:n ottelurumbasta ja ottaa kasuaalisempia 3 vs. 3 -matseja. Ja pelaajarosterit on myös päivitetty vastaamaan tämän vuoden joukkueita. Mukanahan on myös Las Vegasin uusi jengi, Golden Knights. Jääkiekko ei ole ikinä tuntunut näin realistiselta täyden pelin hinnalla!

Saatavilla: PlayStation 4, Xbox One

Metroid: Samus Returns (15.9.)

E3-messuilla paljastettiin vihdoin, että uusi Metroid-nimike on tulossa Nintendo Switchille. Pitkään ja hartaasti odotettu titteli ilmestyy ties milloin, joten sitä ennen on parempi nautiskella esimerkiksi 3DS:lle julkaistavasta Metroid: Samus Returns -seikkailusta. Sivusta päin kuvattu toimintapeli pohjautuu vuonna 1991 Gameboylle ilmestyneen Metroid II: Return of Samus päälle. Alkuperäisteoksen juoni ja rakenne on pidetty samana, mutta kaikki muu on päivitetty tälle vuosikymmenelle.

Saatavilla: Nintendo 3DS

Burly Men at Sea (19.9.)

Aiemmin mobiililaitteille ja PC:lle julkaistu Burly Men at Sea saapuu ilahduttamaan nyt myös PlayStation-kansaa. Värikäs teos kertoo skandinavisiin kansantaruihin pohjautuvan tarinan, jossa kolme merimiestä kohtaa outoja asioita matkoillaan. Pelaaja toimii kertojana vieden matkalaisia haluamaansa suuntaan. Nimike esittelee uniikkeja kontrolleja, hullunkurisia kohtaamisia sekä useita, erkanevia juonihaaroja, joiden ansiosta kampanja on tarkoitus pelata useamman kerran läpi.

Saatavilla: iOS/Android, PC, PlayStation 4, PlayStation Vita

Cuphead (29.9.)

Vaikeat pelit ovat nostaneet suosiota tasaiseen tahtiin. Siihen trendiin iskee myös Microsoftin yksinoikeus Cuphead. Inspiraationsa 1930-lukulaisilta sarjakuvilta ammentava hyppely on brutaalin vaikea alusta asti, eikä pelaajalle anneta liiemmin armoa jättimäisten loppupomojen kanssa. Cuphead on periaatteessa tasohyppelyn vaatteisiin puettu shmup, jota voi tahkoa yksin tai kaverin kanssa samalta sohvalta. Omaperäinen ulkoasu nostaa hymyn huulille, toivottavasti myös itse pelillinen anti kantaa maaliin asti.

Saatavilla: PC, Xbox One

Viime kuun tarjonnasta kannattaa tutustua ainakin Housemarquen Matterfalliin, kyberpunkin syvyyksiin vievään Observeriin ja aiemmin PC:lla ihastuttaneeseen Undertaleen PlayStation 4:llä ja Vitalla.

Ehdota pelejä listalle kommenttiosiossa. Jakaminen on välittämistä.

Kirjaudu kommentoidaksesi