Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

KontrolFreekin ohjainehosteiden tavoite on parantaa pelikokemusta ja varmistaa maksimaalinen mahdollisuus onnistumiseen tiukoissa peliväännöissä. Otimme viime vuonna tuntumaa pariinkin eri tuotteeseen, ja nyt on aika päivittää kokemusta.

KontrolFreek Performance Thumbsticks -lisukeperheen uutuus, Rush, tarjoaa uudelleen muotoiltua tuntumaa niin PlayStation 4:n kuin Xbox Onen ohjaimiin.

Erilaista muotoilua

KontrolFreekien käyttöönotto on yksinkertaisesti helppoa: muoviset lisukkeet kliksautetaan analogitattien päälle ja ne loksahtavat paikallaan jämerästi pienten kiinnikkeiden avulla. Irrotus tapahtuu pienellä vääntöliikkeellä, jolloin kiinnikkeet antavat tarvittavan määrän periksi ja tatinpäälliset irtoavat nätisti. Ehosteita voi siten vaihdella ohjaimesta toiseen sekunneissa.

KontrolFreekillä on nykyisin useita eri peleille brändättyjä malleja, oli sitten tarvetta fiilistellä Fortniten tai Read Dead Redemption 2:n parissa. Oranssit Rush-tatit eroavat muista erilaisen muotoilunsa ansiosta. Kuperaan tattiin on jätetty peukalolle pieni uoma, jolloin reunus ei paina sormeen ja peukut istuvat tatin pintaan luontevasti. Pintamateriaali on hieman nihkeä, mikä estää turhaa lipsumista. Paksuutta koko setillä on puolisen senttiä, joten sormien asentoa joutuu väkisinkin hieman säätämään.

Näppituntumalla

Varsinkin Xbox Onen kohdalla lisäosat antavat hyvän tuntuman, mutta PlayStationilla parin millin korotus tatin normaalikorkeuteen vaatii totuttelemista. Trials Risingin tyyliseen, tarkkuutta vaativan teoksen pariin hyppääminen oli aluksi suorastaan mahdotonta. Tuntuma on tovin totuttelun jälkeen joka tapauksessa hyvä, ja hieman kuluneesta ohjaimesta saa taas paremman pidon ja otteen.

Pelaamiseen erikoistatit lupaavat myös tarkkuutta ja nopeampaa reagointia. Änäri-väännöissä peukalon lipsumisista saattaakin olla haittaa, mutta pääasiassa Rushit piristävät ohjaimen ulkonäköä ja takaavat jämerän tuntuman kuin parantavat suoranaista tarkkuutta. Mestariksi asti pelkillä ehosteilla ei pääse, mutta ajan kanssa kulahtaneille ohjaintateille ne antavat uutta eloa ja estävät hikisormien liukastelun.

KontrolFreekin Performance Thumbsticks -mallistot pyörivät Suomessa 17 euron hinnoissa.

Kirjaudu kommentoidaksesi