Tänään uutisoimamme tiedon mukaan Mark Wahlberg ei enää ole mukana Uncharted-peleihin perustuvassa elokuvassa. Miestä ei siis näin ollen nähdä Nathan Draken roolissa, joten rooli hakee vielä täyttäjäänsä.

Mutta mistä hänet löydetään? Sitä ei moni vielä tiedä, ainakaan julkisesti. Jos itse saisin täyttää Nathahin sekä hänen veljensä Samin roolit, niin toiveissa olisi tietyt kaksi näyttelijää, jotka sopisivat Draken veljespariksi kuin nakutettu.

Nathan suoraan avaruudesta

Oletko katsonut Stargate: Atlantis -sarjaa, soittaako nimi Joe Flanigan kelloja? Kyllä, itse haluaisin istuttaa kenraaliluutnantti John Sheppardina nähdyn Joe Flaniganin Nathan Draken saappaisiin ja pyssyn taakse.

Tämä ajatus ei tule suoraan omasta päästäni, sillä luin miehen itsensä kertoneen haluavansa tähän rooliin. Googlailuistani huolimatta en löytänyt tätä Twitterissä todettua asiaa. Kun kuitenkin luin asiasta, nousivat ihokarvani heti pystyyn, sillä kyseessä olisi mielestäni suorastaan loistokas roolitus. Flaniganin esittämä toiminnan mies Sheppard on käytännössä aivan kuin Nathan Drake, joskin avaruudessa sekä hieman isompien ja scifimpien pyssyjen kanssa. Sankarihahmo myös heitteli ilmoille huvittavia onelinereita Nathanin tapaan.

Huhun taustoja selvitellessäni löysin asialle omistetun Facebook-ryhmän, vetoomuksen change.org-sivustolla sekä "virallisen" kampanjavideon, jonka voi vilkuilla alta. En selkeästi ole yksin tämän ajatuksen kanssa. Videon laatu on mitä on, joten en tiedä tekeekö se tälle kampanjoinnille hallaa vai hyvää, mutta sen perusteella on vähintään myönnettävä hahmojen väliset yhtäläisyydet.

Tässä kohdin joku voisi kyseenalaistaa, että miksi pistää Nathanin rooliin näyttelijä, joka on käytännössä jo saman roolin esittänyt. Kenties juuri sen takia? Lisäksi mies itse on ainakin aikanaan ollut kiinnostunut roolista, mikä on yleensä hyvä merkki. Poikkeuksiakin toki on.

Poliisipäällikkö ja nuolimiehen kaveri Sam

Nathanin Sam-veli ei välttämättä (ensimmäisessä?) filmissä ole mukana, mutta jos olisi, niin tämän roolin täyttämisestä olen vielä Flaniganiakin vakuuttuneempi. Nimittäin! Kun Uncharted 4:n foorumiketjussa oli ensimmäistä kertaa videota Samista, olin vakuuttunut hahmon olevan mallinnettu Paul Blackthornesta. Yhdennäköisyys digitaalisen hahmon ja oikean näyttelijän välillä on mielestäni huomattava. Pystyisin myös uskomaan näiden kahden näyttelijän olevan veljeksiä.

Vaikka nimi Paul Blackthorne ei sanoisi mitään, on hänet saattanut nähdä muun muassa Arrow-sarjassa poliisipamppu Quentin Lancena tai 24:n kolmoskaudella. Onpa miehen ääntä kuultu myös Call of Duty: Infinite Warfaressa. Blackthornen CV:ssä näkyy monenlaista sisältöä ja hän selkeästi osaa näytellä, eikä tuo yhdennäköisyyskään ole pahasta. En näe tälle roolitukselle kuin vain ja ainoastaan puoltavia asioita.

Blackthornen ja Samin naittamiselle ei yhtä vahvaa vaatimusta verkossa tunnu olevan kuin Joelin ja Nathanin, mutta yhdennäköisyyttä puoltavat useammat kommentit ympäri eri sivustoja.

Ja ne muut

Sullyn, Elenan ja muiden hahmojen rooleista en ole suuria visioita saanut, enkä niitä tähän hätään rupea tyhjästä kampeamaan. Draken ja Samin näyttelijöistä olen sen sijaan kovin vakuuttunut, joten ne saanevat luvan riittää.

Ps. Olen vielä matkalla kohti Uncharted 4:n loppuratkaisua Madagaskarin vehreydessä, joten en tiedä tapahtuuko tuossa matkassa jotain, mikä vaikuttaisi edellä mainittuihin asioihin tavalla tai toisella. Mikäli jotain tuon matkan varrella tapahtuu, niin älkäähän kertoko!

Kirjaudu kommentoidaksesi