Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

PS3:lle potkua formaattisodan päätöksestä?

Investointifirma Wedbush Morganin analyytikko Michael Pachter uskoo Toshiban luopumisen hd-dvd-formaatista lisäävän PlayStation 3:n myyntiä jopa 10 prosenttia, kun formaattisotaa tarkemmin seuranneet kuluttajat ryntäävät kauppoihin.

Pidemmällä tähtäimellä hän näkee vaikutuksen vieläkin positiivisemmaksi, kun blu-ray-tuotteita aletaan markkinoida liikkeissä teräväpiirtotelevisioiden seuraksi.

Samansuuntaisia mielipiteitä oli myös tutkimusyhtiö Screen Digestin Ed Bartonilla ja  Richard Cooperilla.

- Nyt kun formaattisota on ohi, ostavat videokuluttajat todennäköisimmin PlayStation 3:n, sen ollessa hinta/laatu-suhteeltaan paras ja verkkopäivitysten ansiosta varma valinta myös tulevaisuutta silmällä pitäen. Pidemmällä tähtäimellä halvemmat ja paremmin varustellut erilliset blu-ray-toistimet vievät PS3:n paikan, mutta eivät kuitenkaan vielä vuoteen, he sanoivat.

Galleria: 

Kommentit

Vieläki tästä "formaattisodasta" jaksetaan jauhaa vaikka se on ollu jo aikaa sitte selvää kuka sen voittaa. Oli varmaan jo 2-3kk sitten suosio blueraylle 80% ja HD-DVD:lle se parikytä.

Tietysti jauhetaan, nythän se vasta tänään loppui virallisesti. Luojan kiitos. Tosin pakkohan sen oli näin päättyä, muuten Sonyltä olisi hajonnut koko pakka käsiin. Ja kyllähän Microsoft kerkesi jo ilmoittamaan, että "pelit" myy konsoleita, mitä ikinä ne sitten onkin.

Kyllä se MS kohta ilmoittaa blu-ray lisäosasta, sitten taas myös teräväpiirto elokuvat myyvät konsoleita :)

Aika outo analyytikko. Jos oikeasti noin moni on odottanut formaattisodan loppua, niin miksi ne ostaisi heti suoraan sen ps3:n eivätkä odottaisi vielä vuotta niitä parempia ja halvempia bluray-soittimia? Jos ne taas haluaisivat pelikonsolin samalla, niin eiköhän ne olisi jo ostaneet sen ps3:n aikaa sitten.

Microsoftin tapauksessa olisin itse jo ilmoittanut aikaa sitten bluray-lisäosasta. Microsoftihan ei periaatteessa kannata mitään formaattia, vaan tykkäävät omasta videovuokraamostaan. Kunhan saavat sen tänne Suomeenkin, niin ei tarvitse edes harkita mitään hd-soittimia.

"Aika outo analyytikko. Jos oikeasti noin moni on odottanut formaattisodan loppua, niin miksi ne ostaisi heti suoraan sen ps3:n eivätkä odottaisi vielä vuotta niitä parempia ja halvempia bluray-soittimia? Jos ne taas haluaisivat pelikonsolin samalla, niin eiköhän ne olisi jo ostaneet sen ps3:n aikaa sitten."

On totta, että moni varmaan odottaakin ja ostaa soittimensa erikseen, mutta nämä ostanevat ps3:n jotka tietävät pleikkarin olevan turvallinen vaihtoehtoehto verkkopäivitysten ansiosta, noin yleisen toiminnallisuuden kannalta,
(on aika hankalaa saada tätä tietoa standalone-soittimien mainoksista ja sen paikkansapitävyydestä jne) sekä samasta syystä myös aina se paras; Teho kyllä piisaa ajamaan kuvanparannuspiirien työtä, joka nykyään on kaiketi niitä ainoita eroja eri soittimien välilä.

Uskoisin, että vaikutus PS3:n myyntiin on jonkinlainen, muttei kovinkaan iso. Siinä missä teknofriikit ovat jaksaneet seurata formaattisotaa, 80% väestöstä ei varmaan edes vielä tiedä mikä blu-ray on. Jäljelle jääneistä 20 prosentista yli kolme neljästä tuskin näkee tarvetta päivittää DVD:tä yhtään mihinkään.

Toisekseen USA:n talouden epävarma tilanne ja mahdollinen taantuma takaavat sen, ettei kuluttajat (siellä) hyppää uusiin, kalliisiin teknologioihin kovinkaan hanakasti. Ja vielä pitää ottaa huomioon se, että nettijakelu yleistyy vauhdilla.

"Microsoftin tapauksessa olisin itse jo ilmoittanut aikaa sitten bluray-lisäosasta. Microsoftihan ei periaatteessa kannata mitään formaattia, vaan tykkäävät omasta videovuokraamostaan. Kunhan saavat sen tänne Suomeenkin, niin ei tarvitse edes harkita mitään hd-soittimia."

MS ollut kyllä alusta alkaen HD-DVD:n tukijoissa muutaman elokuvayhtiön kanssa, eli se puolueettomuus meni siinä.

Vielä kun saisivat nuo videovuokraamonsa eurooppaan niin olisi hyvä. Tosin sama ongelma koskee esim. Applen iTunesia. Jenkit nauttivat videovuokrausista jo täysin siemauksin, kun taas Euroopaassa (ja suomessa) joudutaan odottamaan, kun täältä löytyy n+1 eri järjestöä joiden kanssa sopimuksia pitää tehdä (Teosto, ÄKT yms yms)

Järjestöjen lisäksi ongelmia lisää se, että leffojen, musiikin tms. levitysoikeudet saattavat olla ihan eri firmojen hallussa maasta riippuen.
Eli vaikka maailmalla HIMin kamaa levittää Warner, pitää Suomessa tehdä vielä erikseen diili Helsinki Music Companyn kanssa, mikäli tuotantoa haluaa täällä laittaa jakeluun.

Niin moni on tälläkin foorumilla sanonut siten, että ostavat PS3:n kunhan formaattisota on selvä. No nyt se on. Olisiko aika lunastaa lupaukset?

Vai vedetäänkö hintakortti esiin tällä kertaa(sen saa jo alle 400:lla, joten sekään ei enää kelpaa tekosyyksi. Onko sitten 300 seuraava kipuraja?).

VG Chartz sivuston mukaan PS3 mennyt viikko myynnissä jo XBOX360:n ohi jenkeissä. En hetkeen muista asetelman olleen näin päin jos nyt ei merkittäviä hinnan laskuja tms oteta huomioon. http://www.vgchartz.com/

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi