Nintendo: Teemme tuottoa itse Wiillä

Kanadan Nintendon Pierre-Paul Trépanier on kertonut GamesIndusty.biz -sivuston haastattelussa, että yhtiö haalii jo nyt rahaa Wiin sunnuntaisesta julkaisusta. "Me teemme tuottoa itse konsolilla", Trèpanier toteaa.

"Toisin kuin kilpailijamme, meillä ei ole taka-ajatuksia: emme ole kuvioissa myydäksemme HD-televisioita, tullaksemme olohuoneen käyttöjärjestelmäksi tai muutakaan vastaavaa. Olemme pelibisneksessä, ja rahaa on tienattava kaikella myymällämme - ja me olemme tuottaneet voittoa jo Wiin julkaisupäivästä asti."

Miehen mukaan Nintendo pysyy yhä tavoitteessan toimittaa markkinoille vuoden loppuun mennessä 4 miljoonaa Wiitä, joista leijonanosa tosin päätyy Yhdysvaltoihin. Hyvästä varastotilanteesta huolimatta Trépanier pelkää Wiin olevan loppuunmyyty jouluna ja arvioi toimitusongelmia ilmaantuvan ensimmäisten viikkojen aikana. Lisätoimituksia kuitenkin lupaillaan viikottain, ja mies kertookin "erittäin monimutkaisen ja kehittyneen toimitusjärjestelmän takaavan tuotteiden nopean toimituksen tarpeessa oleviin kauppoihin."

Trépanier puolusteli myös Nintendon päätöstä julkaista Wii Pohjois-Amerikassa vain kaksi päivää PlayStation 3:n jälkeen. "Ajoitus on loistava, sillä Yhdysvalloissa kiitospäivää edeltävällä ajalla on erittäin tärkeä kaupallinen merkitys, ja se on hyväksi juhlapyhille."

Galleria: 

Kommentit

No mutta nipa on silti vaan nipa, jos ollaan tosi julmia niin sanotaan suoraan että nipa ei tätä voita. Se on joko PS3 tai Xbox 360.

Olen ollut alusta saakka sitä mieltä että HD-tuki, vaikka vähän riisuttunakin, olisi ollut mainio lisä Wiin ominaisuuksiin. Nyt "huonompaa" grafiikkaa joutuu aina selittämään ja vertaamaan kilpailijoiden parempaan grafiikkaan, mikä on kyllä jo ensi jouluna rasite.

Toisaalta ymmärtää sen, että on mukavaa jos viivan alle jää vihreää eikä punaista toisin kuin Sonylla (~$300/konsoli)

Eikä Nintendon faneja haittaa ollenkaan, että Nintendo repii heidän selkänahastaan osinkoa osakkeenomistajille...

No joo... Tyhmä heittohan tuo oli, mutta... Hyvästä tuotteesta on varaa pyytää ns. "kovaa" hintaa...

Jos se, että firma repii omistajilleen osinkoa, harmittaisi hirveästi, kannattaisi ruveta harrastamaan omavaraistaloutta ja unohtaa peli-scene totaalisti. Ei ole MS eikä Sonykään mikään hyväntekeväisyysjärjestö: molemmat ovat puhtaasti "in it only for the money". Turha kuvitella mitään muuta näistä pelijäteistä.

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi