The Legend of Zelda täyttää 25 vuotta

Nintendon The Legend of Zelda -pelisarja on tänään saavuttanut kunniakkaan 25 vuoden iän. On kulunut neljännesvuosisata siitä, kun sarjan ensimmäinen peli, myös nimeltään The Legend of Zelda, näki päivänvalon. Pelejä on tämän jälkeen julkaistu lähemmäs 20 erilaista eri konsoleille ja sarjan päähenkilö Link on myös vieraillut muissa julkaisuissa pienemmissä cameo-rooleissa sekä myös pelattavana hahmona Super Smash Bros. -tappelupeleissä.

Viime vuonna Nintendo julkaisi Super Marion 25-vuotista pelitaivalta juhlistavan Super Mario All-Stars – 25th Anniversary Edition -juhlajulkaisun. Puhetta samanlaisesta julkaisusta ei ole ollut Zelda-sarjan kohdalla, mutta tänä vuonna julkaistaan kuitenkin kaksi Zelda-peliä: Ocarina of Time 3D ensi kuussa julkaistavalle 3DS-konsolille, sekä The Legend of Zelda: Skyward Sword Wiille. Tarkempia julkaisuaikatauluja ei vielä ole kerrottu, mutta Ocarina of Timen on kerrottu ilmestyvän kauppojen hyllyille näistä kahdesta ensimmäisenä.

Juhlan kunniaksi 1UP-sivusto on koonnut useita juttuja liittyen mm. pelisarjan historiaan, mainoksiin ja cover-kappaleisiin. Linkki Linkin tähdittämän pelisarjan artikkeleihin löytyy lähdelinkistä.

Galleria: 

Kommentit

Niin se aika vierii, muistan hyvin kyllä ekat zeldani Nesin parissa.

Hyvää hopeajuhlaa Zeldalle, kestäköön sarjat vielä toisetkin 25 vuotta.

Kolmaskin Zelda peli pitäisi tänä vuonna olla julkaisulistalla, kun Link's Awakening DX tulee saataville 3DS:n latauspalveluun.

Onneksi olkoon Link ja koko Hyrylen kansa. 25th Zelda Collection? Kuuleeko Nintendo? (do this now...) Ette voi kuin parantaa Marion 25th Collectionista...

Paljon onnitteluja ja rispektiä, joskin omalla kohdalla sarja loppui Legend of Zelda IV:hen.
Mieletön määrä hienoja muistoja, kiitos näistä.

Hyviä muistoja on nuoruudesta, kun vihreänuttuisella Zeldalla seikkailtiin.

^ Pakko olla ärsyttävä, ja viilata sitä kuuluisaa pilkkua: itse en muista missä pelisarjan osassa olisi seikkailtu vihreänuttuisella Zeldalla..?! ;)

Zelda on yksi syy elää tässä maailmassa. Maailman paras ja kaunein pelisarja.

Aloitin Zeldojen pelaamisen Adventure of Link -pelillä vuonna 1998. Kyllä sitä silloin ihmetteli kullattua pelimoduulia. :)

Onnea!!

Mikanekselta ihan aiheellinen huomautus. Menempä tästä seikkailemaan sinihaarniskaisella Halolla....

No okei, tunnustetaan, ettei kukaan nyt saa väärää kuvaa: kyseessä oli vitsi. En ihan niin tietämätön oikeasti ole, ettäkö sekottaisin Linkin ja Zeldan, vaikka eiköhän noin ole jollekulle käynyt ihan oikeastikin.

Tuota sinihaarniskaista Haloa voisi migge kuitenkin avata vähän, nimenomaan sitä sinihaarniskaista osaa. =P

Kyllä mä ainakin luulin, että Link oli Zelda. Siis silloin pienenä.

Sodkilla: Niin mieki luulin, ja siitä tää vitsiehdotus Paaville lähtikin. :)

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi