Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Nintendo on asettanut ensi viikolla aukeavassa 3DS:n eShopissa myytäville peleille Yhdysvalloissa 1,99 dollarin (noin 1,5 euroa) minimihinnan. Rajoituksen tarkoituksena on Nintendon aikomus vaalia palvelussa julkaistavien pelien laatua.

Useat Nintendon johtajat, mukaan lukien toimitusjohtaja Satoru Iwata, ovat viime kuukausina esittäneet huolensa pilkkahintaan myytävien mobiilipelien peliteollisuutta rapauttavasta vaikutuksesta. Yhtiön huolena on laadukkaiden pelien hukkuminen halvalla tuotettujen pelimassojen sekaan. Minimihinnalla Nintendo pyrkii karsimaan pikaisesti kyhätyt rahastukset, joiden ainoa ansio on matala hinta,  pois eShopin tarjonnasta.

Ilmaista sisältöä ei kuitenkaan ole suljettu pois. Esimerkiksi Pokédex 3D on pysyvästi maksuton ja Excitebike 3D rajoitetun ajan.

EShopin myötä Nintendo siirtyy samalla pistepohjaisesta kauppajärjestelmästä suoraan rahaveloitukseen. Pelejä ei kuitenkaan voi ostaa tasarahalla, vaan virtuaalikukkaroon on lisättävä rahaa kiinteinä summina, jotka Yhdysvalloissa ovat 5, 10, 20 ja 50 dollaria. Myöskään luottokortin numeroa ei voi tallettaa tilinsä yhteyteen, joten tiedot on syötettävä jokaisen rahanlisäyksen yhteydessä uudelleen.

Galleria: 

Kommentit

"Myöskään luottokortin numeroa ei voi tallettaa tilinsä yhteyteen, joten tiedot on syötettävä jokaisen rahanlisäyksen yhteydessä uudelleen."

Hyvä! Siinäpä koitatte hakkeripellet saada jotain "hyödyllistä" irti.

@Merumeru
Ei tarvi viedä luottokortin numeroa, kun voi viedä rahat suoraan.

Sinäänsä ihan sama minulle kumpaa järjestelmää käytetään (luottokortti- vai kukkaropohjaista) kunhan se on suojattu paremmin kuin Sonyn.

^Saavat kyllä viedäkin jos joku on niin idiootti että työntää koko visan saldon ko. tiliin.

Tosin en usko että tiliin laitettuja rahoja koskaan saa takaisin ns. oikeaksi rahaksi. Eli pahimmillaan saat pelejä joita et halunnut - ja sekin asia korjaantunee ottamalla yhteyttä nintendoon. Mielestäni paljon miellyttävämpää kuin alkaa säätämään pankin kanssa ja vaihtaa luottokortti.

Mielestäni ihminen ei tule koskaan tekemään sellaista suojausta jota toinen ihminen ei halutessaan kykenisi murtamaan.

@Merumeru
Totta kai kaikki suojaukset voi murtaa, mutta monia ei missään mielekkäässä ajassa. Tämän tasoiseen suojaukseen on yllättävän helppo päästä.

Valitettavasti minkään asteinen salaus ei auta, jos sen on toteuttanut lauma apinoita, kuten ilmeisesti Sonyn tapauksessa on käynyt. (PS3:n suojaus murrettiin osin laiskan satunnaisuuden vuoksi, mutta viimeisimpien tietomurtojen kohteissa, ei ole käytetty salausta lainkaan.)

Ensimmäinen kommenttini oli muuten lähinnä vitsi.

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi