Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

: Luukku 14: Mitä huominen tuo tullessaan?

Huominen on päivä uusi. Ensi vuoden saapumisesta ei voida olla vielä ihan varmoja, mutta mahdollisen ydintalven ja ihmiskunnan tuhon jälkeenkin on tarkoitus julkaista liuta mielenkiintoisia pelejä. Kenties Wii U saa markkinoille kaverikseen uusia konsoleitakin. KonsoliFINin ahkerat ylläpitolaiset nostivat ensi vuoden tarjonnasta itseään kiinnostavimmat tuotokset. Antaa heidän itse perustella syynsä valinnalleen.

Avaruusörvelön koolla on väliä

FelisLeo: Gears of War: Judgment
Odotan parasta ja pelkään pahinta, sillä Gears of War -sarjan kaksi nokkamiestä Rod Ferguson ja Cliff Bleszinski eivät ole enää puikoissa. Tarinasta vastaavat Bullestormilla kunnostautuneet Puolan pojat People Can Fly, joten ainakaan sarjalle ominaisesta äijäenergiasta ei ole pulaa. Lisäksi Judgmentin pääosassa on oma suosikkini Damon Baird, joten mikä voisi mennä pieleen? No moninpeli ainakin, mutta toivottavasti verkkokoodista vastaava Epic Games on vihdoin oppinut virheistään. Tuskin pysyn housuissani maaliskuun 19. päivään asti.

Zanis Dust: Aliens: Colonial Marines
First person shooterit alkavat olla jo varsin pystyynkuollut genre, mutta siitä huolimatta yksi ensi vuoden odotetuimmista peleistä kuuluu juurikin kyseiseen lajityyppiin. Predator ei ole koskaan tuntunut hahmona erityisen kiinnostavalta, joten Alien vs Predator -pelit eivät ole erityisemmin houkutelleet. Hyvää puhdasveristä alien-peliä on siis saatu odottaa vuosi jos toinenkin. Tällä kertaa homma on osaavissa käsissä, joten tuotokseen on lupa kohdistaa suurempiakin odotuksia. Varsinkin Wii U-versio on pakkohankinta pelkästään padiin sisällytettävän liiketutkan ansiosta.

TeRm0z: Aliens: Colonial Marines & Grid 2
Tällä hetkellä takki on suhteellisen tyhjä ensi vuoden suhteen. Pienellä tuumailulla eniten innostusta herättää kuitenkin useampaan otteeseen viivästynyt Aliens: Colonial Marines. Suurena elokuvien ystävänä kunnollista peliä aiheesta on joutunut odottamaan liian pitkään, mutta Gearboxilla näyttäisi vihdoin olevan oikeat ainekset kasassa. Autopelirintamalla Codemastersin Grid 2:sta tihkuneet trailerit onnistuvat aiheuttamaan sopivaa kuumotusta kaasujalassa.

Varkaita ja haudanryöstäjiä

Rioichi: Sly Cooper: Thieves in Time
Ensi vuonna ei tule lyhyen mietinnän perusteella mitään peliä, jota odottaisn yhtä paljon kuin uutta Slyta. En varmaankaan puhu palturia kutsuessani itseäni Suomen kovimmaksi Sly-faniksi. Edelliset osat ovat edelleen kaikkien aikojen parhaita pelejä itselleni, ja ne on tullut tahkottua läpi lähemmäs kymmenen kertaa. Olo on hämmentynyt ja epärealistinen, kun Sly Cooper: Thieves in Time on kuuden vuoden odotuksen jälkeen tulossa. Vaikka peli ei ole aiempien osien tapaan Sucker Punchin tekemä, ei innostukseni ole laskenut pätkääkään. Luotan 100 prosenttisesti kehittäjätiimi Sanzaruun sekä Sly 4:n täydellisyyteen.

Asmoderan: Tomb Raider
Voittamattomien turpaanmättäjien rinnalla on virkistävää saada pelattavaksi inhimmillinen ja haavoittuva sankari. Lara Croftin nuorennusleikkaus lupailee tarinavetoista toimintaa komeissa miljöissä. Ainakin ennakkomaistiaiset korkean budjetin tuotoksesta ovat vakuuttaneet. Toivottavasti pelattavuus pitää otteessaan eikä kehityskertomus tuota pettymystä.

Waluigi: Tomb Raider
Ennusmerkit Lara Croftin ensimmäisen seikkailun tiimoilta ovat enemmän kuin lupaavat. Kaunis haudanryöstäjä ei ole enää ympäri maailmaa taivaltava tappokone, vaan luvattu inhimillisyys ja jopa hetkittäiset trillerille ominaiset elementit tuntuvat enemmän kuin kiinnostavilta. Julkaisu lykkääntyi alkuvuoteen, mutta ensi vuoden tarjontaa ihastellessa on todettava, ettei mikään muu julkaisu vaikuta ennakkoon yhtä paljoa odottamisen arvoiselta kuin Tomb Raider. Tales of Xillia yltää tosin lähelle.

Isoveli valvoo

maagiset: Watch Dogs
Cyberpunk on ollut lähellä allekirjoittaneen sydäntä jo pidemmän aikaa sekä peleissä että elokuvissa, joten Ubisoftin tulevan vuoden julkaisukalenterissa paistatteleva Watch Dogs on jo pelkän aihepiirinsä takia vähintäänkin kiinnostava tapaus. Kovana Blade Runnerin ystävänä sain Watch Dogsin E3-presentaatiosta kevyitä fiboja sen loihtiman tunnelman suuntaan. Toki pelillistenkin asioiden pitää olla kunnossa, jos GotY-titteliä on tarkoitus lähteä metsästämään ihan tosissaan. Ubisoft on kuitenkin mitä ilmeisimmin leipomassa tästä seuraavaa suursarjaansa, joten resursseista ja panostuksesta homman ei ainakaan pitäisi jäädä kiinni.

J. Pikkarainen: Watch Dogs
En tiedä kuinka Watch Dogs tulee pelillisesti toimimaan, ja suoraan sanoen epäilen, että se tulee olemaan täsmälleen samanlaista toistoa Assassin's Creed -pelisarjan kanssa, mutta pelin dystooppinen isoveli valvoo -maailma säväytti välittömästi. Yhtymäkohdat viime vuoden parhaimpaan teokseen, Deus Ex: Human Revolutionin, olivat välittömästi läsnä, vaikka Watch Dogs tietääkseen keskittyy aavistuksen maanläheisempään tulevaisuudenvisioon. Siitä huolimatta cyberpunkkia tai mitään siihen viittaavaa ei voi koskaan olla liikaa.

TUHOMURSU: Star Wars 1313
Aikuisempaa otetta jo pitkään kaivannut Star Wars lupaa tällä uutukaisellaan hyvää, mutta saapa nähdä kuinka Disney sopii tähän yhtälöön. Jos ei muuta, niin onpahan ainakin avaruuspornoa kerrakseen.

Kohtalon sytytin

Paavi: Destiny
Bungie on häärinyt salaisuuksien verhon takana jo ihan liian kauan. Vaikka 343 Industries tekeekin hyvää jälkeä Halon kanssa, kelpaa uusi tieteismeininki aina enemmän kuin hyvin. Destinystä tiedetään toistaiseksi vain vähän, mutta satsauksen vuoksi projektista täytyy tulla mielenkiintoinen tapaus. Se joko hurmaa laadullaan tai kaataa Bungien mukanaan epäonnistuessaan. Toivottavasti mukana on rohkeita ratkaisuja, eikä uusi sarja tyydy vain peesailemaan Haloa tai Call of Dutya.

jryi: Fuse
Okei, olen Insomniac-fanipoika vaikka studion tähti onkin ollut viime vuosina lievässä laskussa. Silti jaksan sokeasti luottaa siihen, että Ratchet&Clankit ja ensimmäisen Resistancen taustalla piilleet tekninen taituruus ja kyky keskittyä hauskuuteen kytevät yhä. Pidin enemmän alkuperäisestä ideasta silloin, kun Fuse oli vielä Overstrike ja se muistutti enemmän Pixarin Incrediblesiä kuin YAGFPS:ia (Yet Another Generic First Person Shooter). Mutta aseet, silmäkarkki ja neljän pelaajan yhteistyö pitävät toivon vireillä.

Yksinoikeuspelien aika ei ole ohi

P33RO: The Last of Us
Odotan Naughty Dogin uutta toimintaseikkailua varovaisen innokkaasti. Täysin uusi nimike jatko-osien sävyttämässä julkaisukalenterissa on aina hieno asia. Ensitietojen perusteella luvassa on tuttua unchartedmaista toimintaseikkailua studiolle tyypillistä elokuvamaisuutta unohtamatta. Tuotantoarvot näkyvät animaatioiden sulavuudessa sekä uskomattomassa yksityiskohtien määrässä. Kliseinen maailmanloppuskenaario herättää skeptisyyttä, mutta uskon The Last of Usin vastaavan korkeisiin odotuksiini.

TT-2k: Beyond: Two Souls
Heavy Rain oli vuoden 2010 paras peli. Beyond: Two Souls vaikuttaa jatkavan Quantic Dreamin tutuilla poluilla, mutta onnistuu työntämään PS3:n vuosia vanhaa tekniikkakirjekuorta vielä muutaman askelen pidemmälle. Nuoren Jodie Holmesin ja haamumaisen Idanin tarinasta ei paljoakaan tiedetä, mutta luvassa lienee visuaalisesti huikaiseva QTE-seikkailu/interaktiviinen elokuva. Oikeastaan en edes halua tietää enempää, vaan tyydyn odottamaan hetkeä, jolloin Beyond: Two Soulsia pääsee pelaamaan.

Biorockstar

NviperO: Bioshock Infinite
Tulevan vuoden kalenterista löytyy muutamia helmiä, joista kaksi nousee ylitse muiden. Grand Theft Auto V on varmasti timangia kaikilla osa-alueilla mitattuna. Toisaalta kun muistelee miten GTA4 vaati muutaman yrityksen ja aloituksen uudelleen alusta ennen lopullista addiktoitumista, ei vitososan hype riitä ykkössijaan asti. Vuoden kovin pommi itselle on Bioshock Infinite. Ykkösosa on edelleen parasta mitä viimeisten vuosien aikana on koettu. Bioshockin kohdalla immersio ja yksinkertaisesti sanottuna fiilis nousivat ainutlaatuiselle tasolle, ja samaa toivoo myös uutukaisen tarjoavan. Infinitelle on omassa mielessä luotu jo niin käsittämättömät odotukset, että jos se pääsee edes lähelle niitä, on kyseessä helposti vuoden 2013 kovin peli.

RauskuS: Bioshock Infinite
Vuonna 2007 julkaistu Bioshock kuuluu edelleen omien pelisuosikkien kirkkaimpaan kärkeen. Ken Levinen luotsaama Irrational Games loihti tuolloin kokonaisuuden jossa tarina, henkilöhahmot, taidesuunnittelu ja filosofia yhdistyivät kiehtovaksi paketiksi. Vaikka Bioshock Infiniten räiskintäpuoli näyttää pelivideoiden perusteella yhtä kevyeltä kuin edeltäjässään, vaikuttaa peli olevan muuten jälleen ihastuttavan omaleimainen tuotanto. Ainoat varjot Infiniten yllä ovat irtisanoutumiset Irrational Gamesin sisällä sekä pelin jatkuvat myöhästelyt julkaisupäivästä. Vaikka hiukan pelkään Levinen haukanneen Infinitessä liian ison palan kakkua, luottoa löytyy edelleen siihen, että mies antaa pelaajille vuoden pelin 2013.

ULVI: Grand Theft Auto V
Yritin hillitä innostustani kuullessani uudesta Grand Theft Autosta, mutta jo varhaiset julkistetut kuvat herättivät sisäisen fanipoikani. Minkäpä luonnolleni mahdan – syytänkin sitä edesmenneen pelikauppa Dosen myyjää, joka 15 vuotta sitten myi minulle, reilusti alaikäiselle pikkuskidille, ensimmäisen GTA:n. Nyt olisi jälleen aika palata Los Santosin huudeille, joilla nähdään parin julkistetun trailerin perusteella kaikkea sarjalle ominaista. On erilaisia kulkupelejä, viitteitä mielenkiintoisista tehtävistä ja tietysti absurdia toimintaa. Rockstarin viime vuosien tuotokset ovat olleet järjestään omaan makuuni, joten melko luottavaisesti uskallan povata Grand Theft Auto V:stä ensi vuoden merkittävintä pelijulkaisua.

Rautaa rajalle

designed: Hideo Kojiman ei-Metal Gear
Pelivuodesta 2012 puuttui vahvimmin uusi Kojima. Metal Gear Solid HD Collection, Snake Eater 3DS ja Zone of the Enders HD Collection olivat lähinnä uusia pakkauskokoja vanhoista herkkuresepteistä. Vaikka Metal Gear -hammasta toki kolottaa Revengeancen myötä, toiveisiin kuuluu nähdä Kojimalta jotain aivan muuta. Tai edes se Zone Of The Enders 3.

Kastle: Wii U
Vaikka Wii U tulikin jo tänä vuonna, uskon vakaasti että konsoli näyttää kunnolla kyntensä vuonna 2013. Ensi vuonna tullaan näkemään huikaisevia nimikkeitä ja Gamepadin käyttötapoja, joista Nintendo Land ja muut julkaisupelit antoivat vasta osviittaa. Tosin mainiota sellaista. Nintendolla on pakko olla varalla ässiä hihassaan, sillä Sony ja Microsoft julkistanevat ensi vuonna jotain kättä pidempää.

The King: Wii U
Ensi vuosi tulee olemaan Wii U:lle todellinen näytön paikka. Siksi onkin mielenkiintoista nähdä, mitä ensimmäinen uuden sukupolven konsoli pystyy pelaajille tarjoamaan. Lunastaako kosketusnäyttöohjain paikkansa ja jääkö liikkeentunnistukselle yhä sijaa? Pelirintamalla ainakin näyttää lupaavalta: vuoden aikana päivänvalon näkevät muun muassa Aliens: Colonial Marines, Monster Hunter 3 Ultimate, Rayman Legends, suursuosion saanutta kuntoilupelisarjaa jatkava Wii Fit U, Wiille jo julkaistu Dragon Quest X, kauan odotettu Pikmin 3 ja tietenkin Wii U -yksinoikeudeksi napattu Bayonetta 2.

Healtti: Xbox Durango ja Playstation Orbis
Perinteisen dorkasti koodinimetyt uudet konsolit Xbox 720 ja PlayStation 4 ovat hyvin lähellä olohuoneitamme. Luotettavista lähteistä on voitu lukea, miten ensi vuoden E3-messut ovat lähtölaskenta sukupolvenvaihdokselle. Annetaan "ylivertaisen" PC-rodun näyttää pitkää nenää neliytimisille suorittimille ja yksinumeroiselle RAM-muistikapasiteetille, silti kehitysloikka nykyraudasta on valtava. Pitäähän sitä hintaakin vähän pelätä: molempien tehokonsolien noukkiminen heti kättelyssä kustantaa varmasti toista tonnia, jos haluaa pelatakin jotain. Mutta millaisia mahdollisuuksia uusi sukupolvi voikaan tarjota! Halo 4:n renderoidut välinäytöt saivat puheet grafiikan merkityksettömyydestä vaikenemaan meidän huushollissa. Nyt parin minuutin silmäkarkkiin tarvitaan ulkoinen studio ja koko XCOM:n suuruinen budjetti, mutta toivotaan, että vuoden tai parin kuluttua voimme jutella Normandyn kannella yhtä eläväisten virtuaalihahmojen kanssa. Sujauttakaa päivittäin lantti tai pari sukanvarteen, sillä vuoden päästä paukkuu!

Galleria: 

Kommentit

TT-2k: Beyond: Two Souls

Samoilla linjoilla. Heavy Rain on tämän sukupolven TOP-3 pelejä ja vähintäänkin yhtä syvällistä tunnemyrskyä lähdetään myös tästä hakemaan.

Liian monta hyvää peliä tulossa, joten melko mahdotonta valita.

Olen samalla linjalla Healtin kanssa. Se yllätti jopa minut.

South Park : The Stick Of Truth. Muuta ei tarvi! :P

Ni no Kuni, Dark Souls 2, Tales of Xillia ja MGS Rising.

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi