E3 2013: Sonyn E3-pressitilaisuus, PS4 399€ jouluksi

Odotetusti tapahtuman aloitti Jack Tretton yleiskatsauksella ja PlayStation Vitan puffauksella, joka vihdoin on saamassa liudan uusia pelejä, kuten Batman: Arkham Asylum ja The Walking Dead. Vita on myös vahva kumppani PS4:lle erilaisten yhteistoimintojen kanssa.

Tästä siirryttiin PS3:een ja trailerikokoelmaan, jossa nähtiin mm. The Last of Us, Pupeteer, Rain ja Gran Turismo 6. Tämän jälkeen näytettiin yksinoikeussisältöä saavan Batman: Arkham Originsin traileri ja paljastettiin Gran Theft Auto V -PS3-bundlepaketti, jonka mukana on GTAV-logoiset kuulokkeet.

Sitten tontille tuotiin PlayStation 4, joka on muotoilultaan aikaisempaa konservatiivisempi kuutio, jonka voi kuitenkin edelleen asettaa myös pystyasentoon. Luvassa on mm. paljon uutta ja ekslusiivista tv- ja musiikkisisältöä ja samalla kehaistiin myös, että PS3 on suosituin laite Netflixin sisällön katsomiseen.

Lavalle astui Sony World Wide Studiosin Shu Yoshida kertomaan uuden sukupolven pelikehityksestä Sonyn pelistudioilla ympäri maailmaa. Tekeillä on kolmekymmentä PS4-peliä, joista kahdenkymmenen pitäisi ilmestyä ensimmäisen vuoden aikana ja joista 12 ei ole jatkoa vanhoille sarjoille. Ensiesittelyn sai Studio Santa Monican ja Ready at Dawnin uusi The Order: 1886.

Seuraavassa trailerisetissä esillä olivat aikaisemmin nähdyt pelit, kuten Killzone: Shadow Fall, Driveclub ja Knack, joita luvatiin jo konsolin julkaisuun, ja inFamous: Second Son, joka ilmestyy ensi vuoden alussa. Sitten nähtiin trailerissa Quantic Dreamin (Heavy Rain) The Dark Sorcerer, joka vaikuttaisi studion aikaisempia tuotoksia huumoripitoisemmalta. PS4:lle on tulossa myös Supergiant Gamesin Transistor-toimintaroolipeli, sekä joukko muita pelejä riippumattomilta studioilta.

Square Enix esitteli trailerissa Final Fantasy XV:n, joka on tulossa vain PlayStation 4:lle. Lisäksi Final Fantasy XIV nähdään vain PS3:lla ja PS4:llä. Lyhyessä trailerissa nähtiin myös Kingdom Hearts III. Seuraavaksi esiteltiin uusinta Assassin's Creedia PS4:llä ja sen jälkeen pelikuvaa Watch_Dogs -teknotrilleristä.

Pienen korispelituokion jälkeen käsittelyyn otettiin Bethesdan The Elder Scrolls Online, joka ilmestyy myös PS4:lle ja jolle sen betatesti tulee ensimmäisenä. Seuraavaksi nähtiin vahvasti Mad Max -henkinen traileri, joki oli kuin olikin Mad Max, joka sekin saa yksinoikeussisältöä PS4:lle.

Tämän jälkeen Jack Tretton vahvisti, että PlayStation 4 tukee käytettyjä pelejä ilman lisämaksuja eli pelejä voi lainata ja myydä eteenpäin vanhaan malliin. Lisäksi pelit eivät vaadi nettiyhteyttä pelaamiseen. Nykyisten Plus-tilaajien tilit toimivat lisämaksutta myös PS4:lla ja saatavilla on ilmaissisältöä heti julkaisussa. Miinuksena tosin verkkomoninpeli vaatii PS4:llä Plus-tilin eli ilmainen verkkopelaaminen ei PS4:llä onnistu.

Tilaisuuden lopussa nähtiin mittava pätkä Bungien Destinyn pelikuvaa ja sen jälkeen ehdittiin vielä käsitellä pilveä eli yhteistyötä Gaikain kanssa. Tarkoitus on tuoda pilvipelaaminen ja sitä kautta vanhat PlayStation-pelit PS4:lle ja PS3:lle sekä myöhemmin Vitalle ja muille alustoilla.

Aivan loppuun säästettiin PlayStation 4:n hinta, joksi vahvistettiin 399 euroa ja laite luvatiiin myös Eurooppaan jouluksi.

Galleria: 

Kommentit

Ei jum****ta, online pelaaminen maksulliseksi. GRRRR :(

Kommentti yllä olevaan: kaikkea ei voi saada. Kone on ylivoimaisesti tehokkain ja samalla halvin next gen kone. Jostain joutuu tinkimään!

Ei palvelimet ole ilmasia pyörrittää. Ei ainakaan pilvipalvelimet.

Oliver: Onko tuo FF yksinoikeus vahvistettu kun ei mielestäni sanottu. Ja eikös tuo Elders Scrolls Online beta tule vain ensimmäisenä PS4:lle?

FF versus XIII oli vielä tulossa PS3 yksinoikeudeksi joten oletettavasti jatkuu nimen muutoksen myötä linja

Traddash: "Oliver: Onko tuo FF yksinoikeus vahvistettu kun ei mielestäni sanottu. Ja eikös tuo Elders Scrolls Online beta tule vain ensimmäisenä PS4:lle?"

Jees eli ainakin toistaiseksi tuon FFXV on ilmoitettu vain PS4:lle. Tuosta Elders Scrollssin Betasta olet ihan oikeassa. Sanoivat kuitenkin "eksklusiivisesti ensimmäisenä" ja kun tuollaista aamuvarhaisella PepsiMax-pöhnässä kuuntelee, niin voi tulla virheitä. :)

FF XV myös Onelle. Varmistunut.

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi