KonsoliFINin uudet sivut elokuussa 2015

KonsoliFIN 2014 -projekti

KonsoliFIN 20XX alkoi olla jo kestoläppä ylläpidon keskuudessa. Edellisen kerran sivuston ulkoasuun koskettiin vuonna 2008, uudesta ilmeestä alettiin puhua vuonna 2010. Uusia ominaisuuksia piti tuoda ja kasvoja kohottaa, mutta suunnitelmat kaatuivat aina yhteen ja samaan ongelmaan: tekijöitä puuttui. Podcasteissa ja foorumikeskusteluissa heiteltiin toista vakiovitsiä: pitäisi löytää neitsytkoodaaja, joka tekisi sateen.

Neitsyttä ei löytynyt, mutta itse aloin iltapuhteeksi väkästellä jotain pientä Drupalilla. Drupal on open source -sisällönhallintajärjestelmä, jota käytetään monen isonkin sivuston pohjana, joten miksi se ei toimisi myös KonsoliFINissä. Haasteita tieysti riitti. Ensinnäkin meillä on kolmisenkymmentätuhatta uutista, arvostelua ja artikkelia, jotka olisi ollut sääli menettää. Sataa tuhatta lähentelevässä kommenttipinossakin on vähintään historiallista arvoa. Podcasteja on julkaistu melkein kaksi sataa, ja jossain vaiheessa meillä oli blogikin, jonka tietokanta oli – kuin ihmeen kaupalla – yhä olemassa ja siirrettävissä uudelle alustalle.

Tekeminen alkoi saada vauhtia kun Nikke (eli Fly foorumin puolelta) innostui piirtelemään UI-leiskoja. Ensimmäisen setin perusteella ehdittiin tehdä jo hiukan toteutustöitäkin, mutta pakka meni kokonaan uusiksi kesän korvilla. Lopputuloksen näette nyt edessänne.

Mikä kaikki tässä on sitten parempaa kuin aiemmassa?

Ensinnäkin olemme pyrkineet parantamaan sivuston käytettävyyttä mobiililaitteilla. Vuonna 2008 ei vielä ollut iPhoneja tai tabletteja, vaan kaikki surffailu hoitui tietokoneilla. Nyt käyttö on muuttunut, ja peliuutisia täytyy pystyä lukemaan myös matkan päällä. KonsoliFIN 2014 onkin suunniteltu käytettäväksi myös älypuhelimilla.

Toisekseen, olemme vihdoin päässeet eroon alustajaosta, mikä mahdollistaa luontevasti erilaisten mobiilipelien, PC:n, pilivipelialustojen ja OUYAn kaltaisten kokeilujen käsittelyn ilman keinotekoista sijoittamista johonkin kolmesta aikanaan relevantista lokerosta.

Viimeiseksi, uusilla sivuilla kaiken keskipisteenä on vihdoin se, mikä meitä kaikkia tänne houkuttaa: peli. Jokainen peli saa automaattisesti oman koostesivunsa, josta löytää kaiken siihen liittyvän materiaalin, oli se sitten uutinen, arvostelu tai podcast-jakso.

Toivottavasti uusi ulkoasu ja toiminnallisuus miellyttää. Palautetta voi jättää joko kommenttina tähän tai sähköpostilla suoraan minulle: jryi@konsolifin.net.

Kommentit

Onnittelut uudistuksesta, komea on! Heti saitille tullessani (pöytäkoneella) ihmettelin sivuston hitaahkoa latausta. Näköjään kuvat kaipaavat hieman optimointia... kolme suurinta kuvaa (footerbar.png, phantompain.png ja navbar.png) vievät jo kolmestaan 2,5 megatavua kokonaislatauksen vaihdellessa siinä 3,5-4 megan tietämillä. Jos nämä yritetään ladata myös mobiiliversiossa, voi siinä hitaammalla yhteydellä naama sulaa.

Hei,

Ylläpito kokeilkaa kuville vaikka tätä: https://tinypng.com/

Varmaan käytetään ainakin taustakuvassa jatkossa JPG-muotoa, niin sillä tulee jo pienempiä tiedostoja. Mutta kiitti vinkistä.

Nimestä huolimatta myös .png ja .jpg kuvat voi optimoida tuolla saitilla: https://tinypng.com/

 

Kiitos vinkistä! Tuota saittia olen aikoinaan käyttänytkin ja oli päässyt unohtumaan. Menee kirjanmerkkeihin.

-Fly

Moi!
Vaikka KonsoliFIN toimiikin harrastajavoimin, suuret kävijämäärät aiheuttavat palvelinkustannuksia, joiden kattamiseksi näytämme sivuillamme mainoksia. Kääntämällä Adblock-napin off-asentoon KonsoliFIN.netissä autat meitä pitämään sivuston pystyssä.
Kiitos.

 

Mitä jos hakisitte jotain rahoitusta. Minusta tuo suunnitelma ei tule kestämään. Esim. AdBlock on niin helppo asentaa ja käyttää että jos se estää toimintaanne niin olette pulassa. Joku muu rahoituskeino olisi järkevämpi.

Konsolifin edistää Suomen pelikulttuuria ja johtaa konsolien, pelien ja lisävarusteiden myyntiin. Miten olisi "staattinen" kuva etusivulla esim. GameStop-peliliikkeestä ja siitä klikkaus ja ollaan heidän kotisivuilla.

Sony, Microsoft, Nintendo ja näin... valmistajan kotisivuille. Entä Verkkokauppa.com?

Ihana sivu!<3

No nyt on hienot sivut!

Tietysti adblock on poissa käytöstä niillä sivustoilla, joita haluaa tukea. Ei vaadi kuin kaksi klikkausta.

No nyt on nykyaikaa. Kelpaa ^^

Mielestäni todella huono uudistus. Vanha sivusto oli paljon parempi :( Harmi. Se oli todella selkeä ja sulava. Kai kaikki hyvä loppuu aikanaan. Suomessa vaan niin vähän hyviä peli saitteja.

Käyttöliittymistä ja web-grafiikasta jtn. ymmärtävänä panin merkille muutaman pienen bugin tai ongelman. http://imgur.com/a/x6Ba2

Ulkoasu näyttää varsin hyvältä ja erityisesti mobiilisivut toimivat mallikkaasti ja tykkään uudesta kategoria-erottelusta.
Otsikoissa voisi fonttia hieman suurentaa ja karsia joitain turhia linkkejä, esimerkiksi Kirjaudu sisään -nappeja löytyy oletuksena joka paikasta.

Kiitoksia. Hyviä pointteja, otamme nämä ja muut huomioon hienosäädössä! 

Kiitos palautteesta. Lisää vaan jos osuu ehdotuksia silmään. Viilataan kuntoon palautteen mukaan.

Kuvia nähdään uusissa arvosteluissa varmasti enemmän. Vanhalta alustalta niitä ei vaan saatu järkevästi tuotua uudelle sivustolla (jos olen ymmärtänyt oikein).

Hieno homma! Kehitys kehittyy :-) Mobiilituesta peukku ylös. 

 

Entinen sivu oli todella kivikautinen kaikin puolin. Tämä uusi sivusto helpottaa myös ylläpidon päivittäistä arkea sisällöntuotannossa.

Joko siitä edellisestä päivityksestä ehti vierähtää seitsemän vuotta? Nopeasti ovat vuodet vierineet.

Mobiilit ovat menneet täällä pöytäkoneem ohi ja hyvä kun tämä huomioidaan uudessa leiskassa. Hyvältä vaikuttaa, vaikka toki oman aikansa ottaa kun taas tottuu. Näin se on mennyt jokaisella kierroksella. 

 

Pienen tutustumisen jälkeen mukavan selkeä rakenne, ei oikeastaan mitään valittamista.

Piti ihan kaivautua ulos kolostaan kommentoimaan notta on aika kivan näkönen nyt tämä sivusto. Ihan jees 8/10 lukisin uudestaan.

Toisekseen, olemme vihdoin päässeet eroon alustajaosta

Oliko tämä nyt sitten tavoitetila? Yritin etsiä sivustolta oman konsolini peliarvostelut, vaan tämäpä ei enää onnistu. Lähimmäksi pääsin, kun klikkasin auki ensimmäisen kyseiselle konsolille tietämäni pelin arvostelun ja menin sieltä "Arvosteltu versio"-linkin kautta tuonne "taxonomy"-osioon, jossa on sitten konsolin uutiset ja peliarvostelut.

En nyt ihan äkkiä näe, kuinka joku yhden konsolin omistava haluaisi nähdä aina kaikkien muidenkin alustojen uutiset ja arvostelut. Toki tämäkin pitää olla mahdollista niin haluaville, mutta ulkoasun paranemisesta huolimatta tässä mentiin nyt aika paljon takapakkia ja sivuston käyttäminen jää ainakin omalta osaltani kyllä tähän.

Lähimmäksi pääsin, kun klikkasin auki ensimmäisen kyseiselle konsolille tietämäni pelin arvostelun ja menin sieltä "Arvosteltu versio"-linkin kautta tuonne "taxonomy"-osioon, jossa on sitten konsolin uutiset ja peliarvostelut.

Eli sait tehtyä sen mitä halusit?

Eli sait tehtyä sen mitä halusit?

En halunnut selata uutisvirtaa läpi, kunnes näin ensimmäisen pelin jonka tunnistin haluamani konsolin peliksi, mennä sen sivulle, klikata konsolin nimeä ja nähdä kaikki konsoliin liitetyt artikkelit. Halusin päästä etusivulta oman konsolini peliarvosteluihin.

Valtaosa peliaiheisista sivuista sisältää selkeän jaottelun eri konsolien välille ja siihen on syynsä.

Komppaan Antti29. Ei tämä uudistus nyt ihan putkeen mennyt.

 

Tässä ollaan ilmeisesti tavoiteltu jotain Pelaajaboardin kaltaista tyyliä, mutta kokonaisuudesta on tullut hiukan sekava.

 

 

Ok, mielenkiintoista. Makuja on toki monia. Nyt on taas omaan makuun huomattavasti selkeämpi kun ei ole tosiaan sitä vanhaa ja keinotekoista alustakohtaista rajoitusta. Suurin osa peleistäkin on kuitenkin multiplattareita ja sitä rataa, niin aiemmin on ollut vähän tyhmä rajata esim. niitä koskevat uutiset jonkun tietyn alustan alle.

-maagi

Alustajaosta hieman. Erityisesti uutispuolella oli tuskaa lykätä kaikkia konsoleita koskevia uutisia keinotekoisesti jonkun tietyn alustan alle. Tällöin kohtuullisen aktiivinen sivu näyttäytyi todella aneemisena esimerkiksi heille jotka vierailivat ainoastaan xboxfin.netin kautta. Ja arvosteluissa samahko homma, kun fakta on nyt kuitenkin se, että ne isot yksinoikeudet on laskettavissa melkeinpä yhden käden sormilla. Uskonpa, että näillä mennään nyt mihin on päädytty.

Ja kaiken tämänhän Maagi sanoi juuri tuossa yllä :D

Alustajaon poistumisesta en valita. Sen sijaan haluaisin vähän selkeämmäksi tuota etusivua. Esim. tällä hetkellä tuo wanhan sivuston logo, joka johtaa tähän ketjuun, vie aivan liikaa tilaa. Sen lisäksi tuo palkki, jossa näkyy uusimmat foorumi viestit, on mielestäni typistetty liian pieneksi. Miksi sitä ei muuten voitu säilyttää vasemmalla reunalla, kuten edellisessä versiossa, vaan mokoma on tyrkätty oikeaan alakulmaan?

 

Toivottavasti näihin tulee korjauksia.

 

 

Vanhan sivuston logolla tarkoitin siis kuvaketta, jossa näkyy edesmennyt konsolifin. Ai niin. Ja voisiko tännekin laittaa "muokkaa" -nappulan?

Voitteko jatkaa keskutelua täällä: 

 

http://www.konsolifin.net/bbs/konsolifin-yleinen/110932-konsolifin-2014-...

 

 

 

 

 

Hei, pääsen taas Foorumille 4.9.2015, mutta minulla olisi nyt mielestäni tosi hyvä ehdotus Foorumi-alueen kehitykseen, se ei edes vaadi koodausta vaan tahtoa. Voiko joku vastata tähän?

 

 

 

Hei!

Parannusehdotukset (kuten myös esimerkiksi nikkien vaihtopyynnöt) tulevat varmasti perille myös toimituksen sähköpostiin osoitteeseen toimitus(AT)konsolifin.net.

-JaakkimO-

Jaa... no laitanko nyt sitten sinne seuraavaksi postia vai onko tämä asia jo tiedossa? DPK -> kilpikonna09

 

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi