Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Nintendolla ei haluja ryhtyä puhelinbisnekseen

Vaikka muilla konsolivalmistajilla on haluja ottaa osansa myös matkapuhelinbisneksen tuotoista, ei Nintendolla ole halua ryhtyä valmistamaan kännyköitä tai pelejä matkapuhelimille. Amerikan Nintendon toimitusjohtaja Reggie Fils-Aime uskoo, että Nintendon on mahdollista saada tuotteensa kuluttajien taskuun ilman puhelinominaisuuksiakin.

Monien Nintendo-pelien tuottajana häärinyt Hideki Konno ei kuitenkaan jätä ajatusta suoraan pois laskuista, mutta hän pitää ylimääräisiä kustannuksia esteenä.

"Kyse ei ole siitä, ettenkö olisi kiinnostunut asiasta. Katson kuitenkin liiketoimintamallia ja näen monia ylimääräisiä kuluja, jotka tulevat esille." Esimerkkinä hän mainitsee tulojen jakamista operaattoreiden kanssa, joka puolestaan vaikuttaisi pelien myyntihintaan. "Nostaisimmeko itse sisällön hintaa? Jakelu ei voisi olla ilmaista."

Fils-Aime toteaa, että heillä ei ole halua ryhtyä matkapuhelinbisnekseen. Hänen mukaansa Nintendolla ei nähdä tätä markkina-aluetta mahdollisuutena.

"On järkevää tulla markkinoille, kun tuntee omaavansa jonkinlaisen kilpailuedun. Nintendon kannalta emme näe, että meillä olisi kilpailuetua matkapuhelimissa."

Kaikesta puheesta huolimatta puhelinasioita on Nintendolla mietitty, sillä yhtiö haki patentin pelikännykälle jo vuonna 2001. Tätä tuotetta ei koskaan kuitenkaan tuotu markkinoille.

Galleria: 

Kirjaudu kommentoidaksesi