Monsterin metsästystä jo vuodesta 2005

Capcom julkaisi Euroopassa Playstation2:lle 26.5.2005 pelin nimeltä Monster Hunter. Itse ihastuin peliin joskus alkuvuonna 2004 kun näin pelistä ensimmäisen videon. Jopa niin paljon, että tilasin pelin USA –version tuona vuonna, mutta pelaa nyt noitten jenkkien kanssa jotakin. Hirvetä kielenkäyttöä ja muutenkin hämärää porukkaa. Sinänsä hyvä, ettei pelissä ollut mikkiä käytössä.

No jenkkien kanssa pelaaminen jäi vähemmälle ja hivenen lisämakua sain kun kyseinen peli tule Eurooppaan beta testeihin, jossa olin siis mukana. Siellä karsitulla versiolla sain vähän kokemusta suomalaisten kanssa pelaamisesta. Tämän testin perusteella Kojo, Pako ja Gore pelistä kiinnostuivat myös. Ja tällä 4 –pelaajan joukolla aloittelimmekin pelin pelaamisen sitten Euroopan julkaisun myötä.

Pitääkin kiittää erityisesti Kojoa ja Pakoa vuosien 2005 – 2006 aikana saamasta peliseurasta. Ilman teitä ei pelin verkkopelaaminen olisi ollut yhtä mukavaa. Ja pahoittelumme Pakolle, että meillä aina kesti varusteiden (Hameiden) valitseminen tehtävään, jonka johdosta Pakosta tuli verkko holisti ainaisen tavernassa odottamisen takia.

Monster Hunter on toimintapeli, mutta voisi sanoa että myös kevyt roolipeli. Pelissä tapetaan monstereita joilta saa otettua nahkoja, kynsiä jne. Näistä saa tehtyä yhdistelemällä uusia aseita/haarniskoita. Pelissä onkin erilaisia aseita yli 280 ja varusteita yli 360. Näitä voi toki myös ostaa, mutta ostettavat versiot eivät ole niin tehokkaita. Tosin niin itse tehtyjä kuin ostettujakin aseita ja tavaroita voi myös päivittää. Tällöin pitää kerätä määrättyjä esineitä, jonka jälkeen aseen voi viedä sepälle päivitettäväksi. Päivityksen myötä tavaroiden tehot nousevat.

Hirviöihin tehoavat eri aseet ja niiden hyökkäyksiltä suojelevat eri haarniskat. Pelissä on myös muitakin tehtäviä, kuten kalastusta, louhintaa ja sienien jne esineiden keräilyä. Pelattava ei ihan heti lopu kesken, sillä yksinpelissä on 43 eri tehtävää ja onlinessa lisää 106 tehtävän verran. Tosin yksinpelin tehtävät ovat osittain samoja, mitä verkonkin puolella. Mutta verkossa kerättävät määrät ovat suurempia ja hirviöt voimakkaampia. Ja suurin ero verkossa on se, että tehtäviä pääsee tekemään 4 – pelaajaa kerralla ja tämä tekee peliin sen suurimman koukun ainakin itselleni.

Seuraavaksi Euroopassa ilmestyi pelin PSP versio, eli Monster Hunter Freedom. Peli perustui osittain isoveljeensä, mutta peliä oli päivitetty reippaasti. Eli lisää erilaisia hirviöitä, aseita, haarniskoja, tavaroita ja oikeastaan kaikkea. Joten oli itsestään selvyys, että peli hommattiin. Tosin itse tilasin pelin euro version play.comista. Kun taas Gore, Koja ja Decodersnake videopelidivarista joka sitten myikin jenkki versiota.

Eri versiot kyllä PSP toimivat, mutta ne eivät sitten yhteen kommunikoi monin pelissä. Näin ollen meikäläisen piti sitten ostaa vielä jenkki versio, että pääsemme pelaamaan 4 – pelaajan voimin. Tosin ainut haittapuoli pelissä oli, että siinä ei ollut verkkopeli mahdollisuutta. Vaan monin peli onnistui vain lähiverkossa jota kerran kokeilimme 4 – pelaajan voimin.

Kojon kanssa tätäkin tuli pelattua jonkin verran, mutta aikaa vieväähän tuo monin pelaaminen oli kun Kojo joutui ajelemaan pelaamisen takia Hyvinkäälle. Ja yksin monin pelin tehtäviä ei oikein näin keskinkertaiset pelaajat hallinneet, joten pelin yksinpelin läpäisemisen jälkeen pelaaminen hiipui. Ja kokonais peliaika jäi noin 200 tuntiin.

Japanissahan sarjaan ilmestyi myös PS2:lle Monster Hunter 2, jota ei valitettavasti tuotu muualla ollenkaan. Ja nyt noin 6 kuukautta sitten, japanissa ilmestyi Monster Hunter Freedom 2, joka perustuu tuohon HM2 peliin osittain. Sylettää aina kun eurooppalaisia sorretaan ja meninkin tilaamaan MH2 pelin japanin version.

No kuvittelin että helppohan sitä on pelata, mutta aika tuskasta oli japanin kielisissä valikoissa yrittää suunnistaa. Sain kyllä hahmolle haarniskat ja aseet ostettua. Ja jollakin ihmeen onnella pääsin myös tehtävää tekemään. Aika tuskasta pelaaminen kieltämättä on, kun tehtävistäkään ei ota selkoa, mitä niissä pitäisi tehdä vaikka niihin pääsisikin. No tulipahan kokeiltua. Olisi kyllä tämä peli saanut tulla myös Eurooppaan.

Se miksi nyt MH on nyt ajankohtainen, niin tuo japanissa ilmestynyt Monster Hunter Freedom 2:sen ilmestyi Suomessa Perjantaina 7.9.2007, mutta eipähän sitä Konsolinettiin sitten tullutkaan. Olisin käynyt pelin hakemassa Hesasta, jos olisi vaan tullut. No tämän pettymyksen lisäksi Kojo soitti, että Decodersnake oli pelin EB –Gamesista saanut, mutta viimeisen vienyt. Kojo oli vielä soitellut läpi kaikki mahdolliset etelä-suomen peli kaupat (Tiltti ei ollut edes pelistä kuullut, huoh), tuloksetta. Lievästi ärsytti kun Kojo sai pelin Videopelidivarista eilen ja meikäläinen edelleen ilman peliä. Ei kait tässä auta kuin odotella, josko itsekin pelin saisi tällä viikolla. Ei vissiin kannattaisi ennakko tilata, vaan ostaa sitten julkaisupäivänä sieltä mistä löytyy.

No kuitenkin, mikäli kaveriporukasta löytyy 4 – pelaajaa, niin suosittelen Monster Hunter –sarjaan tutustumista. Ja tähän loppuun tilastotietoa Japanista Monster Hunter Freedom 2 liittyen, joka taitaakin olla Japanissa myydyin PSP – peli, eikä varmaan suotta.

  • Pelin ostajien ikä liikkuu 8 - 50 vuoden välissä. Keskiarvo on 22.6 vuotta.
  • Pelin omistajat käyttävät pelin pelaamiseen 2-3 tuntia päivässä.
  • Pelaajat ovat käyttäneet keskimäärin 200-300 tuntia aikaa pelin pelaamiseen pelin julkaisemisesta lähtien, joka oli noin 6 kuukautta sitten. Jotkut ovat pelanneet jopa 1000 tuntia tässä ajassa.
  • 51,5% pelin omistajista osti PSP tämän pelin takia.

Kirjaudu kommentoidaksesi