Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

CD Projektin toinen perustaja ja toimitusjohtaja Marcin Iwinski paljastaa tuoreella videolla yhtiönsä selityksen Cyberpunk 2077:n epäonnistuneelle julkaisulle.

Iwinskin mukaan konsoliversiot julkaistiin pahasti rikkinäisinä, koska CD Projekt uskoi loppumetreille saakka, että pelin ongelmat ehdittäisiin korjata ajoissa.

– Julkaisun lähestyessä saimme parannettua peliä päivä päivältä ja todella uskoimme, että saisimme kaiken kuntoon julkaisupäivän päivitykseen mennessä, Iwinski kertoo.

CD Projektin arvio vaikuttaa menneen pahemman kerran pieleen, sillä pelin julkaisusta on kulunut nyt yli kuukausi, eikä yhtiö ole julkaissut vielä tammikuulle lupaamaansa ensimmäistä hieman isompaa korjauspäivitystä.

Iwinski selittää videolla, ettei CD Projekt tiennyt etukäteen, kuinka paljon ongelmia pelissä lopulta olikaan.

– Jokaista muutosta ja parannusta oli testattava, mutta kävi ilmi, että suuri osa pelaajien kohtaamista ongelmista jäi testeissämme löytämättä.

Toisaalta Iwinski tuntuu myöntävän enemmän tai vähemmän suoraan, että studio kyllä tiesi pelin olevan julkaisua edeltävinä päivinä niin huonossa kunnossa, ettei se kehdannut lähettää kriitikoille edes konsoliversion arvostelukoodeja ennen kuin pc-version arvostelut oli julkaistu.

– Kamppailimme vanhan sukupolven versioiden laadun kanssa loppumetreille saakka, ja jokainen päivä tuotti näkyviä parannuksia. Siksi aloitimme konsoliversion arvostelukoodien jakamisen vasta 8. joulukuuta.

Lisäksi CD Projekt kielsi arvostelijoita näyttämästä pelistä liikkuvaa kuvaa ennen julkaisupäivää.

Iwinski vakuuttaa, että CD Projektin toiminnan ytimessä on "jatkossakin" avoimuus.

Hän kertoo olevansa myös syvästi pahoillaan siitä, etteivät konsoliversiot yltäneet yhtiön haluamalle tasolle.

Peli yhä pannassa PlayStationin kauppapaikalta

Useista ongelmista kärsivät ja kehittäjien lupauksiin nähden vajavaiset julkaisut eivät ole videopelien maailmassa ennenkuulumaton asia. Julkaisun mittakaava tekee Cyberpunk 2077:stä kuitenkin poikkeuksellisen tapauksen.

Myös konsolivalmistajat reagoivat siihen ennennäkemättömällä tavalla. Pian julkaisun jälkeen Sony poisti Cyberpunk 2077:n kokonaan PlayStanionin verkkokaupan valikoimasta. Microsoft sen sijaan tyytyi lisäämään pelin sivulle varoituksen siitä, että pelaajat saattavat törmätä teknisiin ongelmiin.

Kummatkin konsolivalmistajat palauttivat kaikkien hyvitystä vaatineiden asiakkaiden rahat takaisin.

Joulukuun loppupuolella sijoittajat taas nostivat ryhmäkanteen CD Projektia vastaan. Kanteen mukaan yhtiö olisi antanut sijoittajille liian ruusuisen kuvan pelistä, joka oli käytännössä ”melkein peluukelvoton”.

Lue lisää:

Kirjaudu kommentoidaksesi

Studiot: 
Henkilö: 

Pelikeskustelu