Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Microsoftin ja Activision Blizzardin väliselle jättikaupalle näytettiin vihreää valoa Euroopan komission viranomaisten toimesta.

68,7 miljoonan dollarin kauppaa ei kuitenkaan hyväksytty ehdoitta, sillä kynnyskysymyksenä olivat lopulta pilvipelaamiseen liittyvät satsaukset, joihin Microsoft on viimeaikaisten sopimusten myötä sitoutunut. Komission raportin mukaan Microsoft ei myöskään saisi merkittävää etua Activision Blizzard -pelien julkaisemisen kieltämisestä Sonyn laitteille. Komissio katsoi myös, ettei niiden poisvienti PlayStation-palveluista vahingoittaisi merkittävästi kilpailua konsolimarkkinoilla, joskin EU-viranomaiset ovat Iso-Britannian CMA:n tapaan sitä mieltä, että pilvipalvelujen kautta jaettavien PC- ja konsolipelien kilpailutilanteeseen sopimus voisi vaikuttaa negatiivisesti.

Euroopan komission mukaan yrityskauppa voidaan toteuttaa 10 vuoden lisenssisopimusten turvin, joita Microsoft tarjoaa kilpailijoilleen. Mainittuihin sopimuksiin sisältyy muun muassa komission vaatima ilmainen lisenssi EU-maiden asiakkaille, jonka turvin pelaajat voisivat striimata "minkä tahansa pilvipelipalvelun kautta" kaikkia nykyisiä sekä tulevia Activision Blizzardin PC- ja konsolipelejä, joihin he ovat saaneet oikeuden esimerkiksi Xbox Game Pass -tilauksen kautta tai ostamalla pelin. Lisäksi pilvipalvelun tarjoajatahoille tarjotaan myös ilmainen lisenssi kyseisten pelien striimaukseen EU-markkinoilla. Tulevaisuudessa yhtiön tavoitteena onkin, että Activision Blizzardin pelejä voisi striimata joka ruudulle laitteesta ja käyttöjärjestelmästä riippumatta. Microsoftin mukaan käytännön pitäisi laajentua myös muualle maailmaan.

EU-viranomaisten myöntävä päätös on yllättävä, sillä Britannian kilpailu- ja markkinaviranomainen CMA esti sopimuksen synnyn sumujen saarilla alle kuukausi sitten siitäkin huolimatta, että amerikkalaisyhtiö on ehtinyt solmia 10 vuotta kestäviä, pilvipelaamiseen liittyviä sopimuksia niin Boosteroidin, Ubituksen, Nvidian kuin Nintendonkin kanssa. CMA ei kuitenkaan jäänyt sanattomaksi tiedon tullen, kuten alla olevasta tviitistä voi nähdä.

Microsoft on odotetusti myös valittanut brittiläisten päätöksestä, minkä lisäksi sillä on edelleen käännytystyö käynnissä Pohjois-Amerikan maaperällä FTC:n kanssa. Kuulemisen on tarkoitus tapahtua 2. päivä elokuuta kuluvaa vuotta. Kiinassa, Etelä-Koreassa, Uudessa-Seelannissa ja Australiassa Microsoftin ja Activision Blizzardin välistä sopimusta arvioidaan edelleen, kun taas sopimuksen hyväksyneiden maiden joukossa on muun muassa Saudi-Arabia, Brasilia, Serbia ja Japani.

Lisää aiheesta:

Kirjaudu kommentoidaksesi

Julkaisijat: