GameCube-pelien lataus Wii U:lle vahvistettiin ja peruttiin

Nintendon tuleva Wii U -kotikonsoli toistaa Wiin pelilevyjä, mutta ei yhtiön aiemman GameCube-konsolin levyjä. Viime päivinä on tosin noussut esille mahdollisuus ladata kyseisen vanhemman pelilaitteen pelejä latauspalvelusta. Amerikan Nintendon Amber McCollom kertoi osan kuutiomallisen konsolin peleistä ilmestyvän WiiWareen ladattavaksi, mutta yhtiön julkaisema tiedote kiistää tämän tiedon heti tuoreeltaan.

NintendoGal-sivuston haastattelema McCollom kertoi pelijätin tulevasta Wii U -konsolista ja sen taaksepäinyhteensopivuudesta. Hän toisti tiedon, jonka mukaan GameCube-levyt eivät toimi tulevalla alustalla, mutta uutena tietona hän kertoi osan tuotannosta poistuneen laitteen peleistä olevan ladattavissa latauspalvelusta. "GameCube-levyt eivät tosiaan ole yhteensopivia Wii U:n kanssa, mutta useat pelit, jotka olivat pelattavissa GameCubella, ovat ladattavissa WiiWaresta."

Amerikan Nintendo julkaisi eilen tiedotteen, jonka mukaan mitään tietoja Wii U:n ladattavasta sisällöstä ei ole vielä julkistettu. "Wii U -järjestelmän ominaisuuksien selventämiseksi: Kuten on aivan oikein todettu, Wii U ei toista Nintendo GameCuben levyjä, Nintendo ei ole kuitenkaan tehnyt mitään julkistuksia liittyen laitteen ladattavaan sisältöön."

Wii U:lle ladattavat nimikkeet selvinnevät ensi vuonna, jolloin kosketusnäytöllisellä ohjaimella varustettu laite ilmestyy myyntiin.

Galleria: 

Kommentit

Liekö Amber kertonut jotain, mitä ei olisi vielä saanut muille jakaa?
Iso käsi Mahewcorolle alkuperäisen haastattelun linkittämisestä keskustelualueen puolelle.

Eiköhän niitä GC pelejä ladattavaksi tule :).

Nintendo halusi ilmeisesti pitää tämän salaisuutena..

^Riippuu varmaan siitä kuinka paljon kovalevytilaa/muistia raskivat vekottimeen upottaa.

Wii U tukee USB-kovalevyjä SD-muistikorttien ja sisäisen flash-muistin lisäksi. GameCube-pelien lataaminen ei olisi mikään ongelma ainakaan tallennustilan puolesta.

http://e3.nintendo.com/hw/#/about

^Tulleneeko USB-portin nopeus vastaan? Tiedä en.

Meh, ennemminkin metsästäisin jostain käytetyn Cuben mahdollisesti rikki menevän tilalle kuin alkaisin maksamaan ja latailemaan näitä jostain WiiWaresta. Onneksi Nintendon konsolit eivät ole niitä helpoimmin rikki meneviä (ennen kuin niistäkin tuli "melkein" tietokoneita).

Ymmärrän kyllä Nintendon halun myydä uudestaan jo kertaalleen luotu ja myyty, koska bisnestähän nuo tekevät. Ja Luigi's Mansion olisi hieno tuttavuus niille pelaajille jotka eivät ole siihen tutustuneet kuin vasta 3DS:n kautta. Itselläni vain löytyy Cube julkaisussa ostettu versio levyllä. Maksoi kuitenkin 69€.

*tähän jotain epämäääistä nurinaa*

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi