Gears of War 5:ssä ei nähdä loottilaatikoita tai season passia, kertoo kehittäjä The Coalition. Näiden sijaan sisältöä saavutetaan pelin omalla Tour of Duty -systeemillä, sekä päivittäisillä haasteilla.

Tausta-ajatus koukuttavien satunnaisgeneroitujen laatikoiden hylkäämiselle on selvä: pelintekijät haluavat että pelaajat tietävät mitä saavat, sekä mitä heidän tulee tehdä saadakseen jonkin tietyn esineen. Niin sanottuja mikromaksuja kyllä löytyy, mutta nämä ovat vain kosmeettisia iloja pelaajien riemuksi. Sisäisissä ostoissa ei ole satunnaisuutta mukana, vaan kaiken voi ostaa suoraan ilman ylimääräistä arpaonnea. Urakkaa helpottaa Tour of Duty joka tarjoaa erinäisiä haasteita ja kausittaisia mitaleja joilla ansaitaan ja avataan kustomointikrääsää.

Paljastettiinpa myös että DLC-kartat ovat ilmaisia ja kaikkien koettavissa verkkotaistoissa ja privaattisessioissa. Ilmaista sisältöä tarjotaan myös itse pelaamisella, sillä Supply Drop -ominaisuus, eli eräänlainen tarvikelähetys, ilmaantuu kun riittävä minuuttimäärä on mittelöitä täynnä ja palkitsee saajansa kivoilla jutuilla. Näiden esineiden kerrotaan olevan satunnaisia, mutta kuitenkin omasta uniikista valikoimasta saatavia tavaroita.

Nähtäväksi jää, ovatko loottilaatikot poistuva luonnonvara viimeaikaisen negatiivisen ryöpytyksen jäljiltä.

Gears of War 5 julkaistaan 10. syyskuuta 2019.

Kirjaudu kommentoidaksesi