Huhut uudesta Xboxista yltyvät, lisätietoja jo tammikuussa?

Huhut Microsoftin seuraavan sukupolven pelikonsolin ympärillä ovat velloneet vahvoina viime viikkoina. Uusimman huhun mukaan Microsoft paljastaisi ensimmäisiä tietoja tulevasta Xboxista jo tammikuun CES-messuilla.

Tietojen mukaan uutta Xboxia vauhdittaa AMD:n 6-core CPU ja muistia olisi tällä kertaa pelien käytössä 2 gigatavua.

Konsolin CPU-arkkitehtuuriksi on aiemmin arvailtu hieman yllättävästi myös ARM:ia, joka on paremmin tunnettu älypuhelinten prosessoriteknologiana. Käyttöjärjestelmänä tässä tapauksessa toimisi Windows 9.

Xbox 360 julkaistiin vuonna 2005 ja Microsoft on kertonut suunnitelleensa laitteelle kymmenen vuoden elinkaarta.

Galleria: 

Kommentit

No tämä olisikin yllättävä ratkaisu. AMD:n prossut kun ei ole olleet ihan kärkipäässä pelisuorituskyvyssä, mutta ilmeisesti tarjous on ollut sitäkin parempi?
Jää kuitenkin nähtäväksi koska huhut on aina huhuja.

MS neuvotellut halvalla nämä äskettäin flopanneet bulldozer-prosessorit pyörittämään uutta konsoliaan? :-j

eipä nuo amd prossut tainnu olla paljoo huonompia pelaamisessa kun taas jossain kovemmassa laskennassa taisi intellit voittaa

RauskuS
MS neuvotellut halvalla nämä äskettäin flopanneet bulldozer-prosessorit pyörittämään uutta konsoliaan? :-j

bulldozer on 8 ydintä ei 6

Bulldozeria julkaistiin 8-, 6-, ja 4-ytimisinä. 8-ytiminenkin häviää halvemmille Intelin prossuille peliväännössä.

Kannattaa muistaa että prosessorilla ei ole yhtään niin suurta arpaa pelien pyörivyydessä mitä näytönohjaimella on. Ja eikö Xbox ole aina markkinoille tullessaan ollut aina halvempi kuin PS? Nämä ovat juurikin niitä pieniä seikkoja jotka vaikuttavat siihen konsolin hintaan.

Itselläni on tietokoneessa Intelin Sandy Bridge-prosessori, josta maksoin n. 200e. AMD:n neliytimisen prossun saa reilulla satasella. Onko hinta/teho suhde kannattava, kun miettii lopullista hyötyä? Ja täytyy kuitenkin muistaa että AMD on yhtä laadukas merkki siinä missä Intel.

Windows 9 ei ole ulkona ennen vuotta 2015

@ Acoustic: Taisi se eka boksi olla aika reippaasti kalliimpi, kuin silloiset kilpailijansa julkkarissa.

Vai että 2 gigaa muistia? Toivottavasti ei pidä paikkaansa. Tai toivottavasti kaikki valmistajat eivät tyytyisi tuohon. Olisin hieman pettynyt jopa 4 gigaan. Konsolille, jos suunnitellaan 10 vuoden elinkaarta, olisi hyvä katsella sinne kaaren loppupäähänkin ja miettiä tehoja myös sen mukaan. Eikös nykyisetkin 512Mb:n rajoitukset ole tulleet vastaan jo moneen kertaan?

pziuksen kanssa samaa mieltä, 2 GB RAM:ia kuulostaa aika vähältä. 5-6 GB olisi varmaan kohtuullinen mielestäni varsinkin kun kysessä on pelikonsoli joka oikeasti hyödyntää yli 90% raudasta verrattuna PC:n rautaan joka tuuppaa tarjoamaan laidasta laitaan valittavaa. Ei niitä kaikkia päästä optimoimaan.
Haiskahtaa mielestäni käsikonsolilta.

Huhumyllyssä on pyörinyt myös Microsoftin tavoite liimata mobiili ja konsoli tiivimmiin yhteen, joten jollain tapaa jaettu arkkitehtuuri ei ole välttämättä kovin kaukaa haettua.

Muistinmäärässä konsolivalmistajan ovat aina kitsastelleet. Luultavasti suurin syy tähän on ollut hinta, eli muistipiirit ovat kalleimpia yksittäisiä komponentteja konsolissa ja siten niiden vaikutus myyntihintaan on varsin suuri. Ei nykykonsolien muistimäärässä ollut teknisessä mielessä mitään järkeä silloinkaan kun ne päätettiin, mutta niin vaan vajaamuistisia konsoleita pukattiin markkinoille.

Huhujen mukaan uusi konsoli olisi entistä pienempi ja kuten hartzu sanoi, aikovat Windowsin, Xboxin ja mobiilin liittää tiiviimmin yhteen.

PC-pelaajana pitää puuttua teidän tietämyksiinne.

frozen9999:
Kyllä ne kalliimmatkin Bulldozerit on huonompia pelikäytössä kun vertaa Intelin hyvän hintaseen 2500K. Mutta jos pelaa kolmella näytöllä, niin Bulldozer on ylivoimanen Inteliin verrattuna

Acoustic:
Kyllä sillä prossulla on yhtälailla merkitystä kuin näyttiksellä pelikäytössä. Jompikumpi on yleensä se pullonkaula riippuen pelistä. Toisaalta parempaa FPS:ssää saa halvemmalla näyttiksen avulla, mutta pitää kuitenkin varmistaa prossun pullonkaulaisuus.
Se halvempi AMD:n prosessori on huono sijoitus, jos meinaa säästää jotain. Ensinnäkin AMD:n prossu vie enemmän virtaa (käy myös lämpimämpänä) ja sitten myöhemmin tulee paineita ostaa taas uusi prosessori ja toivon mukaan emolevyssä on sopiva kantakin prosessorille edelleen.
Omasta mielestä prosessoria voi käyttää hyvinkin pelikäytössä 4-5 vuotta. Peräti kuusikin.

AS#9:
Epäilen, että Windows 9 tulee 2014 alkupuolella, koska Microsoft on palannut entiseen 2 vuoden päivityssykliin.

pziuz:
Kyllä se neljä gigaa riittää muistiksi oikein hyvin. Nykyäänkin pelit harvemmin käyttää 2 gigaa (no onhan niitäkin mutta yleisesti ottaen) ja nykypeleissä olen huomannut oikein hyvin 1,5 gigaa riittävän siis pelin omaan käyttöön.
Kyllähän sitä tarvii tulevaisuudessa, mutta en näe niinkään konsolin tarvitsevan, kun pullonkauloja riittää muutenkin. Konsolin hinnankin pitää pyrkiä saamaan sopivan alhaiseksi.
Pelien laitteistovaatimuksissa on otettu huomioon muistintaarpeessa kaikenmaailman muut päällä olevat ohjelmat, mitä nyt tietokoneen idle-tilassa tarvitaan.

Tosta ARM huhusta puheenollen. Ompas typerä huhu. Suorituskyky ei oikein riitä ens vuonna edes nykykonsolien tasolle sanovat ARM-valmistajat. Kaiken lisäksi vanhojen Xboxien pelit ei ole yhteensopivia ARM-arkitehtuurin kanssa, joten pitää niistä ohjelmoida sille sopivia.

Rabbitman: ARM:lta on tulossa uusi ARMv8 akkitehtuuri, joka tukee 64-bittistä osoiteavaruutta ja tuo aikamoisen hyppäyksen tehossa verrattuna aiempiin. Tosin valmista ei ole luvassa kuin vasta 2013. Kaikki nykyiset ARM-toteutukset perustuvat ARMv7 arkkitehtuuriin ja Cortex-coreen, jotka eivät suorituskyvyssä pärjää tosiaan alkuunkaan.

"Epäilen, että Windows 9 tulee 2014 alkupuolella, koska Microsoft on palannut entiseen 2 vuoden päivityssykliin."

No eka pitäis saada niitä ulos 2 vuoden välein, seiskan ja kasin väli tulee olemaan kolme vuotta, koska kasi tulee aikaisintaan ensi kesänä todennäköisesti syksyllä joten turha luulla, että ysi tulisi 1,5vuoden päästä siitä.

AS#9:
Okei. Taidan sitten ite muistella väärin.

hartzu:
Ei se bittisyyden nosto lisää suorituskykyä, vaan se poistaa esteen, mikä tulee vastaan (todennäköisesti) tällä vuosikymmenellä. Ei sitä pystytä vielä kunnolla hyödyntämään edes vuonna 2015.
Tämä 64-bittisyys tulee vain paremman/nopeamman teknisen kehityksen takia (mitä sitten hyödytään tulevaisuudessa).

Itse epäilen, että AMD:lta tulee ainakin GPU ja voi olla, että saman firman CPU luultavasti käy MS:n mielessä. Suljetuissa systeemeissä nyt prossun merkitys vähenee ja MS:n tuntien tuskin ihan suoraan pohjautuu mihinkään AMD:n tarjontaa nykyhetkellä (voi olla alelaarista otettua muokattua tavaraa tai sitten ihan oma tuotteensa mihin on sijoitettu paljon ja saatetaan nähdä MS:n muissa projekteissa). GPU:n voimin tullaan tulevat pelit pyörittämään ja siihen uskon kehityksen menevän, kuitenkin teknisesti vaatimustaso ei nyt päätä huimaa eli 1080p, 60fps pitäisi olla saatavissa suljetussa järjestelmässä nykytasosta hieman päivittämällä.

2gb riittää konsoleille kaikkeen mitä tarvitaan ja luultavasti näyttikselle tullaan varmaan oma muistinsa (tietenkin enemmän olisi parempi, mutta riittää ns. konsolin elinkaareen). Nopeus ehkä se avainsana ja se, että pelidata tulee luultavasti sijaitsemaan joko kovolla, pilvessä tai optisella medialla. 2gb luulisi riittävän siis kaikkeen toimintaan missä sitä dataa siirretään, puretaan, lasketaan etc. Prossua tarvitaan eniten sen pakatun datan aukaisuun. XO:ssa homma hoidetaan aika mallikkaaksi vaikka pakkaustaso on aika suuri mikä rasittaa sitä CPU:ta. Tätähän helpotetaan kovoasennuksella, mutta kun vertaa esim. PS3:n niin siellä homma on lastenkengissä vähän johtuen BR:n riittämättömästä kapasiteetista siirtää dataa eri levyn osista. DVD:llä tämä on tehokkaammin hoidettuna. Mutta toisaalta tulevien konsoleiden kohdalla tätä ongelmaa tuskin nähdään.

Saa nähdä mille linjalla MS lähtee kovojen suhteen eli onko vapaasti käyttäjän vaihdettavissa tai SSD käytössä? Normikovojen hinnat lähti kaakkoon tulvien takia, joten jopa SSD on vaihtoehto tai sitten se pilvitallennus mihin MS:llä on ainakin resursseja jo nyt. Mitään mullistavaa tuskin nähdään ja se Kinetic-integraatio varmaan ihan odotettavissa tosin potenssiin kaksi.

@Rabbitman

Niin, no tottakai on oleellista ettei prosessorista muodostu pullonkaulaa tehokkaan näyttiksen tarjoamalle teholle. Ja tuon on lämpöpuoli on varmasti totta, AMD:n prosessorit tarvitsevat tuuletinta vaikkei kellottaisikaan. Oma 2500k toimii ja pysyy suhteellisen viileänä ilman erillistä potkuria.

Mutta tämä sai mut kyllä miettimään asiaan avarammin. Miksi ihmeessä konsoliin, joka tuodaan markkinoille vuonna 2015, tungetaan nykypäivän rautaa? Ymmärrän kyllä että täytyy olla selvä suunnitelma, mutta eikö näissä tilanteissa kannattaisi suunnata katse tulevaisuuteen? Nimittäin sitten kun se X3 pullahtaa markkinoile, on siinä teoriassa jo vanhentunutta rautaa kiinni, ja jälleen kerran konsolit jäävät pyörimään tietokoneiden jalkoihin ja hidastamaan kehitystä.

Minulle on yksi hemmetin sama paljonko siinä on prosessorissa ytimiä tai keskusmuistia. Kunhan löytyy 100% tuki aiemman konsolin peleille delsuineen päivineen.

Acoustic: Mä vakaasti uskon että X3:n julkaisu ei tapahdu 2015. Se tapahtunee ihan viimeistään 2014, mutta todennäköisimmin 2013. Tuo riippuu paljolti siitä miten Wii U:n myynti lähtee rullaamaan ja milloin Sony on tuomassa PS3:n kauppoihin. Luulen Microsoftin panostavan siihen että ovat ennen Sonya ja ettei Wii pääse valtaamaan liikaa markkinoita...vaikka ehkä vähän eri segmentille myyvätkin konsoliaan.

Windows 9:n pyöriminen käyttöjärjestelmänä lienee vielä huhun asteella, eikä konsolille kuitenkaan tule täysveristä käyttistä, vain sen ydin. Ja Microsoft pystyy sitä ydintäkin päivittämään sitä mukaa kun viilaavat sen pc-versiota. PC-versiossa käyttöjärjestelmän yksi suuritöisimpiä juttuja on ajurit, josta konsoli-versio on pitkälti helpompi kun järjestelmä on yhdenmukainen jokaisessa konsolissa.

Jos kone julkistetaan alkuvuodesta niin minä lyön rahani tiskiin kyllä joulujulkaisun puolesta, ainakin jenkeissä. X360:kin tuli ulos aivan hirvittävää tahtia. Turha meidän on prossutehoista sun muusta huolehtia eiköhän ne ole aivan riittävät. Sensijaan minua huolestuttaa MS:sän kokoajan hupeneva yksinoikeussalkku. Ei paljoa naurata jos seuraavaa sukupolvi mennään Fableilla ja Haloilla.

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi