Nintendo lupaa Wii U:lle vahvan startin

Nintendo kertoo ottaneensa opiksi 3DS-käsikonsolin julkaisusta ja lupaa vahvempaa pelitarjontaa yhtiön seuraavan kotikonsolin Wii U:n alkutaipaleelle.

Kun Nintendo julkaisi 3DS:n viime vuoden alussa, se halusi jättää enemmän tilaa kolmansille osapuolille. Jälkikäteen tämä ei yhtiön mielestä ollut kuitenkaan oikea ratkaisu.

Nintendolla oli suuret odotukset The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D:n suhteen, mutta monet kuluttajat kaipasivat kuitenkin vielä Mario-pelejä.

- On selvää, että julkaisupeleillä ei ollut samanlaista vaikutusta kuin Super Mario 3D:llä tai Mario Kart 7:lla, ja että pelivalikoima oli suurin syy 3DS:n hyvälle joulumyynnille, toteaa Nintendon markkinointijohtaja Scott Moffitt.

Myöhemmin tänä vuonna julkaistavalle Wii U:lle Nintendo lupaa heti alusta saakka vahvaa pelivalikoimaa sekä yhtiöltä itseltään että muilta valmistajilta.

Galleria: 

Kommentit

Mariollakaan ei pärjätä pitkään, jos pelitarjonta ei laajennu. Onneksi vaikuttaa siltä, että vuoden 2012 aikana on useita erilaisia pelejä tulossa. Lisäksi hyvät ladattavat pelit kuten Mighty Switch Force ja Pullblox vaikuttavat ratkaisevasti pelivalikoiman laajentumiseen. E3 2012:ssa täytyy kuitenkin olla paljon laajempi valikoima kuin mitä edellisvuonna oli, jotta 3DS pärjäisi pidemmällä tähtäimellä.

Toivottavasti Wii U:lla on tosiaan opittu 3DS:n virheistä. Vahvaa loppuvuoden julkaisua ja monipuolista julkaisupelivalikoimaa odotellessa.

Laitteen tekniset ominaisuudet tuntuvat jotenkin yhdentekeviltä. Enemmän kiinnostaa mitkä ovat julkaisuikkunan pelit ja vähän pelien hypemateriaalia kans näytille.

Eikös Batman Arkham City, Darksiders 2 ja uusin Alien käännetä myös Wii U:lle, joten luulisi noista nyt jonkin ehtivän julkaisuun asti. Ninja Gaiden 3 on ainakin hemmetin kova HC-nimike, toivottavasti muitakin nähdään.

Pari kovaa yksinoikeus pelejä + loput multiplättäreitä joihin lisätty uusia ominaisuuksia = kelpaa.

Miten ihmeessä jo julkaistut Arkham City, Darksiders, ( tahi myöhemmin) Ninja Gaiden jne... myyvät konsoleita kuluttajille saakka? Se on Mario, Mario ja Mario jotka valitettavasti myyvät. Nintendo ei menesty jos ei ole tarjota jotain Mario Kartia konsolille. Se on itse asiassa aika surullista pidemmän päälle vaikka laatupelejä ovatkin. Kolmannen osapuolen tuki on täysin yhdentekevää Nintendon koneilla kun ne eivät vain myy pl. Monster Hunt kannettavalle koneelle Japanissa.

Dance Party ei oikein käy nyt esimerkistä koska se ei ole varsinaisesti system seller. Vai onko? En tiedä. Viisaimmat valaiskoot.

Mutta yhtä kaikki. Nintendolla on kaikki panokset todennäköisesti uuden Marion luomiseksi WiiU:n launch ikkunaan.

Baron, ai niin kuin Wii Sports?

Mikä ihme on "Dance Party"? Jos tarkoitus oli verrata yleisesti tanssipeleihin, niin ne oikeasti OVAT system sellereitä. Ei tarvitse kuin katsoa Just Dancen ja Zumba Fitnessin myyntejä ja verrata Wiin myynteihin, ja samalla katsoa Wiin muita pelejä, niin on aivan ilmeistä että Wiitä ostetaan myös näiden pelien pelaamiseen.

Kannattaa myös muistaa, että se Wiin pelitarjonta on aava valtameri. Laitteelle on tämän sukupolven kotikonsoleista eniten pelejä, ja siellä myyvät hyvin monenlaiset pelit hyvin laajalla skaalalla. Wiin elinkaaren aikana listoilla ovat pomppineet tietenkin tutut Wii-hitit kuten Wii Sports ja Wii Fit, mutta myös hyvin monet muut pelit Xenobladeista Guitar Heroihin, Epic Mickeystä Donkey Kong Countryyn.

Tuleeko Wii U toistamaan Wiin menestyksen? Varmasti aivan samanlaista roolia uudelle konsolille ei synny, ja vain konsolin elinkaari näyttää, millainen yleisö sille syntyy. Mutta jos Wii U onnistuu jatkamaan Wiin linjalla, on sen peleillekin taattu yleisö. En minäkään kaipaa Wii U:lta HD-porttauksia, vaan niitä uusia pelejä, joita Wii tässäkin sukupolvessa tarjosi eniten.

3DS:n hintakohelluksen jälkeen mietin kyllä 2 kertaa ostanko tätä härveliä heti kättelyssä. Meinaan eipä ole tullut juuri pelattua noita 3ds:n hyvityspelejä kun kaikki järkevät löytyy jo entuudestaan alkuperäisillä alustoilla.

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi