Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Viime vuosina pelitalot ovat viimein päätyneet suurennuslasin alle työpaikkojensa toksisesta ja usein vaarallisesta työkulttuurista. Vaikka monet asiat ovat pinnallisesti muuttuneet, valtaosa yhtiöistä tuntuu jatkavan samalla menolla kuin ennenkin.

Bloombergin raportin mukaan Rockstar on kuitenkin ottanut hatun nöyrästi käteen ja elänyt lupaustensa mukaan. Kahdessa vuodessa firman työpaikkakulttuuri on muuttunut inklusiivisemmaksi ja työntekijät paremmin huomioivaksi paikaksi.

Muutosten ensimmäinen askel tapahtui kesällä 2020, kun Rockstar kaikessa hiljaisuudessa laittoi uuden pelimoodin, Cops ‘n’ Crooksin, jäihin. Alkujaan vanhoista rosvo ja pollari -leikeistä lähtenyt versio ei enää tuntunut sopivalta, kun samalla käytiin kiivasta keskustelua poliisien käsistä lähteneestä väkivallasta, joka erityisesti kohdistuu vähemmistöihin. George Floydin murha oli lopulta viimeinen tikki, jolloin Rockstar totesi, ettei vanha meno enää voinut jatkua.

Nyt firman entiset ja nykyiset työntekijät ovat puhuneet anonyymisti toimittaja Jason Schreierille, jonka kooste tapahtumista maalaa kuvan firmasta muutoksen partaalla. Nykypäivän Yhdysvaltoja on todella vaikea satirisoida enää, työntekijät kertovat. Paikasta on tullut satiiri itsestään.

Raportissa kerrotaan yrityksen muuttaneen samalla lähestymistapaansa hartaasti odotetun Grand Theft Auto VI:n kanssa. Kovimpia nihilistisiä heittoja on siistitty, eikä pelisarja lyö alaspäin huumorillaan kuten ennen. Huhujen mukaan seuraavan osan päähenkilönä nähdään latina-taustainen nainen, jonka tarina ottaa vaikutteita Bonnie & Clyde -parivaljakosta.

Ihan pian uutta osaa ei kuitenkaan kannata odottaa. Alkuperäiset arviot ovat varovasti veikanneet pelin ilmestyvän 2023-2024 tilivuoden aikana, mutta sisäpiirissä kuiskitaan tuotannon vaativan vielä aikaa.

Kirjaudu kommentoidaksesi