Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

SEGA on päättänyt tehdä kulttuuriteon julkaisemalla vuosituhannen vaihteessa ilmestyneen Shenmue-pelikaksikon nykyraudalle.

Shenmue I ja II noudattelevat hyvin pitkälti Dreamcastilta tuttua ulkoasua, joskin niin resoluutio kuin tekstuuritkin on tuotu HD-aikakaudelle. Myös käyttöliittymää ja kontrolleja on lupailtu pistetättävän uusiksi ainakin jossain määrin. Molemmat pelit sisältävät lisäksi joko englantilaisen tai japanilaisen ääniraidan, mikä miellyttänee faneja suuresti.

Alle 30 dollarin hintaluokkaan loksahtava Shenmue Remastered -kokoelma ilmestyy PC:lle, Xbox Onelle sekä PlayStation 4:lle niin fyysisenä kuin digitaalisenakin painoksena.

Shenmue-saaga jatkuu tulevaisuudessa vielä kolmannen ja sen odotetuimman osansa voimin. Kickstarter-ennätyksiä rikkoneen projektin lopullinen julkaisupäivä on toistaiseksi hämärän peitossa, joskin vuosi 2018 on vilahdellut huhuissa ahkerasti. PC:lle ja PlayStation 4:lle ilmestyvän Pelin parissa pakertaa sarjan luoja Yu Suzuki Ys Net -studionsa kanssa.

Sarjan kolmatta osaa ja uusioversioita odotellessa voi lukaista vaikkapa Shenmuen ympärillä pyörivän Retromuistelot-artikkelin, täältä.

Galleria: 

Kirjaudu kommentoidaksesi